• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۰۹۸۹
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۹
سیاسی » مجلس
عصر دیروز

دیدار مقام مجلس سنای ایتالیا با لاریجانی

رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون سیاست خارجی سنای ایتالیا درباره مسائل منطقه‌ای و روابط تجاری دو کشور گفتگو کردند

دیدار مقام پارلمانی سنای ایتالیا با لاریجانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، در این دیدار که عصر دیروز برگزار شد دکتر علی لاریجانی ضمن خوشامدگویی به پتروچلی و هیات همراهش گفت: ما پیوسته نگاه مثبتی به کشور شما در داخل ایران حس می‌کنیم که مقداری از آن مربوط به سابقه تمدنی زیادی است که بین ایران و ایتالیا وجود دارد و می‌توان گفت این همگرایی فرهنگی یک ریشه تاریخی دارد، چرا که در دوره‌های مختلف، روابط بین این دولت‌ها خوب بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه سیل در ایران آسیب‌های زیادی وارد کرده است از ابزار همدردی مجلس سنای ایتالیا با مردم ایران به دلیل بروز حادثه سیل و کمک‌های انسان‌دوستانه این کشور به مردم سیل‌زده قدردانی کرد.
دکتر لاریجانی حساسیت ایتالیا در مورد برقراری صلح و امنیت در منطقه را امری پسندیده خواند و افزود: هم‌اکنون بحران‌های مختلفی در منطقه وجود دارد، ضمن اینکه هنوز مسئله داعش نیز رفع نشده است، علاوه بر آن بحران‌های جدیدی هم ایجاد شده که یک ضلع مهاجرت است، کما اینکه بحران الجزایر، سودان و لیبی در این رابطه از اهمیت بسزایی برخوردار است.
در ادامه ویتو روساری پتروچلی، ضمن تشکر از مهمان‌نوازی ایران گفت: اکنون ایتالیا در مرحله نوینی از ارتقای سطح روابط پارلمانی با ایران به سر می برد، چرا که بعد از گذشت یک سال از برگزاری انتخابات مجلس سنای این کشور شاهد تغییرات عمده‌ای در ترکیب اعضای آن هستیم، کما اینکه سه چهارم آن تغییر کرده و نهایی نیز شده است، بنابراین می‌توانیم بعد از این شاهد گشایش نوینی در زمینه روابط بین دو کشور باشیم.
وی افزود : اغلب نمایندگان مجالس دوگانه ایتالیا، افراد جوانی هستند که مشتاقانه خواستار ارتقای سطح روابط با دیگر کشورها همچون ایران هستند. همچنین آنها در جستجوی راه‌های نوینی در عرصه‌های گوناگون و حوزه‌های مورد علاقه دو طرف به ویژه در مورد راه‌های منتهی به صلح و ایجاد ثبات، استقلال و آرامش در منطقه و گشودن باب نوینی برای فردای بهتر و هم کاری منسجم‌تر بین طرفین هستند.
رییس کمیسیون سیاست خارجی و مهاجرت مجلس سنای ایتالیا با اشاره به برگزاری نشستی سازنده بین هیات پارلمانی ایتالیا و نمایندگان مجلس ایران، ادامه داد: ما در این نشست بر مشترکات موجود بین مردم دو کشور از نقطه نظر تاریخی و غنای فرهنگی و تمدنی تاکید کرده و با عنایت به تجربیات حرفه‌ای که خود داشته‌ام، در مورد مناظر زمین‌شناسی هر دو کشور به گفت وگو پرداختیم، چرا که ایران و ایتالیا در دوره زمین‌شناسی مشخصی با مشترکات مشخص ایجاد شده دارند و فلات ایران و شبه جزیره ایتالیا مشابهت‌های گوناگونی اعم از نوع صخره‌ها و مناطق طبیعی دارند.
وی یادآور شد: بنده یکی از اعضای جنبش جوان سیاسی 5 ستاره ایتالیا هستم که در سال 2009 تاسیس شد و در طول 10 سال گذشته توانست اعتماد اغلب مردم ایتالیا را جلب کند و در دولت نوین ایتالیا که در راس کار قرار دارد نیز مشارکت منسجمی داریم.
رییس کمیسیون سیاست خارجی و مهاجرت مجلس سنای ایتالیا افزود: به رغم جوان بودن اعضای این حزب بر توسعه روابط با دیگر کشورهای دوست همچون ایران و پیگیری روابط از طریق اقدامات اجرایی تاکید داریم.
وی در مورد وقوع حادثه سیل در ایران تصریح کرد: بنده در مجلس سنای ایتالیا در رابطه با ضرورت همیاری با ملت ایران که حادثه سیل موجب تخریب و تلفات مردمی در این کشور شده است، صحبت کردم. اعضای مجلس سنای ایتالیا متفق‌القول ابراز همدردی کردند و برای نشان دادن نزدیکی این دو کشور به یکدیگر، از طریق صلیب سرخ ایتالیا و دولت این کشور هواپیمای حامل کمک‌های انسان‌دوستانه همچون دارو و تجهیزات لازم برای امدادرسانی به ایران ارسال خواهند کرد.
رییس کمیسیون سیاست خارجی و مهاجرت مجلس سنای ایتالیا در مورد محدودیت‌های ایجاد شده برای مبادلات نفتی بین ایران و کشورهای اروپایی در پی اعمال تحریم‌ها، یادآور شد: شرایطی که برای خرید نفت از ایران در پی معافیت‌های FTA برای 8 کشور از جمله ایتالیا ایجاد شد، تسهیل‌کننده نبود، چرا که زمان خاص کوتاهی را برای خرید محدود محموله نفت خام مشخص کردند که برای شرکت چند ملیتی ENI که سهامداران مختلفی دارد، از نقطه نظر بازار مطلوب نبود و بعد از بررسی‌های صورت‌گرفته مشخص شد که از نظر هزینه و سود، یک تله بازاری در مسیر این معامله قرار داده شده است، ضمن اینکه در مورد معاملات شرکت ENI شرایطی که بر آن تحمیل شده بود، نسبت به ژاپن متفاوت و بسیار سختگیرانه بود.
وی در رابطه با نقش ایران در منطقه و رفع بحران در سوریه، اظهار کرد: لازم می‌دانم پیش از بیان هر موضوعی ، نقش سازنده ایران در رفع بحران سوریه را تایید و بر آن تاکید کنم، چرا که ما آگاهیم اگر ایران در سوریه حضور منسجمی نداشت، هم‌اکنون شاهد بازگشت هزاران خانواده سوری به کشورشان نبودیم.
رییس کمیسیون سیاست خارجی و مهاجرت مجلس سنای ایتالیا افزود: به رغم اینکه مبارزه با داعش پیروزمندانه به پایان رسید، اما مشکلات در این کشور کماکان وجود دارد که نباید از آن غافل باشیم، ضمن اینکه ایتالیا حساسیت ویژه‌ای در مورد این نقطه از جهان دارد، چه از نظر تاریخی و چه پیوندهای مودت بین کشورها و چه روابط تجاری و اقتصادی که باید با دید بصیرت در قبال آینده این کشورها بدان نگاه کنیم.
وی تاکید کرد: آنچه مسلم است توسعه خشونت در لیبی موجب نگرانی ما بوده، چرا که عواقب مخربی به همراه خواهد داشت و موج‌های نوین مهاجرت به سواحل کشورهای اروپایی در حوزه مدیترانه را ایجاد می‌کند، از سوی دیگر این نگرانی نیز باقی مانده که ایتالیا علاقه‌مند به روابط اقتصادی با لیبی است، چرا که منابع انرژی آن را در اختیار دارد، به همین دلیل موضع ما مبتنی بر توسعه گفتمان با تمام طرفین درگیر در لیبی و فائق آمدن بر خصومت‌هاست.
رییس کمیسیون سیاست خارجی و مهاجرت مجلس سنای ایتالیا بیان کرد: ابتکار عمل ما مبتنی بر ایجاد پیوندهای ارتباطی بین شهرداری‌های لیبی و رسیدن به کنفرانس آتی در رابطه با صلح در لیبی است که از دفتر نخست وزیر ایتالیا مسائل مرتبط با آن را پیگیری کرده و مشتاقانه برای رسیدن به توافق تلاش می‌کنیم.
وی در پایان بر ضرورت توسعه روابط ایران و ایتالیا تاکید کرد و افزود: پارلمان و دولت ایتالیا خواستار چندجانبه‌گرایی و پرهیز از یک جانبه‌گرایی هستند، ضمن اینکه معتقدند یک گروه کوچک از کشورها نباید تصمیم‌گیرنده برای تمام کشورهای دنیا باشند و این خلاف نظر و آرمان‌های ما است، اما پیشنهادی که برای امضای یادداشت تفاهمی بر روابط کمیسیون‌های خودمان دادیم، کاری بود که پیش از این با جمهوری خلق چین انجام داده بودیم و ما به رغم مخالفت‌هایی که در این کشور وجود داشت، خواستار امضای تفاهم‌نامه با چین بودیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برترین‌های رقابت‌های کیک بوکسینگ در وردنجان
خاک هرمز متعلق به جزیره نشینان است
چهاردهمین یادواره سالروز شهادتِ حاج حسن طهرانی‌مقدم
پایین بودن سبزینگی مزارع کلزا در گلوگاه
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود
اختتامیه دوره توانا در یزد
رقابت گروه های نمایشی استان سمنان
مسابقات مدهامتان در همدان
هواشناسی استان زنجان هشدار زرد صادر کرد
فوت کارگر شهرداری در حادثه برق‌گرفتگی
فردا آغاز مهلت استعفای داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا
جان باختن سه کودک براثر انفجار مین در افغانستان
آغاز نام‌نویسی دانشگاه عالی دفاع ملی
۱۰ تا ۱۵ درصد ناترازی موجود به دلیل استخراج غیرمجاز رمز ارز در کشور است
ساخت مسجد روستای صنوگان در کهگیلویه
راهکار‌های عملیاتی برای رفع چالش‌های صنعت خرما بررسی شد
رونمایی از خانه کشتی پوریای ولی در اصفهان
همایش پیاده روی خانوادگی
درخشش دختران فارس در بازی‌های فکری قهرمانی کشور
اطلاعیه فرمانداری تبریز درباره صدای انفجار‌های اخیر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)