• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۸۹۲۵۲
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱
اقتصادی » اقتصاد کلان
از طریق منابع و سرمایه‌های خرد؛

لزوم حل مشکلات کسب و کار‌های نوین

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: از طریق تامین مالی جمعی مشکل مالی کسب و کار‌های نوین و استارتاپی برطرف می‌شود.

وزير ارتباطات: کسب و کار هاي نوين تامين مالي مي شودبه گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، محمد جواد آذري جهرمي که در مراسم امضا تفاهم نامه تامين مالي طرح هاي کسب و کارهاي نوين با وزير اقتصاد سخن مي گفت افزود: از ظرفيت هاي آينده توسعه کشور بحث ديجيتال و برنامه ريزي براي توسعه اقتصاد در حوزه کسب و کارهاي نوين است در اين باره کشورهاي مختلف راهبردهايي تعيين کرده اند و در ايران نيز در شوراي عالي فضاي مجازي راهبردي را در دست طراحي دارند که تدوين آن گام هاي آخر را طي مي کند.
وي با اشاره به سرمايه گذاري پنج تريليون دلاري هند براي سال 2025 اين کشور گفت: با تامين مالي کسب و کار هاي نوين هم از ظرفيت هاي بالاي جمعيتي استفاده مي کنيم و هم مي توانيم در بخشي از معضل بيکاري جوانان فارغ التحصيل فارغ شويم چرا که کسب و کارهاي نوپا در ايران در حال ورود به مرحله بلوغ هستند و شرکت هايي زمينه توسعه اقتصادي ديجيتال را دارند که وظيفه ما حمايت از آنها و رفع موانع پيشروي آنهاست.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات موانع فرهنگي، سياسي و اقتصادي اين کسب و کارها را بر شمرد و افزود: چه بسيار ايده هاي خلاقانه مبتکرانه و مخترعانه اي در کشور وجود دارد که به دليل کمبود منابع مالي به اجرا نمي رسد اما با همکاري وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، اقتصاد و دارايي، سازمان بورس و اوراق بهادار و ارتباطات تفاهم نامه و آيين نامه اي براي تدوين مدل جديد تامين مالي اجرا شده که مي تواند هم اشتغال و رفاه را فراهم کند و هم درآمد ملي کشور را اضافه کند و حتي در پي سهم خواهي از آي سي تي منطقه اي باشد.
آذري جهرمي گفت: با تصويب اين شيوه تامين مالي در شوراي عالي بورس عرضه ايده از طريق سايت به مردم و سرمايه گذاران صورت مي گيرد که آنها مي توانند در اين طرح ها شريک شوند و سهمشان را ثبت کنند.
وي گفت:? پول هاي خرد 10 تا 50 ميليون توماني زيادي در کشور وجود دارد که صاحبان آن نمي دانند مي توانند در چه اموري سرمايه گذاري کنند که با اين شيوه مي توانند در مراحل اوليه کسب و کارهاي نوپا و استارتاپي شريک شوند که اين خود منابع مالي بزرگي را مي تواند بوجود بياورد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات سه مدل اعانه و سرمايه گذاري نزديک، در اختيار گرفتن بخشي از کالاي توليد شده (اوارد) و شراکت به ازاي سرمايه گذاري را در چارچوب تامين مالي جمعي دانست و افزود: دارندگان ايده مي توانند سرمايه سرمايه گذاران را چندين برابر ساخته و بدون نياز به وام هاي بانکي که البته سود بالاتري دارند مشکلات مالي را از پيشرو بردارند.

تأمين مالي استارتاپ‌ها بدون سود است
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: تأمين مالي دسته جمعي از بازار سرمايه براي استارتاپ‌ها بدون سود خواهد بود.
محمد جواد آذري جهرمي در حاشيه مراسم امضاء تفاهمنامه تامين مالي جمعي طرح هاي دانش بنيان در وزارت امور اقتصادي و دارايي گفت: تأمين مالي دسته جمعي براي استارتاپها به چهار شيوه انجام پذير است که بر اين اساس تأمين مالي اعانه‌اي است که فردي علاقه مند به حمايت از شکل گيري کسب و کاري از آن بوده و بنابراين سود اين تأمين مالي براي استارتاپها صفر خواهد بود. ضمن اينکه موضوع پيش خريد محصول و سرمايه گذاري نيز بدون سود انجام مي شود و تنها شيوه چهارم که پرداخت وام است ممکن است سودي به استارتاپ تحميل کند که اين شيوه به دليل ضرورت هماهنگي با بانک مرکزي فعلاً اجرايي نمي شود.
وي افزود: تلاش ما اين است که بتوانيم از کسب و کارهاي نوپا حمايت کنيم که در اين ميان تأمين مالي دسته جمعي با مشارکت بورس که جزئيات آن ظرف دو هفته آينده در شوراي عالي بورس به تصويب خواهد رسيد، مد نظر است.
وزير ارتباطات در پاسخ به سوالي درباره ضرر کسب و کارها از فيلترينگ و اشتغال زايي در قالب طرح تأمين مالي دسته جمعي بورس اظهار داشت: ضرر کسب و کارها را از فيلترينگ بررسي کرده و با مسئولان متولي نيز رايزني هايي را صورت داده ايم به خصوص اينکه تصميمات اينچنيني مي تواند بازار سرمايه را تحت تاثير قرار دهد و اگر چه همه کسب و کارها وابسته به پيام رسان ها نيستند اما بايد تلاش کنيم حداقل چالش را براي کسب و کارهاي نوپا ايجاد کنيم.
آذري جهرمي تصريح کرد: اين در شرايطي است که اغتشاشات در همه کشورها ممکن است برخي مشکلات را ايجاد کند و حتي کسب و کارهاي واقعي را نيز تحت الشعاع قرار دهد که بر اين اساس اغتشاشات اخير در ايران نيز باعث شد قيمت ارز و سکه بالا رود و بر روند طبيعي کسب و کارها اثر بگذارد، با اين حال اين مقاطع گذراست و بازار درازمدت برنامه ريزي مي کند.
وزير ارتباطات همچنين در پاسخ به سوالي درباره اجراي طرح رجيستري تلفن همراه گفت: 60 درصد گوشي هاي آيفون اکنون از مجاري رسمي وارد کشور مي شود و اين آمار قابل قبولي است در حالي که تنها 5 درصد اين گوشي ها به صورت رسمي وارد مي شد.
وي افزود: بخشي از گوشي هاي تلفن همراه به صورت مسافري وارد کشور مي شود اما اکنون با اجراي طرح رجيستري 5 هزار گوشي تلفن همراه غيرفعال شده است که البته همه آنها متأثر از اجراي طرح رجيستري نيستند و ممکن است همراه مسافر وارد کشور شده و همراه او نيز خارج شود.
آذري جهرمي در خصوص گراني هفته هاي اخير گوشي تلفن همراه از رايزني با وزارت صمت براي ساماندهي بازار خبر داد و گفت: ما بر روي اين مسئله حساس هستيم و بر اين اساس با وزارت صمت نيز مذاکراتي صورت داده ايم. البته افزايش نرخ ارز تأثير بسزايي در گراني گوشي ها داشته ضمن اينکه حذف ارز مبادله اي نيز بازار را متأثر کرده است.
وزير ارتباطات محدوديت تعداد وارد کنندگان گوشي تلفن همراه را از ديگر دلايل افزايش قيمت دانست و تصريح کرد: ممکن است کانال واردات محدود باشد و تصدي گري در اين رابطه مشاهده شود که رقابت کافي را از بين مي برد که وزارت صمت نيز در اين رابطه در حال تدوين دستورالعملي است که تعداد وارد کنندگان متنوع شوند و اين در مراحل آخر کار است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روند اجرای قانون حمایت از خانواده روی ریل قرار گرفت
بسته خبری جوانه
یخبندان شبانه در استان یزد تا پایان هفته ادامه دارد
سند اقتصاد دیجیتال مناطق آزاد نهایی شد
لبخند دنیا به کرمان
برپایی نمایشگاه هنری در میانه
اتصال سه روستای ایذه به شبکه ملی اطلاعات
برگزاری جشنواره روایت اعتکاف و پویش حالت پرواز در لرستان
آزادی ۷۷ زندانی جرایم غیرعمد در اردبیل
بارش برف زمستانی در اهر
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمندی ایران در آینده
رقابت موثر در بازار‌های بین المللی با افزایش کیفیت در صنعت چاپ وبسته بندی
حضور پرشور نیم میلیون زائر در مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
توزیع بی‌وقفه روغن خوراکی در اراک و روستا‌های تابعه؛ برخورد جدی با متخلفان
برگزاری اعتکاف با همکاری یک هزار و ۲۰۰ کانون مساجد خوزستان
«دکتر سلام»، «مثبت آموزش» و «محفل ستاره ها»، از قاب تلویزیون
در مسیر قانون با کلیات لایحه بودجه
کشف بیش از نیم تن مواد مخدر در مرز‌های جنوب شرق
چاپ سالانه ۳ تا ۴ هزار کتاب در ونزوئلا
تمدید مهلت ارسال آثار دومین جشنواره «خورشید هشتم» تا ۳۰ بهمن‌ماه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۷۰ میلیون نفر
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۴ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)