• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۷۶۱۶
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
معاون درمان وزارت بهداشت

نقش ماما در کاهش مرگ و میر مادران باردار

جزو کشور‌هایی هستیم که به هدف کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار دست یافته ایم و با افزایش مراقبت‌های دوران بارداری، مرگ و میر مادران باردار یک دهم سابق است.

نقش ماما در کاهش مرگ و میر مادران بارداربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر قاسم جان بابایی در حاشیه بازدید از بیمارستان اکبرآبادی به مناسبت گرامیداشت روز ماما افزود : سازمان جهانی بهداشت به پاس قدردانی از زحمات همکاران ماما و پرستار شعار امسال را "حمایت از همکاران ماما و پرستار" در دنیا اعلام کرد.
وی گفت: از نظر سازمان جهانی بهداشت، ایران کشوری است که به هدف کاهش مرگ و میر مادران باردار دست یافته است. البته باز هم در تلاشیم تا به حداقل مقدار میزان مرگ و میر در مادران باردار برسیم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: کرونا باعث شد که بسیاری از خدمات غیر اورژانس ما کاهش یابد و یا به حداقل مقدار برسد، خدمات اورژانس مثل خدمات حوادث جاده‌ای در بعضی از استان‌ها به کمتر از یک پنجم رسیده است و در بعضی از استان‌هایی که پرحادثه بودند به کمتر از یک سوم رسیده است.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: ماما‌ها و متخصصان زنان جزو پرکارترین افراد در دوران کرونا بودند که کمتر از آن‌ها اسم برده شده است. در این دوران از یک میلیون مادر باردار مراقبت شد، ماما‌ها بیشتر در خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند زیرا مادر باردار ممکن است مبتلا به کرونا یا ناقل این ویروس باشد بطوریکه در این ایام بیش از ۷۰۰ مادر باردار مشکوک یا مبتلا به کرونا در بخش های زایمان بستری بودند.
وی تصریح کرد: تقریبا ۳۰۰ ماما مبتلا به ویروس کرونا شدند که خوشبختانه اکثر آنها نجات پیدا و تعداد معدودی هم فوت کردند که جزو شهدای خدمت محسوب شدند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اقدامات افتخار‌آمیز بیمارستان اکبرآبادی بحث زایمان بدون درد است. بین ۳۰ تا ۴۰ درصد زایمان‌هایی طبیعی که در این مرکز انجام می‌شود، با روش زایمان بدون درد است. همچنین ایجاد بانک شیر نوزاد که یکی از کار‌های بسیار پیشرو در دنیا به حساب می‌آید در این بیمارستان انجام می‌شود.
جان بابایی افزود: حدود ۵۰ درصد از زایمان‌هایی که در کشور انجام می‌شود، طبیعی است، البته این عدد بین استان‌ها متفاوت است زیرا استان‌هایی بودند که میزان سزارین در آنها بالاتر بود.توانستیم با طرح تحول نظام سلامت بیش از ۲ هزار اتاق‌های زایمان LVR (اتاق‌های زایمان انفرادی) بسازیم.
وی ادامه داد: اتاق‌های زایمان LVR برای هر مادر این شرایط را ایجاد می‌کند که یک ماما همراه داشته باشد و یا یکی از اعضای خانواده‌اش در کنارش باشد که باعث خوشایندسازی روند زایمان می‌شود.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه ما با طرح تحول سلامت افزایش زایمان طبیعی داشته ایم اما عدد این زایمان‌ها در استان‌ها متفاوت است. استان‌های شمالی بالاترین میزان سزارین را داشتند که خوشبختانه آمارشان کم شده است اما آمار زایمان طبیعی در استان‌های جنوبی بالاست.
وی گفت : ما در بعضی از استان‌ها بیش از ۸۰ درصد زایمان‌های طبیعی داشتیم و کمتر از ۲۰ درصد از زایمان‌ها سزارین بود و برعکس در برخی از استان‌ها ۵۰ درصد زایمان طبیعی و ۵۰ درصد زایمان سزارین داشته ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
جوی آرام در لرستان
والیبال کمتر از ۱۶ سال دختر آسیا؛ ایران مغلوب فیلیپین شد
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
بازگشت ۶۴۰ میلیون به حساب مالباخته فضای مجازی
ایران قوی با دستان توانمند دانش آموزان ساخته می‌شود
مقاومت تا پیروزی
چهاردهمین تور نظارتی قوه قضاییه
دستگیری سارق اماکن خصوصی با ۱۰ فقره سرقت در زنجان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
مدیر کل صدا و سیمای زنجان:الگوی سوم زن ایرانی را روایت کنیم
مناطق شمالی کشور در رصد فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
عضویت ستاره لیگ برتر دوچرخه سواری ایران در باشگاه اسپور توتو
ارسالی‌های شما به با مخاطبان در یازدهم آبان ماه
داوود مهابادی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال داماش گیلان انتخاب شد
مسابقات قهرمانی موی تای رده‌های جوانان و بزرگسالان کردستان
عضویت سه دانش آموز در شورای آموزش و پرورش استان
خبر‌هایی از برگزاری برنامه‌های هفته بسیج دانش آموزی در گرمسار
شرهانی دهلران فردا میزبان یادواره شهدای عملیات محرم
دعوت از لرستانی ها برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)