• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۱۰۰۹۶
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

امروز آغاز هفته سالمند در کشور است

از امروز تا 10 مهر هفته سالمند در کشور نامگذاری شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اول اکتبر برابر با نهم مهر روز جهانی سالمند است. 

سازمان ملل در سال 1982 شورای جهانی سالمندی را تشکیل و در همان سال طرحی بمنظور تعیین یک روز جهانی برای سالمندان ارائه داد تا اینکه در سال 1990 این شورا اول اکتبر (9 مهرماه) را روز جهانی سالمندان تعیین کرد.

سالمندی دوره ای از زندگی است که با سلامت اگر طی شود می تواند بعنوان دوره ای شیرین در کنار نوه ها و فرزندان محسوب شود از این رو حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری ها می تواند مقدمه یک دوره خوب از زندگی باشد.

افراد با رسیدن به دوران سالمندی و کهولت نیازمند مراقبت‌های خاصی می شوند و از سویی دیگر در این دوران احساس انزوا، تنهایی، ناامیدی، ناامنی، اضطراب و احساس سربار بودن در آنان شدت می گیرد. افسردگی به عنوان بیماری روحی روانی و شایع در میان سالمندان مطرح است.

مرز سالمندی 60 سالگی است که این عدد در میانگین جهانی عددی حدود 65 سال را نشان می‌دهد. همچنین در حال حاضر فقط 8.5درصد از افراد جامعه را سالمندان تشکیل می‌دهند که این رقم تا سال 2050 به 25 درصد خواهد رسید.

مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت شعار هفته سالمند را ( نه. علیه هرگونه تبعیض سنی) عنوان کرده است.

محمد اسماعیل مطلق به ترتیب  از امروز  نام های هفته سالمند را - سالمند، رفاه اجتماعی و محیط توانمند ساز - سالمند مستقل، فعال و با نشاط - سالمند و همبستگی در بستر خانواده- سالمند و سبک زندگی سالم-سالمند، حقوق شهروندی و قانون- سالمند، ارزش‌های فرهنگی، دینی و تکریم منزلت آنان و  سالمند و عدم تبعیض سنی بیان کرده است.

انوشیروان محسنی بندپی رئیس بهزیستی کشور نیز با بیان اینکه در سال 1335، 3 درصد جمعیت کشور سالمند بودند که در سال 90 به 8.2 درصد رسید، پیش‌بینی کرده است تا سال 1404 این آمار به 10 درصد و تا سال 1430 به 21 تا 25 درصد برسد و افراد زیر 15 سال و بالای 60 سال در سال‌های آینده با هم برابر  شوند.

وی میانگین طول عمر افراد را 74 در کشور اعلام کرد و گفت : این آمار با کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست ضمن اینکه امید به زندگی زنان سالمند 2 سال بیشتر است.

بندپی پیرترین استان کشور را گیلان با 11 درصد سالمند و جوان‌ترین استان را سیستان و بلوچستان با 4.9 درصد سالمند در جامعه انها خواند.

وی معیار شمارش افراد سالمند در کشور افراد را  65 سال ذکر کرده است که حدود 4 میلیون و 200 هزار نفر جمعیت کشور را شامل می شود. 

فرید براتی رئیس شورای ملی سالمندان کشور با اشاره به اینکه جامعه رو به سالمندی پیش می رود و باید زیرساخت های لازم  برای رفاه آنها فراهم شود گفت: بنابر سرشماری سال 90 حدود 51 درصد جمعیت سالمند بالای 60 سال را زنان و 49 درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

وی گفت: درحال حاضر به ازای هر مرد سالمند تنها در کشور 3 زن سالمند داریم و نگرانی بعدی ما این است که این آمار افزایشی در استان‌های کمتر برخوردار بیشتر است مثلاً‌ در گیلان تعداد زنان سالمند تنها نسبت به مرد 2 به یک است اما در ایلام و لرستان که نرخ سالمندی آن کم و حدود 8 درصد است، نسبت زن سالمند تنها به مرد 4 به یک است.
 
علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز با بیان اینکه درحال حاضر 70 درصد جمعیت ما بین 15 تا 65 سال دارند، این دوران را دورانی طلایی خواند و گفت: سالی یک میلیون نفر به جمعیت کشور ما اضافه می‌شود اما به علت رشد بالای جمعیت در دهه‌های 50 و 60، رشد سالمندی ما نسبت به کشورهای دیگر بالاست.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه تاکنون در کشور امید به زندگی 20 سال افزایش یافته گفت: ما در کاهش مرگ و میر موفقیت خوبی داشته ایم و باید بااستفاده از این دوران طلایی از تجربیات سالمندان نیز استفاده کنیم.

سیاری با اشاره به تحقیقی که در سال 92 در کشور انجام شده است،افزود: در آن تحقیق نشان داده شد که 27 درصد سالمندان بیکار بوده و بدون حقوق بازنشستگی هستند. همچنین 17 درصد آنها بدون هرگونه درآمد و حمایت مالی زندگی می‌کنند. 32.7 درصد از سالمندان از وضعیت اقتصادی خود رضایت دارند.

وی افزود: بر اساس این تحقیق 38درصد سالمندان تقاضای حمایت مالی دارند، همچنین 8.9 درصد از سالمندان تنها زندگی می‌کنند و 52 درصد از آنها احساس تنهایی می‌کنند.

گزارش از: مریم صادقی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح سالن ورزشی شهید آیت الله رئیسی در لنده
رنکینگ جهانی وزنه‌برداری؛ نصیری چهارمین وزنه بردار با سنگین‌ترین مهار
نکوداشت پیشکسوت شعر زهرا سیاوش در رشت
حقوق معادن یکی از حلقه‌های اساسی توسعه پایدار و عدالت اقتصادی در خوزستان
بهره‌برداری از گلخانه پرورش جلبک اسپیرولینا در ارومیه
معتکفان در مساجد مرودشت گرد هم می‌آیند
آسمان ابری با باد شدید و بارش پراکنده
بازگشت تقاضا به بورس
رفع موانع اجرای ۱۰ پروژه گردشگری اردبیل
گردشگری، یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی استان همدان
گشایش نمایشگاه عرضه محصولات مواد غذایی در کاشان
صدور دستور رسیدگی به وسایل نقلیه رها شده در پارکینگ‌های امیدیه
فیلم‌های شبکه نمایش به مناسبت میلاد حضرت علی (ع)
برگزاری موفق تمرین کامل طرح اضطراری در فرودگاه اصفهان
شکل‌گیری ۱۴ شورای راهبری امور بانوان در مازندران
دوره‌ای برای توانمندسازی نیرو‌های کلیدی مدیریت پارک‌های علم و نوآوری
هشدار نارنجی تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی
تجلیل از فعالان عرصه نماز در سومین همایش نماز قرارگاه حمزه سیدالشهدا
صدور بیش از ۷۷ هزار گواهی حمل بهداشتی قرنطینه‌ای دامپزشکی در خوزستان
روایت هویت عرفانی در نمایشگاه نقاشی رستاخیز آمل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
امتحانات نهایی دانش‌آموزان و داوطلبان آزاد چهارشنبه ۱۰ دی‌ برگزار می‌شود
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)