• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
خبر فوری
  • حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۰۳۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۲
استان ها » اجتماعی
گزارش مکتوب ...

مزارع پررنج تا دسترنج گندمکار

خرید خوشه های زرین گندم کردستان حاصل یک سال تلاش کشاورزان آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، کردستان یکی از 5 استان برتر کشور در تولید گندم، ظرفیت بالایی در کشاورزی دارد و هر سال خوشه های طلایی، حاصل دسترنج یک سال کشاورزان در گرمای طاقت فرسای تابستان، برداشت و راهی سیلوها می شود.
گندم محصول استراتژی، از کشت های  سودآور کشاورزی و از ارکان اقتصادی استان کردستان است. 
مزارع پررنج تا دسترنج گندمکار
حاصل حدود 550 هزار هکتار کشتزارهای مرغوب و حاصلخیز کُردستان، این استان را از قطب های تولید گندم کرده و هر سال به جایگاه سوم کشوری رسانده است.
امسال نیز بارندگی های مناسب پاییزه و بهاره مزارع را پرثمر کرد و کارشناسان پیش بینی می کنند 870هزار تن خوشه زرّین از گندمزارهای این استان برداشت شود که نویدبخش رُشد 30درصدی نسبت به پارسال است.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان کردستان می گوید الگوی آبیاری کشاورزی سراسر کشور یکسان است و ما هم کشت دیم و آبی داریم.
آقای ابراهیم مرادی می افزایدبیشترین ارقام دیم شامل؛ سرداری، آذر2، هما و باران و ارقام آبی شامل؛ پیشگام، میهن و اروم است که بهره باران و پیشگام بسیار خوب بوده است. 
وی گفت: کشت آبی بسیار بهتر از کشت دیم است و ارقامی که برای کشت آبی معرفی شد و حاصل زیادی نسبت به ارقام دیگر گندم دارد، رقم تک آب است که برای صرفه جویی در مصرف آب و در شرایط آبی تکمیلی توصیه می شود. 
مدیر کل جهاد کشاورزی استان کردستان می گوید: ازمجموع 554هزار هکتار کشتزار گندم استان در این سال زراعی ، سی و سه هزار و 200هکتار کشت آبی و 520هزار هکتار کشت دیم است و میانگین برداشت در مزارع آبی 5تُن و در مزارع دیم یک و نیم تُن در هکتار پیش بینی می شود. 
مزارع پررنج تا دسترنج گندمکار
آقای کریم ذالفقاری می افزاید: شهرستان های بیجار، قروه، سقز، دهگلان و دیواندره به ترتیب بیشترین گندم را دراستان تولید می کنند.
فصل کشت گندم در استان کُردستان از اواخر شهریور شروع و فصل برداشت هم از اواخر خرداد سال آغاز می شود تا کار برداشت مکانیزه و یا سُنتی به انجام برسد. 
فصل برداشت که می رسد درخواست، گلایه و شکایت های کشاورزان زیاد شنیده می شود.
مشکلات و دغدغه هایی ازجمله؛ تأخیر در پرداخت به ‌موقع پول گندم، درجه بندی‌های نامناسب، قیمت پایین خرید تضمینی، عدم حمایت دولت از کشاورزان و افزایش هزینه‌های مختلف در زمان کاشت، داشت و برداشت، موانعی است که کشاورزان خواستار رسیدگی جدی مسئولان به آن هستند.
آقای فتح الله صادقی یکی از گندمکاران دهگلانی می گوید اگر دولت محصول گندم  کشاورزان را خریداری و وجه آنان را به موقع پرداخت کند، گندمکار مجبور نیست محصول را به دلال بدهد و واسطه ها نیز زحمت یکسال کشاورز را به قیمت مضاعف و خارج از استان بفروش برسانند که این کار نه به نفع دولت است و نه به نفع کشاورز. 
مزارع پررنج تا دسترنج گندمکار
آقای علی میرزایی دیگر گندمکار قروه ای می گویدشهرستان قروه با وجود زمین های مسطح و حاصلخیز، رتبه اوّل تولید گندم آبی در استان را دارد و با حمایت مسئولان می توان کشت دیم را به آبی تغییر داد. 
آقای قادر شکری یکی دیگر از گندمکاران استان می گویدمسئولان حوزه کشاورزی باید با حمایت هایی همچون معرفی ارقام مرغوب و کم هزینه گندم، سهمیه بندی برای گندمکاران، ارائه ادوات پیشرفته کشاورزی و تسهیل آب پشت سدها برای کشاورزان و حمایتهای مالی گره گشای مشکلات گندمکاران استان باشند. 
آقای علی محمد مرادی، نماینده شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس نیز با اشاره به اینکه آماده بودن سیلوهای منطقه موجب کاهش هزینه ها و به نفع کشاورزی استان است، می گویددر این رابطه با وزیر کشاورزی مکاتبه کرده است.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بارزگانی کردستان با اشاره به رشد 10درصدی قیمت تضمینی خرید گندم نسبت به سال گذشته گفت: از 870هزار تن محصول گندم پیش بینی شده امسال در استان، 770هزار تن بعنوان مازاد بر نیاز کشاورز و صد درصد تضمینی خریداری خواهد شد.
آقای جمال صالحی می گوید94 مرکز خرید تضمینی گندم استان شامل 74 مرکز از شرکت های تعاون روستایی، و 20 مزکز از کارخانجات و بخش خصوصی و دولتی از دهه اول تیر ماه فعال هستند.
مزارع پررنج تا دسترنج گندمکار
تأخیر در پرداخت وجه گندم خریداری شده، از مشکلات اصلی کشاورزان استان بعد از برداشت و تحویل به مراکز خرید است که موجب دلسردی کشاورزان و فروش گندم به دلالان می شود. 
مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان می گویدمتأسفانه درسالهای گذشته دلالان از خرید گندم کشاورزان سوء استفاده های زیادی می کردند و سود این محصول نه به تولید کننده، بلگه به دلالان می رسید. 
آقای شهریار حنیفی می افزایدامسال با هدف جلوگیری از کار واسطه ها، مشخصات تولید کنندگان را در یک سامانه ثبت کردیم و درصورت عدم ثبت نام کشاورز، گندم آنان خریداری نمی شود. 
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز می گوید: براساس شناسنامه محصول و بدون دخالت واسطه ها گندم خریداری می شود. 
آقای محمد احمدی می افزایدامسال دولت نرخ خرید تضمینی هر کیلو گندم را دوازه هزار و 530ریال تعیین کرد و بانک کشاورزی مؤظف است وجه گندم خریداری شده را در کوتاه ترین زمان به حساب کشاورزان واریز کند.
او در ادامه می گویدمصرف گندم مردم کُردستان 200هزار تُن است که با توجه به فضای ذخیره‌سازی در سیلوها و انبارها، ظرفیت ذخیره‌سازی دو برابر میزان مصرف مردم است و اضافه بر مازاد آن به استان های تهران، البرز، قم، گیلان، اصفهان، قزوین و چهارمحال و بختیاری منتقل می شود. 
در پایان می توان نتیجه گرفت مسئولان می توانند و انتظار می رود با حمایت از کشاورزان سخت کوش و کم توقع به ویژه در این استان حاصلخیز؛ سالم نگه داشتن محصول، سلامت اقتصاد کشاورزی، کمک به توسعه متوازن در سراسر کشور از جمله مرزها، حفظ منابع بسیار حیاتی آب، حرکت در مسیر مهاجرت معکوس، و امنیت غذای مردم را تامین کنند.
باید دید در پایان فصل برداشت گفته های کشاورزان چه روندی را گزارش می کند؟ 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور گروه تواشیح زنجان در کاروان قرآنی حج تمتع ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
تجدید بیعت مردم یاسوج با آرمان‌های انقلاب با حضور گشترده در راهپیمایی ۲۲ بهمن
معدوم سازی مواد غذایی تاریخ گذشته در کرمان
قدردانی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد از حضور مردم استان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
خبر‌هایی از برگزاری همایش زنان انقلاب اسلامی در بسطام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
آغاز مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن ساعاتی دیگر دراصفهان
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
مصدوم شدن ۷ نفر در سانحه رانندگی در جاده کرج چالوس
اوقات شرعی اهواز، ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
اعلام مبادی جابجایی شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در کیش
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
ترمیم سهمیه آرد نانوایی‌ها استان برای اسفندماه
حضور پرشور شیرازی‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
خبر فوری
  • حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب