• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۶۹۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۳

فناوری عجیب نئاندرتال‌ها برای ساختن «چسب»

محققان دانشگاه اِبِرهارد کارلز توبینگن و محققان آلمانی، نگاهی دقیق‌تر به قطران مورد استفاده برای چسباندن ابزار‌های نئاندرتال انداخته‌اند و برای درست کردن چسب، روش بسیار پیچیده‌تری از آنچه قبلاً تصور می شد یافتند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، تیم محققان دانشگاه ابرهارد کارلز در توبینگن در مقاله‌شان که در مجله «علوم باستان‌شناسی و انسان‌شناسی» منتشر شد، روش‌های مختلف ایجاد قطران را با بقایای شیمیایی یافت‌شده در ابزار‌های نئاندرتال باستان مقایسه کردند

.یکی از ویژگی‌های هوش انسان، توانایی ترکیب و ساخت اجسام و موادی است که در طبیعت یافت نمی‌شوند. زمانی، استفاده از ابزار بخشی از این هوش خاص انسانی قلمداد می‌شد، اما از آنجا که حالا می‌دانیم چندین حیوان مواد را تغییر می‌دهند و دستکاری می‌کنند تا به‌عنوان ابزار از آن‌ها استفاده کنند، این رفتار هوشمندانه در انسان آنچنان منحصربفرد در نظر گرفته نمی‌شود.
تکنولوژی عجیب نئاندرتال‌ها برای ساختن «چسب»

با این حال تولید مواد مصنوعی همچنان جنبه مهمی از مزیت شناختی ما نسبت به سایر حیوانات است، چرا که نیازمند تفکر آگاهانه، برنامه ریزی و درک اقدامات ما برای تبدیل مواد خام از طریق یک فرآیند آموخته است.

مطالعه توبینگن نشان می‌دهد این توانایی فقط مختص انسان‌های مدرن نیست و انسان‌ها نخستین موجوداتی نیستند که به این نقطه عطف ذهنی رسیده‌اند. قطران مورداستفاده‌ی نئاندرتال‌ها قدیمی‌تر از هرگونه انطباق شناخته‌شده‌ای توسط انسان مدرن ظرف ۱۰۰ هزار سال گذشته است. از این ماده چسبناک برای اتصال سنگ به استخوان و چوب در ابزار‌ها و سلاح‌ها استفاده می‌شد با این مزیت افزوده که در برابر آب و تجزیه آلی مقاوم بود.

این فرضیه درباره چگونگی ساخت قیر توسط نئاندرتال‌ها مطرح است که یا یک فرآیند تولیدی بوده یا ماده‌ای بوده که پس از آتش‌سوزی از سنگ‌ها جدا و کشف شده است. محققان از طریق تجزیه و تحلیل شیمیایی-مقایسه‌ای دو قطعه قیر از آلمان و مجموعه بزرگ قیر که با تکنیک‌های عصر حجر ساخته شده، دریافتند نئاندرتال‌ها صرفاً قیر را پس از آتش سوزی پیدا نکردند و صرفاً از ساده‌ترین روش تولید استفاده نکردند.

تکنولوژی عجیب نئاندرتال‌ها برای ساختن «چسب»

در عوض، آن‌ها کشف کردند نئاندرتال‌هایی که قیر را ساخته‌اند، کارآمدترین روش را با فرآیند تقطیر گام‌به‌گام با محدودیت اکسیژن در گرمایش زیرزمینی برای استخراج چسب مصنوعی به کار بردند.

به گفته نویسندگان این مطالعه: این درجه از پیچیدگی بعید است خود به خود اختراع شده باشد. معنایش این است که این تکنیک با روش‌های ساده‌تر آغاز شده و با آزمایش به فرآیند پیچیده‌تری تبدیل شده است.

محققان برای آزمایش فرآیندی که منجر به این نوع قیر شد با بازآفرینی پنج تکنیک مختلف برای استخراج، دو روش در بالای زمین و سه روش زیر زمین، به باستان‌شناسی تجربی پرداختند. آن‌ها از طیف‌سنجی مادون قرمز، کروماتوگرافی گازی-طیف‌سنجی جرمی و توموگرافی میکروکامپیوتری برای تجزیه و تحلیل و مقایسه تکنیک‌های قیرسازی خودشان با مصنوعات قیر باستانی استفاده کردند.

در دسترس بودن اکسیژن در زمان استخراج، نشانه‌ واضحی از قیر‌های آزمایشی بجا گذاشت، شبیه امضایی که به وضوح روش‌های بالای زمین را از زیر زمین جدا می‌کرد. مصنوعات باستانی با فرآیند تولید زیرزمینی مطابقت داشتند. هم مصنوعات قیر باستانی و هم آزمایشات زیرزمینی برهمکنش‌های معدنی خاک را نشان داد و برخلاف تکنیک‌های روی زمین، از کربن‌های مرتبط با دوده عاری بود.

تکنیک‌های قابل‌تغییر زیرزمینی نسبت به تکنیک‌های روی زمین پیچیده‌تر هستند، زیرا برخی از عناصر را نمی‌توان پس از شروع پروسه، مشاهده یا اصلاح کرد.

شواهد مربوط به نئاندرتال‌های پیچیده از نظر شناختی در سال‌های اخیر افزایش یافته است، زیرا شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد بسیاری از اولین اختراعات تکنولوژیکی که تصور می شد اختراعات مدرن بشر باشند، قبلاً در بین نئاندرتال‌ها رایج بوده است. در این مرحله، شاید برای هر کسی که ترجیح می‌دهد به هوش انسان به‌عنوان یک ویژگی استثنایی نگاه کند سودمند باشد که تصدیق کند نئاندرتال‌ها هم انسان بودند.

در مجموع باید گفت اینطور که به نظر می‌رسد، ساخت قیر توسط نئاندرتال‌ها، نخستین تجلی مستند از این نوع در تکامل انسان است.

منبع: فرادید
مترجم: زهرا ذوالقدر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت نخستین واحد استاندارد تولید برگه میوه کشور در سلماس
توقف آبیدر سنندج در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال زیر ۱۸ سال کشور
شهید فهميده نماد جهاد و ایثار برای دانش آموزان بسیجی
علل اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی 
افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی به ۵۰۰ مگاوات
آمادگی خوزستانی‌ها برای خلق حماسه در یوم الله ۱۳ آبان
رزمایش آموزشی و عملیاتی انسداد تونل جاده اسفراین – بجنورد برگزار شد
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کشف لاستیک‌های قاچاق در خور و بیابانک
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
افزایش پروازهای فرودگاه گناباد
درخواست مالکان دو مرکز خرید پلمب شده در تهران
پایان قداره کشی اراذل و اوباش در عملیات ویژه پلیس
یادواره شهدا فرصتی برای بازخوانی هویت ایمانی و فرهنگی ملت ایران است
اجلاسیه بزرگداشت ۷۳۱ شهید سلماس
تغییر وضعیت شورای اداری هرمزگان به مجمع مشورتی حکمرانی
تشدید نظارت بر خدمات خودرویی در ایلام
بزرگداشت شهدای بسیجی طرح امنیت در زاهدان
درخواست اوباما از دموکرات‌ها برای مقابله با بی‌قانونی‌های ترامپ
افتتاح ۱۰ طرح در شهر درچه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)