• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۰۰۰۴۱
تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۵
اقتصادی » بازاروتجارت

توجه به محرومان، بزرگترین نقطه قوت دولت ها پس انقلاب

تحلیل گر مسائل اقتصادی: توجه به مستضعفان و محرومان بزرگترین نقطه قوت دولت ها پس از انقلاب است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، احمد توکلی با حضور در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر با اشاره به اینکه تعریف از فقر متفاوت شده است، افزود: اکنون سطح برخورداری کاملا متفاوت است و فقیران فعلی ما مانند متوسطان قدیم هستند.
وی با اشاره به روند تاریخی اقتصاد کشورمان در دوران پس از انقلاب و مقایسه آن با پیش از انقلاب گفت: جنگ و گسترش دخالت دولت در اقتصاد و نوسانات قیمت نفت در 10 سال نخست پس از انقلاب موجب منفی شدن تولید ملی شد.
توکلی ادامه داد: با اینکه تولید، منفی بود اما توزیع درآمد از آنجایی که به نفع مستضعفان بود به شدت نسبت به پیش از انقلاب بهبود یافت و تسهیلات زندگی و توزیع درآمد در روستاها و شهرهای کوچک بهبود یافت و شاخص های تسهیل زندگی به نفع فقرا شد و رضایت خاطر مردم را فراهم کرد.
وی افزود: در دوره هاشمی که ضررهای دولتی کردن اقتصاد آشکار شده بود سیاست های بازسازی در زمان حیات امام راحل تصویب شد و به امضای ایشان رسید که در جهت آزادی بیشتر مردم برای انجام امور اقتصادی بود.
توکلی گفت: متاسفانه در دولت آقای هاشمی الگوی تعدیل صندوق بین المللی پول پذیرفته شد که این الگو ذاتا به گونه ای است که با فشار به طبقات پائین عملی می شود و جهت مثبت دستاوردهای گذشته در توزیع درآمد ادامه نیافت اما آقای هاشمی از نظر بازسازی توفیقات خوبی یافت.
وی افزود: در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی همان سیاست ادامه یافت با این تفاوت که لیبرال سرمایه داری را هم تئوریزه می کردند و از این جهت منفی بود.
توکلی ادامه داد: زمان ریاست جمهوری آقای احمدنژاد هم همان الگو ادامه یافت و نوسانات ناشی از روحیه شخص وی اثر گذار بود و اکنون هم ادامه دارد و یکی از علل رکود اقتصادی و توزیع نامناسب درآمد در کشور الگوی تعدیل است که متاسفانه هنوز کنار گذاشته نشده است.
این تحلیل گر مسائل اقتصادی افزود: مسئولان در دهه اول انقلاب ساده زیست بودند و این موضوع مورد توجه بود اما به تدریج از اواخر جنگ زندگی مسئولان دچار تغییر شد و رفاه طلب شدند و این مسیر ادامه یافت و این موضوع از علل فقر موجود است.
توکلی اضافه کرد: همت 10 سال اول انقلاب در توزیع برابر درآمد و همچنین بازسازی جنگ قابل تقدیر است اما بلای رفاه طلبی و اشرافی گری گریبان انقلاب را گرفته و موجب فسادهای بسیار زیادی شده است.
وی گفت: اکنون در شرایطی هستیم که فساد، نظام مند شده است و برای نجات اقتصاد کشور چاره ای جز مبارزه با آن نداریم.
توکلی افزود: متاسفانه اکنون اقتصاد ما شکننده است و مقاوم نیست و نرخ رشد اقتصادی ما متکی به نفت است.
وی اضافه کرد: تکیه به سیاست خارجی برای بهبود وضع مردم، نادرست و توجه به عوامل داخلی مؤثرتر است.
این تحلیل گر مسائل اقتصادی گفت: پس از 40 سال نباید خود را با رژیم گذشته مقایسه کنیم بلکه باید خودمان را با خودمان مقایسه کنیم تا بتوانیم معایب را شناسایی و رفع کنیم.
توکلی با اشاره به اینکه اکنون فساد در کشور سیستماتیک شده است، گفت: در فساد سیستماتیک دستگاه های مسئول مبارزه با فساد آلوده می شوند.
وی افزود: البته به این معنی نیست که سیستم، فاسد است زیرا قوه قضائیه، کمیسیون اصل 90، مجلس شورای اسلامی، پلیس، دیوان محاسبات که مسئولان مبارزه با فساد هستند در آن ها آلودگی وجود دارد اما انسان های بسیار باشرف هم در آن ها وجود دارند.
توکلی اضافه کرد: اما سیستم به خوبی از خود دفاع نمی کند و فساد ایجاد می شود فساد دشمن تولید و سرمایه گذاری است و اشتغال را کاهش می دهد و جهت گیری های اقتصادی را ناسالم می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صنعت پتروشیمی کشور به علت اینکه تا سال 92 گاز خوراک را به آنها بسیار ارزان می دادند سود هنگفتی را کسب کردند بنابراین به فکر تکمیل زنجیره تولید نبودند و تقریبا خام فروشی می کردند.
توکلی ادامه داد: از سال 87 تا 91، یازده هزار و 650 میلیارد تومان سود خالص آن ها بود در حالی که 474 میلیارد تومان یعنی حدود 4 درصد مالیات پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه فساد موجود ضد عدالت اجتماعی، ضد دین و سم مهلت اقتصاد مقاومتی است، گفت: فساد به بسیاری از افراد سرایت کرده است که اگر درباره آن چاره اندیشی نکنیم به اهداف خود نمی رسیم.
توکلی افزود: استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی هنوز وجود دارد و بر سر سفره انقلاب هستیم اما آزادی مخدوش است و رسانه ها به اندازه کافی آزاد نیستند و تحمل مسئولان باید بالاتر رود.
وی گفت: وجود رهبری سالم، دلسوز و مردمی و مردم وفادار به اسلام و ایران از رموز ماندگاری انقلاب اسلامی است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم با حضور در این برنامه گفت: پیش از انقلاب بر نقاط شهری و شهرهای بزرگی تمرکز شده بود و تفاوت درآمدها بسیار زیاد بود.
وی افزود: در آن زمان حدود 313 نفر کل منابع بانک ها را در اختیار داشتند.
آقامحمدی ادامه داد: پس از انقلاب از این حالت خارج شد و به کل کشور و همچنین به اقشار ضعیف توجه شد.
وی با اشاره به اینکه اختلافات طبقاتی در زمان پیش از انقلاب بسیار زیاد بود، گفت: به علت عقب افتادگی های زیاد مربوط به پیش از انقلاب، بیشتر تمرکز فعالیت پس از انقلاب برای رفع محرومیت های اجتماعی ناشی از پیش از انقلاب بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در برخی زمینه ها از جمله در پزشکی در رفع وابستگی اقتصادی به بیگانگان موفق بودیم .
آقامحمدی اضافه کرد: پیش از انقلاب حتی پزشک عمومی به اندازه کافی نداشتیم و پزشکان هندی و پاکستانی در کشور فعالیت می کردند.
وی ادامه داد: پزشکی پس از انقلاب متحول شد و در تأمین کادر پزشکی و در داروسازی هم پیشرفت زیادی داشتیم اما در زمینه تجهیزات پزشکی هنوز مشکلاتی داریم.
آقامحمدی گفت: در حوزه نفت و معادن، سیمان و ساختمان ، در برخی رشته های دانش بنیان، کشاورزی و صنایع غذایی و پتروشیمی، صنایع دفاعی و موشکی و هسته ای پیشرفت کردیم.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب از 9 سال پیش تاکنون بر روی اقتصاد مقاومتی تأکید دارند، گفت: مقصود ایشان اقتصاد ریاضتی نیست بلکه منظور ایشان این است که اقتصاد نباید شکننده باشد و باید نسبت به شوک های داخلی و خارجی مقاوم باشد.
آقامحمدی افزود: دانش بنیان بودن، عدالت بنیان، مردمی، درون زا و برون گرا بودن اقتصاد نیاز به مرکزیت هدایت کننده دارد و به همین علت مقام معظم رهبری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه چارچوب ها و مبانی انقلاب از ابتدا مشخص بود و ارکان نظام از جمله مجلس به وجود آمد، گفت: نظارت مردم و در صحنه بودن آنها و وجود پایه های محکم و اصولی از رموز ماندگاری انقلاب اسلامی است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
نشست شورای دستگاه‌های نظارتی استان وشرکت‌های بزرگ اقتصادی در کرمان
جشنواره آرای برتر قضات برای اصلاح مجرمان در کرمان
نمایشگاه ملی صنایع‌دستی درکرمان
استقبال از تکواندوکار زنجانی مدال آور در مسابقات جهان
راه‌اندازی سامانه جدید پیگیری شکایات و پرونده‌ها درقم
توزیع بیش از ۱۲۷۵ تن کود شیمیایی بین کشاورزان اسکو
تساوی دو بر دو سپاهان و آخال در نقش جهان
اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آغاز مرحله دوم بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)