• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۳۰۸۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
اقتصادی » آب و انرژی
در قالب زیست‌بوم فناوری

مشارکت عادلانه تمامی عرضه‌کنندگان فناوری در صنعت نفت

مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت، ایجاد زمینه مشارکت عادلانه همه عرضه‌کنندگان فناوری رااز مهم‌ترین مزیت‌های ابلاغ نظام جدید پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی وزارت نفت عنوان کرد.

مشارکت عادلانه تمامی عرضه‌کنندگان فناوری در صنعت نفتبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما از شانا، آقای مهدی احمدخان‌بیگی، با اشاره به ابلاغ نسخه روزآمد شده نظام پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی وزارت نفت از سوی وزیر نفت، به تشریح تاریخچه، اهداف و دستاورد‌های تدوین این نظام پرداخت و گفت: انتظار می‌رود با استقرار و اجرای این نظام‌نامه در وزارت نفت بتوان به اهدافی از جمله تمرکززدایی و تفویض اختیارات تصمیم‌گیری، احصای نیاز‌های فناورانه وزارت نفت به صورت ساختاری نظام‌مند، ایجاد زمینه مشارکت عادلانه همه عرضه‌کنندگان فناوری در قالب زیست‌بوم فناوری، درج پیوست فناوری به‌عنوان بخش لازم‌الاجرا در قرارداد‌های عملیاتی و پذیرش ریسک تجاری‌سازی محصولات یا فرآیند‌ها از طریق خرید یا به‌کارگیری بار اول دست یافت.
وی با بیان اینکه نسخه به‌روزرسانی شده نظام پژوهش، فناوری و تجاری‌سازی وزارت نفت با هدف جذب و توسعه دانش و فناوری‌های مورد نیاز صنعت نفت از سوی وزیر نفت ابلاغ شده است گفت: نظام‌نامه با رویکرد استفاده از همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های در دسترس و با هدف توسعه فناوری در بستر زیست‌بوم فناوری، مشتمل بر پنج فرآیند تهیه و تصویب سیاست‌ها و راهبرد‌های فناورانه صنعت نفت، تولید نمونه پایلوت فناوری از طریق قرارداد‌های پژوهشی، تولید نمونه نیمه‌صنعتی و تجاری‌سازی فناوری‌های راهبردی صنعت نفت، ارتقای توانمندی فناورانه صنعت نفت از طریق قرارداد‌های عملیاتی (پیوست فناوری) و حل مسائل و چالش‌های جاری پژوهشی و فناورانه صنعت نفت، طراحی، تعریف و تدوین شد.

مدیرکل امور پژوهش وزارت نفت افزود: با انجام مطالعه و بهینه‌کاوی شرکت‌های معتبر نفتی کشور‌های نروژ، برزیل و چین و عربستان، گفتگو با مدیران ارشد حوزه پژوهش و فناوری، مدیران عملیات صنعت نفت و نظرخواهی از سایر ذی‌نفعان، آسیب‌شناسی نظام‌نامه‌های پیشین و دریافت پیشنهاد‌ها برای نظام‌نامه کنونی، طراحی الگوی مفهومی نظام‌نامه، تدوین فرآیند‌های جامع توسعه فناوری و ترسیم نقش همه ذی‌نفعان حوزه توسعه فناوری، شیوه‌نامه‌های ذیل هر یک از فرآیند‌ها نیز تدوین شد.
وی با بیان اینکه نخستین ویرایش نظام‌نامه در سال ۱۳۷۸ و دومین ویرایش آن در سال ۱۳۸۹ تدوین و ابلاغ شده بود، ادامه داد: پس از طی سال‌ها تجربه بهره‌برداری عملی از فرایند‌های پیشین، قوت‌ها و ضعف‌های نظام‌نامه‌های گذشته احصا و تلاش شد در روزآمد کردن نظام کنونی، موضوع تجاری‌سازی و بهره‌برداری از مشارکت همه ذی‌نفعان توسعه فناوری در قالب یک زیست‌بوم منسجم نوآوری مدنظر قرار گیرد تا در این نظام، به تغییر رویکرد نسبت به توسعه فناوری با شاخص‌های نوین توجه شود. برای این منظور با همکاری و مشارکت متخصصان حوزه مدیریت فناوری و به‌صورت کاملاً علمی و مبتنی بر دانش و تجربه در این حوزه، فرآیند‌های کسب فناوری‌های مورد نیاز حال و آینده صنعت نفت گردآوری شد.
خان‌بیگی گفت، در این مسیر محور‌های مختلف از جمله قرارداد‌های پژوهش و فناوری، توسعه فناوری در متن قرارداد‌های عملیاتی، طراحی فرآیندی و تخصیص وظایف بازیگران به فرآیندها، اتخاذ رویکرد‌های توأمان همکاری‌محور (انتقال فناوری) و پژوهش‌محور (تحقیقات دانشگاهی) و توجه به تمام زنجیره اعم از توسعه دانش، نمونه اولیه محصول/ فرآیند (ساخت بار اول) و تولید انبوه (تجاری‌سازی) مدنظر قرار گرفته است.
وی در تشریح دیگر موارد مدنظر در تدوین نظام‌نامه فعلی گفت: برای این منظور، موضوع توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری صنعت نفت نیز با تعریف نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها، صندوق‌های مالی، شتاب‌دهنده‌ها، کارگزاران فناوری و دیگر بازیگران اکوسیستم و تعریف نقش مدیریت کالا (یا مدیریت‌های مشابه) شرکت‌های اصلی/ فرعی در ساخت بار اول و تجاری‌سازی فناوری مورد توجه قرار گرفت تا همه این مؤلفه‌ها در قالب یک نظام‌نامه منسجم که پاسخگوی نیاز ذی‌نفعان حوزه مهندسی، پژوهش و فناوری صنعت نفت باشد بتواند نقش اثرگذارتری ایفا کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مسیر‌های راهپیمایی ۱۳ آبان در چهارمحال و بختیاری
برگزاری جشنواره‌ای به شکرانه برداشت خرما در فراشبند
قرص برنج؛ سمی کشنده در پوشش محافظ آفات
پیام آیت الله نوری همدانی به همایش ستاد صبر
همه چیز برای خانه‌ای زیباتر؛ نمایشگاه خانه و آشپزخانه در شهر آفتاب
تصویب طرح ساخت مجتمع بزرگ گردشگری در گلپایگان
هندبالیست‌های سبزواری تیم ملی هندبال عازم تونس شدند
دستگاه‌های دولتی اعتبارات عمرانی را به هنگام جذب کنند
بهره برداری از فرهنگسرا‌های جدید شهر یزد در دهه فجر
آغاز نام‌نویسی دوره جامع فیلم‌سازی داستانی در قم
بچه‌ها چه کتاب‌هایی می‌خوانند
آغاز سال تحصیلی ۷۵۰ دانشجوی جدیدالورود دانشگاه صنعتی ارومیه
ترامپ، نماد استکبار جهانی
کمک ۴۰۰ میلیون ریالی همسر شهید خبازی به حوزه سلامت کاشمر
ترکیب تیم ملی سابر ایران برای حضور در جام جهانی الجزایر
همدان قهرمان مسابقات کاتا جودو بانوان کشور 
طراحی اسباب بازی ایرانی
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود
بازاری به قدمت ۳۴ سال در آمل
انتشار اسناد جدید از لانه جاسوسی توسط آمریکایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
بی‌ثباتی قیمت برنج
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)