• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۴۴۴۴۳
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱
اجتماعی » محیط زیست

شیراز رکورد دار هوای سالم

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استان فارس امسال رکورددار هوای سالم در کشور شد.

شیراز رکورد دار هوای سالمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، معصومه ابتکار در مراسم پنجمین سمپوزیوم بین المللی ایران و چشم انداز سند 1404 در جمع خبرنگاران افزود: برگزاری سمپوزیوم درخصوص کاهش مسائل آلاینده زیست محیطی می تواند یک افق جدید در کشور و جهان باشد؛ درواقع برگزاری این سمپوزیوم بر مبنای توافقنامه پاریس برگزار شد و این در صورتی است که با این توافقنامه ما به یک نقطه تفکر واحد در زمینه محیط زیست در ایران و جهان خواهیم رسید. 
وی ادامه داد: مسئله ما مسئله آینده کره زمین است. مسئله ای که زندگی بهتر را برای افراد در کره زمین صورت دهد و در امر محیط زیست باید توسعه همزاد و همراه را با هم داشته باشیم. 
ابتکار با اشاره به وجود مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی که در امر محیط زیست نقش بسزایی داشتند، گفت: آیت الله هاشمی یک یار و یاور همیشگی برای امام(ره) بودند که پیرو سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری که سال گذشته به تمامی قوا ابلاغ شد، ایشان نیز در تشخیص مصلحت نظام برای امور محیط زیستی و سیاست های ابلاغی پیگیری های ویژه ای داشتند. در واقع آیت الله هاشمی به دنبال اجرایی شدن سیاست های کلی محیط زیستی و چشم انداز آینده و افق آن در کشور بودند. 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در دولت یازدهم آقای روحانی نیز به امر محیط زیست به طور ویژه ای نگاه می کنند و تاکنون نیز نسبت به این موضوع اقدامات اساسی صورت گرفته است. 
وی افزود: بحث محیط زیست از مهمترین رویداد دولت یازدهم است اما باید دانست که این موضوع در دراز مدت خود را نشان می دهد که چگونه و چه عملکرد مثبتی از آن باقیمانده است. 
ابتکار با اشاره به اقدامات مهم محیط زیستی که از سال 92 در سازمان محیط زیست صورت گرفته است، گفت: ارتقای بنزین یورو 4، حذف مازوت از کارخانه های صنعتی، از رده خارج کردن 900 هزار خودروی فرسوده و 60 هزار تاکسی فرسوده در کشور، مالیات سبز و اقتصاد سبز از مهمترین گام های گسترده ای بوده که در این سالها به آن پرداخته شده و عملکرد خوبی نیز به دنبال داشته است. 
وی با اشاره به هوای سالم کلانشرهای کشور در سالجاری ادامه داد: شیراز امسال تنها شهری بود که به هیچ عنوان هوای ناسالم را تجربه نکرده و رکورددار هوای سالم در کشور شد و اصفهان از سال 92 تا به امروز روزهای هوای سالم آن 3 برابر شده است اما پایتخت نیز از ابتدای سال 92 تا 16 اسفندماه سال 95 نسبت به مدت مشابه ابتدای سال 95 تا 16 اسفندماه تعداد روزهای هوای سالم و پاک در سال 92 ، 196 روز بوده و در سال 95 به 266 روز افزایش یافته است. در واقع 70 روز هوای سالم و پاک در سیستم پایش هوا به ثبت رسیده است که موضوع هوا و ثبت آن سلیقه ای نیست بلکه سیستم های پایش هوا این موارد را ثبت کرده اند. 

* امضای 20 تفاهم نامه و توافقنامه همکاری با کشورهای مختلف
ابتکار با اشاره به تفاهم نامه هایی که از سال 92 تاکنون در حوزه محیط زیست منعقد شده است، گفت: تاکنون 20 تفاهم نامه و توافقنامه همکاری با کشورهای مختلف در قالب دوجانبه و چندجانبه درخصوص محیط زیست داشته ایم که بسیاری از این تفاهم نامه ها عملیاتی و اجرایی شده و بیشترین کارگاه های فنی درخصوص محیط زیست برگزار شده است. 
وی با اشاره به کاهش گازهای گلخانه ای در کشور ادامه داد: چند ماه پیش در اهواز طی تفاهم نامه ای درخصوص کاهش گازهای گلخانه ای بسته شد که از این پس میزان انتشار گازهای گلخانه ای در این منطقه به کمتر از 4 درصد برسد. 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در پالایشگاه تبریز نیز از مکانیزم CPM استفاده شده و تاکنون نیز 28 مورد پروژه در این زمینه تعریف شده که البته هنوز عقب هستیم و باید کار کنیم تا به حد مطلوب برسیم. 
ابتکار ادامه داد: با اجرایی شدن هجده بند از توافقنامه پاریس، 11 میلیون تن از مقدار گاز CO2 کاهش پیدا می کند که همین امر نیز در آلودگی های زیست محیطی و آلاینده ها بسیار تأثیرگذار است. 
وی با اشاره به ارزیابی زیست محیطی در پروژه های کشور گفت: ارزیابی زیست محیطی را در کشور بعنوان یک فرآیند جدی در عرصه توصیه ای بازیابی کردیم و این فرآیند را به مرحله عملیاتی در طرح های عمرانی کشور همچون پالایشگاه ها، وزارت نیرو، سدسازی و بسیاری از کارخانه های صنعتی انجام دادیم که هیچ پروژه ای بدون تأییدیه محیط زیستی ساخته نمی شود. 
ابتکار افزود: 67 طرح در کشور از دوره قبل بدون ارزیابی زیست محیطی در حال فعالیت بوده و به صورت نیمه تمام باقیمانده که ما در حال حاضر در ارزیابی و بازیابی پروژه هستیم تا اگر مشکلات زیست محیطی را در بر داشته باشد از ادامه روند کار آن جلوگیری کنیم. 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: کشور ما از لحاظ تغییر اقلیم آب و هوا نیز درحال آسیب است که این موضوع بر کشاورزی، صنعت، تالاب ها و هوای کشورمان تأثیر بسزایی داشته است.
وی گفت: برداشت بی رویه آب نیز از منابع زیرزمینی موجب تخریب سفره های زیرزمینی در همه کشور شده تا جایی که در فارس برای رسیدن به آب باید 300 تا 400 متر زمین را حفاری کرد تا به آب رسید اما با بارش های اخیر دریاچه مهارلو وضع بسیار خوبی پیدا کرده و بختگان نیز تا حدودی آبگیری شده است. 
ابتکار با اشاره به بودجه سال 96 مجلس شورای اسلامی در امر محیط زیست ادامه داد: هفته گذشته مجلس نیز برای بودجه سال 96 گام مهمی برداشت و از این پس 3 درصد از سهم درآمد نفتی برای رفع معضل آلودگی محیط زیست هزینه می شود. 

* وجود بزرگترین نیروگاه انرژی خورشیدی کشور در استان همدان
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فناوری در برابر انرژی نو گفت: در زمینه فناوری در برابر انرژی نو کارهای خوبی صورت گرفته است. مانند استان همدان که بزرگترین نیروگاه انرژی خورشید با تولید 21 مگاوات برق در کشور را راه اندازی کرده است و در همین زمینه سرمایه گذاری در کشور ادامه دارد و استان های دیگر نیز پیگیر این موضوع هستند. 

* پسماندها همه سوزاندنی نیستند
ابتکار با اشاره به اقدامات انجام شده درخصوص پسماند در کشور گفت: در زمینه پسماند نیز اقدامات خوبی صورت گرفته اما متأسفانه همه به دنبال سوزاندن پسماند هستند که این امر نباید اتفاق بیافتد. 
وی افزود: پسماندها باید در مراحلی مانند تولید کم زباله، تهیه کمپوست، جداسازی و تفکیک اقدام شود و در نهایت پسماندی که باقی می ماند و نمی توان از آن بهره برداری دیگری انجام داد بعنوان پسماند زباله سوز مورد استفاده قرار گیرد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهبود ثبات ارزی و دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
آغاز ثبت‌نام دانش‌پژوهان در حوزه علمیه جامعه الزاهرا تا ۱۹ دی ماه
کاهش دما و افزایش مصرف؛ تشدید پایش شبکه گاز در سراسر استان
معدوم سازی ۵۰۰ کیلوگرم شیرینی تاریخ گذشته
محکم ، حمایت‌ از کودکان دارای ناهنجاری‌های مادرزادی در زنجان
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)