• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۹۹۹۳۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۱
بین الملل » تحلیلی

علی فضل الله: پیروزی در موصل مرحله اول مبارزه با تروریسم است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، کارشناس امنیتی عراقی با تاکید بر اهمیت مبارزه امنیتی پس از مبارزه نظامی گفت که پیروزی ضد تروریست ها در موصل و آزاد سازی این استان مرحله اول مبارزه با تروریسم است و مرحله بعدی مبارزه امنیتی است. 
علی فضل الله، کارشناس امنیتی عراقی در بغداد در خصوص نزدیک شدن خبر پیروزی نهایی نیروهای ارتش و بسیج مردمی عراق علیه تروریست های داعش در موصل گفت: بعد از شکر خدا به خاطر این پیروزی بزرگ در ابتدا باید به نقش بر جسته مرجعیت آیت الله سیستانی اشاره کرد که دولت عراق به واسطه فتوای ایشان توانست هیبت و قدرت را به سازمان های نظامی و امنیتی خود باز گرداند. در ثانی باید بر پیشانی تمام کسانی را که برای باز گرداندن سرزمین های عراق جنگیدند و تلاش کردند بوسه زد. 
علی فضل الله افزود: تمامی رسته های نیروهای مسلح و همچنین قهرمانان بسیج مردمی و نیروهای مقاومت اسلامی برای آزاد سازی کشور تلاش کردند و دولت عراق با تلاش اینها توانست حاکمیت را به کشور باز گرداند و خاک عراق را از دست تروریست ها باز پس گیرد. 
این نیروها با نبردها و پیروزی های پی در پی خود توانستند به پایگاه اصلی دولت خرافه پرست داعش در استان نینوا برسند و آن را بازپس گیرند.
وی افزود: حیدر العبادی ، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح به نمایندگی از دولت عراق و همه گروه های مسلح و همچنین نیروهای مقدس بسیج و تشکل های مقاومت اسلامی توانستند تقریبا تمام استان نینوا را به جز سه منطقه الریاضیه و تلعفر و المَحلَبیه را آزاد کنند. 
وی با اشاره به نبرد نیروهای عراقی در موصل گفت: بخش قدیم موصل تقریبا به طور کامل از تمامی گروه های تروریستی پاکسازی شده است که در این اقدام مهم نیروهای مبارزه با تروریست ، نیروهای یگان مهندسی، پلیس فدرال و نیروهای واکنش سریع و همچنین نیروهای ارتش عراق مشارکت داشتند.
علی فضل الله در ادامه تاکید کرد: این خوشحالی مردم نتیجه خون شهدایی است که در خاک این کشور و برای سر بلندی و یکپارچکی عراق ریخته شد و اکنون پرچم این کشور بر فراز تمام استان های عراق برافراشته شده است.
مجری العالم با اشاره به میزان امنیت در عراق گفت: اکنون نیروهای عراقی خود را برای اعلام پیروزی در شهر موصل آماده می کنند. آیا می توان گفت که امنیت به طور کلی در موصل و به طور مشخص در بخش قدیم این شهر باز گشته و آیا موصل از تروریست های داعش خالی شده است و آیا اهالی این شهر می توانند به خانه های خود باز گردند و زندگی عادی خود را شروع کنند؟
این کارشناس امنیتی عراقی در پاسخ به این سؤال گفت: پاسخ من به این سؤال منفی است و به نظر من اکنون مرحله اول نبرد موصل به پایان رسیده است و دولت عراق انتظار چالش های زیادی را می کشد. 
علی فضل الله افزود: من در تمامی دیدارهایم گفته ام که جنگ امنیتی مهمتر از جنگ نظامی است و اکنون جنگ نظامی به اتمام رسیده است. اگر به گذشته و زمان سقوط صدام در سال دو هزار و سه برگردیم و به حوادثی که پس از آن بر عراق و دولت آن رفت نگاهی بیاندازیم و گروه های تروریستی ای را که این کشور را در برگرفت مشاهده کنیم می بینیم که گروه های تروریستی با اسامی مختلفی در این کشور نفوذ کرده اند اما محتوای آنها یکی بوده و آنهم تروریسم بوده است که هدفی جز از بین بردن وحدت و یک پارچکی عراق نداشته اند. 
علی فضل الله یاد آور شد: ما می بینیم که دولت های گذشته همیشه در مبارزه نظامی با تروریسم موفق بوده اند اما بی توجهی و یا کم توجهی به چالش های امنیتی این فرصت را به گروه های تروریستی داده است تا خود را باز یابی کنند و با اسامی جدیدی ظهور پیدا کنند لذا من بر این اعتقادم که اکنون نیز نبرد مهم دیگری در انتظار ما است و آن هم مبارزه فکری و اطلاعاتی است. مبارزه فکری اکنون مبارزه ای ایدئولوژی و دنباله تفکرات گروه های تکفیری است. هدف تروریست ها نظامی کردن مردم عراق که مبارزه با این پدیده مستلزم تلاش زیاد کمیته های تخصصی و متشکل از دولت عراق و وزارت خانه های مختلف آن است. اما جنبه دیگری که باید به آن توجه کرد پیگیری مسائل امنیتی است که باید همچنان در وجب به وجب استان های کشور ادامه داشته باشد. 
وی گفت: پیگیری امنیتی یعنی درمان فکری اشخاص و هسته هایی که در میان غیر نظامیان نفوذ کرده اند. این افراد اگر درمان و اصلاح نشوند حتما با اسامی جدید دیگری ظهور پیدا می کنند و این پیروزی بزرگ را که با تلاش گسترده به دست آمده است ناکام می گذارند بنا بر این نبرد و مبارزه ای که ما در آینده در پیش خواهیم داشت نبردی امنیتی است. 
وی اضافه کرد: ما همچنین نیازمند تصویر برداری و دیدبانی از مرزهای کشور هستیم که یا باید با تلاش های انسانی و یا با به کارگیری تکنولوژی آن را محقق کنیم. اگر دولت عراق بتواند این امر را محقق سازد ما به مرحله استقرار امنیتی خواهیم رسید و من باز هم تاکید می کنم که در روزهای آینده به تلاش های بیشتری نیازمندیم.
علی فضل الله در ادامه در پاسخ به سؤال مجری در خصوص جنبه نظامی و اولویت نیروهای عراقی از نظر نظامی پس از نبرد موصل و اینکه استراتژی این نیروها در آینده در آزاد سازی مناطق باقی مانده در تلعفر چه خواهد بود گفت: بیشتر مناطق در استان موصل در محاصره و تحت اختیار نیروهای امنیتی عراق قرار دارد به جز مناطقی در شمال رودخانه فرات که این مناطق تا کنون به طور کامل تحت نظارت و اختیار نیروها قرار نگرفته اند. این مناطق همچنان مناطقی بسیار خطرناک به شمار می آیند.
این کارشناس مسائل امنیتی در ادامه تاکید کرد: به نظر من نیروهای عراقی از نظر امنیتی و از نظر اهمیت باید به منطقه تلعفر گسیل شوند چرا که این منطقه یکی از راه های اصلی و استراتژیک مهم است و اگر ما به دنبال قطع کامل راه های امداد رسانی و ارتباطی تروریست ها میان عراق و مرزهای سوریه و حتی مرزهای ترکیه و پایگاه های آن هستیم پس به ناچار نیروهای عراقی باید به سمت شمال غربی یعنی منطقه مَحلَّبیه و تلعفر و الریاضیه رهسپار شوند. این مناطق در مرحله اول اولویت قرار دارند اما مرحله بعد منطقه الحویجه و طرف چپ منطقه الشرقاط است که باز هم تاکید می کنم که منطقه تلعفر از نظر اهمیت در درجه اول اهمیت قرار دارد چرا که این منطقه مرکز سیطره و اداره گروه های تکفیری است و بسیاری از شخصیت ها و سرکرده های مهم گروه های تروریستی در آنجا مستقر هستند.
علی فضل الله در خصوص پیامدها و انعکاس های پیروزی نیروهای عراقی در موصل بر منطقه گفت: مطمئنا این پیروزی و موفقیت در سطح منطقه و به طور مشخص برای کشور همسایه و هم جوار ما یعنی سوریه پیامدهای مثبتی را به همراه خواهد داشت. این کشور همسایه ما اکنون مکانی برای مبادله گروه های تروریستی میان عراق و سوریه است و اگر نیروهای عراقی بتوانند پرونده تروریست را داخل خاک عراق ببندند به الطبع این مسئله برای همسایه سوری ما نتایج خوبی را به همراه خواهد داشت اما به طور کلی و در سطح منطقه باید گفت که عراق توانسته است استراتژی گروه های تروریستی را به شکست بشکاند چرا که موصل پایتخت دولت خرافه پرست داعش و منطقه ای مهمی بود که سرکرده ملعون آنها یعنی ابو بکر بغدادی از این منطقه دولت موسوم به دولت اسلامی خود را اعلام کرد. به نظر من این پیروزی مرحله بزرگی به شمار می آید و اگر کشورهای منطقه و همسایه عراق همانند جمهوری اسلامی با کشور ما همکاری کنند تمام منطقه به استراتژی واحدی در مبارزه با تروریسم دست خواهند یافت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برگزیدگان مرحله استانی جشنواره صالحین در گرگان
افزایش حق عائله مندی و اولاد در بودجه سال آینده
باران و برف در راه آسمان قزوین 
کشف دپوی مواد غذایی در اردبیل
روابط ایران و چین در بالاترین حد خود قرار دارد
پیام تقدیر استاندار کرمان از مردم در سالگرد شهید سلیمانی
نشست مشترک مسئولان استان یزد با بازاریان
پذیرایی بانوان فوتسالیست گلبرگ از صدرنشین لیگ برتر
رالی داکار در عربستان؛ پیشتازی شارینا در موتوربایک و لاته گان در اتومبیل رانی
گرامیداشت یاد و نام ۳۲۷ شهید والامقام انتظامی، مرزبانی و یگان ویژه استان گلستان
پایان اردوی آماده سازی تیم ملی اسکی آلپاین در سپیدان
مروری بر سه برنامه ورزشی از شبکه ورزش
سیل‌بند‌های سعدی مانع تکرار خسارات سیلاب به منازل شهروندان
شهرداری منطقه ۸ رتبه برتر اجرای آرای ماده ۱۰۰ را کسب کرد
آیین بزرگداشت رودکی، پدر شعر فارسی
قهرمانی ورزشکار بافقی در وزن منهای ۹۵ کیلوگرم رقابت‌های قوی‌ترین مردان ایران
توسعه بازار‌های میوه و تره‌بار مشهد با هدف کنترل قیمت‌ها و حذف واسطه‌ها
کشف ۱۳ تُن کالای اساسی احتکار شده در ایرانشهر
پاکستان خواستار مخالفت قاطع با اعزام نیرو به غزه شد
ثبت ملی «مکان‌رویداد قیام ۱۹دی شهر قم»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)