• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۹۹۹۸۴
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۵:۵۱
سیاسی » مجلس
گفتگوی ویژه؛

قانون شوراها دقیق نیست

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه طراحی غیردقیق قانون شوراها مشکلاتی را ایجاد کرده است، گفت: جای شوراهای محلات به درستی دیده نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا محجوب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما در ارزیابی عملکرد دو دهه شوراهای اسلامی شهر و روستا افزود: در برخی موارد، کج روی ها، کج رفتاری ها و وقوع فساد در برخی افراد از جمله مشکلات این شوراها به ویژه شهرها بوده است.
وی با اشاره به اینکه قدرت متمرکز به ویژه در دولت ها، دیکتاتوری و استبداد و فساد را به همراه دارد، گفت: برای توزیع این قدرت و جلوگیری از فساد، شوراها را به وجود آوردیم.
محجوب افزود: قدرت در شوراها باید به درستی توزیع شود و نباید کانون قدرت متمرکز باشد زیرا فساد آفرین است.
وی با بیان اینکه شورا نهادی بر آمده از منطق قرآنی و اسلامی است، ادامه داد: وجود شوراها، اوضاع را نسبت به قبل از آن بهتر کرده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مردم باید در انتخاب اعضای شورا دقت کنند، گفت: وظایف بسیار وسیعی در قانون برای شوراها تعریف شده است.
محجوب افزود: اگر شوراهای ما تخصصی تر باشند و اصل 100 قانون اساسی برای مردم تشریح شود ، مردم کسانی را انتخاب می کنند که بتوانند حاکمیت آن ها را در اجرا نمایش دهند.
وی اضافه کرد: تقسیم کار صحیح و توزیع قدرت صحیح با تخصص امکان پذیر است و باید متخصصان اصلح را انتخاب کنیم.
محجوب گفت: هر جریان سیاسی که در شوراها پیروز شوند باید این باور را تقویت کنیم که متخصص ها بر سرکار بیایند و مسابقه خدمت بگذارند.
وی افزود: مردم ممکن است نامزدهای شورا را نشناسند بنابراین آنهایی که لیست ارائه می کنند باید افراد شایسته را معرفی کنند .
محجوب با بیان اینکه تا قدرت شوراها را توزیع نکنیم مشکلات باقی خواهد ماند، تاکید کرد: باید با اصلاح قانون، مناسبات نادرست میان اعضای شوراها و شهرداری ها و بده بستان ها تغییر کند واصلاح شود.
وی افزود: شورا باید مانند یک پارلمان محلی باشد و هر محله ای عضو شورای خود را انتخاب کند و در نهایت مانند یک پارلمان باشند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سیدحسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی هم با حضور در این برنامه گفت: در شوراهای روستاها معمولاً چالش و مشکل عمده ای نداشتیم زیرا درآمدی برای اعضای شورا ندارد و کار در روستاها خیلی سخت است.
وی افزود: شوراهای برخی شهرها بسیار موفق بودند و شوراهای برخی شهرها هم مشکلات جدی داشتند.
نقوی حسینی گفت: اغلب شکایاتی که به کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی ارائه می شود، مالی است.
وی افزود: شوراها جلوه ای از مردم سالاری دینی و واگذاری کار مردم به خود مردم است.
نقوی با اشاره به اینکه شوراها باید ترکیبی از تخصص ها باشند، گفت: اغلب شوراهای شهرها در کلان شهرها و شهرهای کوچک و بزرگ شورای شهرداری هستند و شورای شهر نیستند.
وی ادامه داد: از شورای شهر تهران سوال کنید در حوزه های اقتصادی ، بهداشتی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی چه خدمات و اقداماتی ارائه کردید؟
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه نگاه ما نسبت به شوراها باید تغییر کند، افزود: اینکه فقط با شهردار کار کنیم و فقط به امور شهرداری بپردازیم نه نگاه قانون اساسی و نه نگاه قانون شوراهاست .
نقوی اضافه کرد: شهرداری که فقط نباید عوارض بگیرد و آن را زیاد کند بلکه باید درآمد پایدار ایجاد کند.
وی تاکید کرد: شوراها نباید سیاسی باشند بلکه آن ها نماینده مردم برای مدیریت شهری هستند وقتی شورا سیاسی شد از خدمات باز می ماند و تصمیمات بر اساس اراده های سیاسی اتخاذ می شود.
نقوی حسینی با بیان اینکه در شورا باید رقابت خدمت رسانی داشته باشیم، گفت: اگر نگاه جریانی خود را از روی شوراها برداریم و خدمت رسانی را محور قرار دهیم حتی اگر جریانات سیاسی هم حضور یابند موفق هستند اما اگر از ابتدا نگاه ما نسبت به شوراها با اهداف سیاسی باشد درست نیست.
وی افزود: در دهه شصت زمانی که به افراد پیشنهاد می کردیم شهردار، استاندار و یا نماینده مجلس شوند نمی پذیرفتند زیرا ازاین می ترسیدند که نتوانند مسئولیت خود را به درستی انجام دهند و فردای قیامت نتوانند پاسخگو باشند.
نقوی با بیان اینکه انتخاب شونده نباید وعده های غیرعملی بدهد، افزود: یک نامزدی به صورت مکتوب وعده داده است که اگر به من رای دهید من خلیج فارس را به دریای خزر وصل و کاری می کنم که ریال از دلار گران تر شود و همه مجردا متاهل شوند.
وی ادامه داد: این نامزد 24 مورد از این قول ها داده و برخی ها هم ممکن است قبول کنند که شاید این نامزد بتواند این اقدامات را انجام دهد و به او رای می دهند بنابراین انتخاب شونده هم مهم است.
نقوی حسینی گفت: انتخاب کننده باید مراقب باشد تا افراد شایسته و توانمند واقعی را انتخاب کند.
وی افزود: براساس قانون اساسی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا بر عهده مجلس شورای اسلامی است اما نمی دانیم این کار با چه توجیهی انجام شده است زیرا نظارت به یک تشکیلات مستمر نیاز دارد.
نقوی حسینی ادامه داد:اگر مجلس شورای اسلامی بخواهد بر شوراها نظارت کند باید مانند شورای نگهبان در هر شهری دفتر نظارت و افرادی را داشته باشد که در طول 4 سال اعضای شورا را تحت نظرداشته باشد اما مجلس چنین سازوکاری ندارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ویژه برنامه‌های صدا و سیمای استان زنجان در میلاد حضرت علی(ع) و سالگرد حاج قاسم
سوابق تاریخی آمریکا به‌روشنی حاکی از الگوی مستمر مداخله و اعمال فشار است
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
۱۳ رجب، تجلی نور ولایت در کعبه مبارک
حضور دکتر پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
دیدار رئیس رسانه ملی با رهبر شیعیان بحرین در قم
پیشرفت ۸۰ درصدی مقاوم‌سازی مسکن در ماهنشان
دیدار و تجلیل رئیس رسانه ملی از خانواده معزز شهید شاکری
دیدار رئیس رسانه ملی با خانواده شهید تکلو
هم‌افزایی حوزه و رسانه برای تولید آثار فاخر دینی / رسانه ملی در حوادث یک سال اخیر مدال افتخار گرفت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ دی ۱۴۰۴
ثبت بیش از ۲۱۷ هزار تخلف سرعت و اضافه‌بار در جاده های استان زنجان
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
صبح و‌نشاط بجنوردی ها در آستانه روز پدر
سیره علوی، چراغ راه خدمت‌گزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی
آغاز مراسم معنوی اعتکاف در مساجد و مصلی کیش
نماد «فاتح خیبر» در میدان امام خمینی (ره) پایتخت رونمایی می‌شود
بارش برف در جاده کرج‌کندوان
بازگشایی محور گله‌بادوش شهرستان الیگودرز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب اموال عمومی در آبدانان
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
فرایند انتخابات میاندوره ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی آغاز شد
باید میان معترضان و اغتشاشگران تفکیک قائل شد
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
تشییع پیکر بسیجی شهید «امیرحسام خدایاری فرد» در کوهدشت
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
افزایش بودجه زیرساخت‌های گردشگری از ۲.۵ به ۴۸ همت
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)