پخش زنده
امروز: -
گفتگوی امیر قطر و ولیعهد سعودی براساس هماهنگی با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انجام گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما شبکه تلویزیونی العربیه اعلام کرد، امیر قطر در تماس تلفنی با ولیعهد عربستان تمایل خود را به نشستن بر سر میز مذاکره اعلام کرد.
ولیعهد سعودی از تمایل امیر قطر برای نشستن بر سر میز مذاکره استقبال کرد. مقامات سعودی تأکید کردند جزئیات گفتگوی تلفنی امیر قطر و ولیعهد عربستان پس از حاصل شدن تفاهم نهایی با کشورهای تحریم کننده (مصر. امارات. بحرین) اعلام خواهد شد.
شبکه تلویزیونی الجزیره نیز به نقل از خبرگزاری رسمی قطر اعلام کرد، گفتگوی امیر قطر و ولیعهد عربستان بر اساس هماهنگی با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انجام گرفته است. امیر قطر بر حل بحران از طریق نشستن بر میز مذاکره تأکید کرد تا یکپارچگی شورای همکاری خلیج (فارس) حفظ شود.
عربستان هرگونه گفتگو با قطر را به حال تعلیق درآورد
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی اعلام کرد: عربستان سعودی روز شنبه پس از انتشار گزارشی درباره گفتگوی تلفنی ولیعهد عربستان با امیر قطر که نشان دهنده پیشرفت در حل مناقشه بین قطر با چند کشور عربی دیگر بود، هرگونه گفتگو با قطر را به حال تعلیق درآورد و این کشور را به « تحریف حقایق » متهم کرد.
رسانه های دولتی عربستان و قطر پیشتر اعلام کرده بودند محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی روز جمعه تلفنی با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر گفتگو کرد و دو طرف درباره مناقشه خلیج (فارس) تبادل نظر کردند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرد امیر قطر در این گفتگوی تلفنی بر تمایل خود برای گفتگو و بحث درباره درخواست های چهار کشور عربی به منظور تضمین منافع همه تاکید کرد.
این خبرگزاری سعودی اعلام کرد جزئیات در این خصوص پس از آن منتشر خواهد شد که عربستان سعودی با امارات ، بحرین و مصر به تفاهم برسد.
این تماس تلفنی نخستین تماس بین ولیعهد عربستان و امیر قطر از آغاز این بحران بود که به طور علنی گزارش شد.
خبرگزاری رسمی قطر اعلام کرد این گفتگوی تلفنی با هماهنگی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انجام شد که پیشتر با شیخ تمیم گفتگو کرده بود.
ترامپ روز پنجشنبه گفته بود مایل است برای کمک به حل بدترین مناقشه میان کشورهای عربی متحد واشنگتن با قطر میانجیگری کند. وی همچنین گفت فکر می کند به زودی توافقی به دست خواهد آمد.
خبرگزاری رسمی قطر همچنین اعلام کرد امیر قطر و ولیعهد عربستان سعودی هر دو بر ضرورت حل این بحران از طریق نشستن برسر میز مذاکره به منظور تضمین وحدت و ثبات کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) تاکید کردند.
این خبرگزاری قطری اعلام کرد شیخ تمیم در این گفتگوی تلفنی از پیشنهاد محمد بن سلمان برای انتصاب دو فرستاده برای حل مسائل بحث برانگیز و جنجالی به گونه ای که حق حاکمیت کشورها تحت تاثیر قرار نگیرد، استقبال کرد.
پس از آن عربستان سعودی با انتشار بیانیه ای دیگر به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه این کشور که نام وی اعلام نشده است گزارش خبرگزاری رسمی قطر را تکذیب کرد.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به نقل از این مقام سعودی اعلام کرد: «آنچه در خبرگزاری رسمی قطر منتشر شده ادامه تحریف حقایق توسط قطر است و عربستان سعودی تعلیق هرگونه گفتگو یا ارتباط با قطر را تا زمان انتشار بیانیه ای روشن برای شفاف سازی موضع دوحه اعلام می کند.»