تولید سیم و کابل کمپوزیتی در کرمانشاه
کابل کامپوزیتی در صنعت برق کاربرد دارد و جایگزین کابل با مغزی فولادی در کابلهای ACSR و هوایی نیز می باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مدیر تولید کارخانه سیروس علی محمدی با اشاره به تولیدات مبتنی بر تحقیق و پژوهش این واحد صنعتی از مزایای این فناوری را ، افزایش استحکام ، کاستن از حجم اتلاف انرژی ، عدم نیاز به استفاده از سازه های زیاد و سنگین ، ضریب انبساطی خطی پایین تر ، طول عمر بیشتر و کاهش وزن کابلهای انتقال نام برد و گفت : یکی از علل این ویژگی ها ،به کاربردن 28 درصد آلومینیوم بیشتر در تولید هادی های انتقال و عدم تشکیل پیل گالوانیکی برخلاف مغزی های فولادی ACSR است.
مدیر کارخانه هم با اشاره به تولید 200 نوع کابل و هادی انتقال در این واحد تولیدی گفت : با توان و تخصص کارشناسان داخلی ، این کارخانه بومی سازی شده و نخستین بار در کشور توانستیم هادی های نسل جدید کامپوزیتی و CLAD را در صنعت برق کشور ارائه کنیم.
محمد مهدی ولیانی افزود : هم اکنون این کارخانه با ارائه 4 محصول صنعت برق ، تنها تولید کننده در ایران و خاورمیانه است.
وی در ادامه ، یکی از علتهای اصلی موفقیت کارخانه را دریافت مجوز ایجاد یک واحد دانشگاهی از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در محل کارخانه اعلام کرد.
افسانه کیوان مدیر دانشکده با اشاره به فارغ التحصیلی 150 دانشجو تاکنون در رشته های مهندسی متالورژی – شیمی صنعتی – جوشکاری - و ریخته گری گفت : برای اولین بار و با ابتکار کارشناسان این کارخانه ، یک رشته جدید هم پس از صدور مجوز وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، به نام کاردان فنی تولید سیم و کابل راه اندازی شده که در حال جذب هنرجو هستیم.
محمد مهدی ولیانی مدیر کارخانه در ادامه با اشاره به اشتغال مستقیم 200 نفر در مجموعه گفت : طبق برنامه های توسعه ای که مدیریت کلان کارخانه پیش بینی کرده ، در ماه های آینده تعداد افراد شاغل را تا 350 نفر هم افزایش خواهیم داد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان پویاغرب نیز با تاکید بر انجام برنامه های کارخانه بر پایه و محور علم اظهار امیدورای کرد ؛ کابل های جدید نانو را در آینده ای نزدیک در کارخانه تولید خواهیم کرد ، ضمن اینکه در برنامه کاری خود در صدد ایجاد مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد هستیم.
مهندس شهریار پرویزی با تاکید براینکه هم اکنون کشورمان از وارد کردن کابلهای کمپوزیتی بی نیاز شده افزود : شرکت دانش بنیان پویا غرب ، به وسعت 52 هزار مترمربع که برای احداثش حدود 120 میلیارد تومان هزینه شده ، و هم اکنون تولید سالانه اش ، به 60 هزار تن می رسد ، یکی از بزرگترین تولید کننده های هادی های هوایی در آسیا بوده که محصول آن روانه بازارهای داخل و خارج می شود.