• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۲۲۶۶۱
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۳
گشت و گذار سایبری؛

زبانی که الفبا ندارد!

زبان چینی الفبا ندارد و از نمادها یا کاراکترهای چینی برای رساندن مفاهیم استفاده می شود. هم اکنون در زبان چینی حدود ۱۰٫۰۰۰ نماد وجود دارد.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ زبان ماندرین چینی در سراسر جهان توسط بیش از یک میلیارد نفر صحبت می شود که این موضوع آن را به پراستفاده ترین زبان جهان تبدیل کرده است. اما حقایق جالبی در مورد این زبان وجود دارد که دانستن آن ها خالی از لطف نخواهد بود. یادگیری زبان ماندرین در عین سادگی گرامر و کلمات به دلیل نداشتن الفبا و تعدد کاراکترها چالش برانگیز است. 

زبانی که الفبا ندارد!
زبان ماندرین یکی از ۶ زبان رسمی سازمان ملل به شمار می آید.

زبانی که الفبا ندارد!
جدای از چین، در کشورهای تایوان، اندونزی و سنگاپور نیز از زبان ماندرین استفاده می شود.

زبانی که الفبا ندارد!
گرامر زبان ماندرین بسیار ساده است.

زبانی که الفبا ندارد!
زبان ماندرین الفبا ندارد و از نمادهایی که به آن ها کاراکترهای چینی گفته می شود برای رساندن منظور استفاده می کند. این کاراکترها در واقع نمادهایی هستند که قدیمی ترین سیستم نوشتاری جهان به شمار می آیند. در حال حاضر در زبان چینی در حدود ۱۰٫۰۰۰ نماد وجود دارد و هر ساله بر تعداد این نمادها افزوده می شود.

زبانی که الفبا ندارد!
یادگیری زبان ماندرین ذهن شما را تقویت خواهد کرد. بر اساس تحقیقات انجام گرفته، افرادی که زبان چینی ماندرین یاد می گیرند از هر دو نیمکره ی مغز خود برای این کار استفاده می کنند، درست برخلاف کسانی که برای یادگیری زبان انگلیسی تنها از نیمکره ی چپ مغز خود کمک می گیرند. برای تشخیص تفاوت بین کلمات چینی به هر دو نیمکره ی مغز نیاز هست زیرا طرز ادا کردن کلمات با معنای متفاوت در این زبان چنان شبیه است که فرد برای تشخیص تفاوت آن ها به همکاری هر دو نیمکره نیاز دارد.

زبانی که الفبا ندارد!
کلمات مربوط به اندازه و مقدار در زبان ماندرین بسیار پیچیده هستند.کلمات خاصی در مورد مقدار و اندازه در زبان چینی ماندرین وجود دارد که برای توصیف مقدار و اندازه ی اسم ها ادا می شوند. برای مثال اگر در این زبان بخواهید بگویید «شش بادکنک» باید از یک کلمه ی خاص به جای عدد ۶ استفاده کنید که با سیستم شمارش در زبان های دیگر کاملاً متفاوت است. به عبارت دیگر برای هر دسته ای از اشیاء و موجودات کلمات شمارشی جدایی وجود دارد که با هم متفاوت هستند.
در زبان چینی یک سیستم نوشتاری رومی نیز وجود دارد.

زبانی که الفبا ندارد!
زبان ماندرین صوت های پیچیده ای دارد.

زبانی که الفبا ندارد!
چرا این زبان را ماندرین می نامند؟ ماندرین در زبان انگلیسی به معنای «مقام رسمی امپراطوری چین» است. این اسم از واژه ی «mandarim» در زبان پرتغالی گرفته شده که از واژه ی «menteri» در زبان مالایی آمده و این واژه نیز به نوبه ی خود از واژه سانسکریت «mantrin» به معنای «وزیر یا مشاور» گرفته شده است.
زبان ماندرین یکی از زبان هایی است که سریع ترین رشد را داشته است.
مردم زیادی در سراسر جهان برای یادگیری این زبان علاقه نشان داده اند زیرا چین به دومین قدرت اقتصادی برتر جهان و برترین قدرت اقتصادی نیمکره ی شرقی زمین تبدیل شده است و دانستن زبان چینی به کسانی که در حوزه ی تجارت فعالیت دارند بسیار کمک خواهد کرد. از این رو بسیاری از مردم حتی از کشورهای غربی نیز به یادگیری زبان ماندرین روی آورده اند. در ایالات متحده نیز این زبان بعد از زبان اسپانیولی بیشترین متقاضی برای یادگیری را به خود اختصاص داده است.
افراد مشهور نیز به زبان ماندرین علاقه نشان می دهند.

زبانی که الفبا ندارد!
روز به روز بر تعداد افراد مشهوری که این زبان را یاد می گیرند افزوده می شود. اخیراً نیز مارک زاکربرگ، موسس و مدیر عامل فیسبوک، در حالی که با تعدادی از دانشجویان دانشگاه پکن به زبان چینی صحبت می کند دیده شده است. همچنین کوین رود، نخست وزیر سابق استرالیا و تیموتی گَیتنر، معاونت سابق وزارت خزانه داری ایالات متحده نیز چینی صحبت می کنند که نفر دوم در دانشگاه پکن تحصیل کرده است. حتی شاهزاده ویلیام نیز اخیراً مصاحبه ای به زبان ماندرین انجام داده و به زبان چینی برای شهروندان این کشور سال خوبی را آرزو می کند.
زبان ماندرین واقعا عجیب و غریب است. کاراکترهای زبان ماندرین را می توان از راست به چپ، چپ به راست و حتی از بالا به پایین نیز نوشت.

زبانی که الفبا ندارد!

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ناظران و داوران هفته یازدهم لیگ دسته یک والیبال مردان
مرز تمرچین مسدود شد
جشن تکلیف دختران دانش آموز در شهر بهمن
تاکید دولت بر سیاست حمایتی از سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی
مهار آتش‌سوزی نیزار و مراتع در خشکبیجار
جشن تکلیف بیش از ۱۰۰ دانش آموز دختر در بهمن
در آستانه سالگرد شهید سلیمانی
افزایش ترانشیپ کالا از پایانه‌های مرزی خوزستان
افزایش ۱۴ برابری فروش اینترنتی در گلستان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های قزوین/امتحانات نهایی طبق برنامه برگزار می‌شود
شرور مسلح به سلاح سرد در باقرشهر دستگیر شد
تمدید مهلت ثبت‌نام در طرح تربیت ۵۰۰ مدیر جوان تا ۱۶ دی
حضور فعال صنعتگران فارسی در نمایشگاه‌های کشوری
پویش پناه گرم
افتخارآفرینی خوشنویسان قم در رویداد بین‌المللی امارات
افزایش تعداد روستا بازار‌ها به ۸۰ مرکز تا پایان سال جاری
برد سه بر یک شهرداری ارومیه در خانه
٧ کتاب تقریظی رهبر انقلاب در رویداد ملی کتابخوانی
زیست گربه جنگلی در بیشه زارهای سیب و سوران
افزایش بیش از ۸۱ درصدی بارش‌ها در آذربایجان‌غربی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)