• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۹۶۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸
گشت و گذار سایبری؛

تلگرام بلای جان خانواده های ایرانی

این روزها استفاده بیش از اندازه از موبایل و شبکه های اجتماعی، مشکلی بزرگ در روابط خانوادگی شده است.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ چند سالی است که روابط چهره به چهره که موجب صفا و صمیمت بود به خاطر افراط در استفاده از اینترنت از بین رفته است؛ از همین روست که می گوییم شبکه های اجتماعی امروز نقش پررنگی در متزلزل شدن خانواده ها دارد. سال‌های گذشته گفتگو بین اعضای خانواده چند ساعت بود حالا به چند دقیقه رسیده است؛ طبق اظهار نظر معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهوری، گفت‌وگوی بین‌نسلی در خانواده‌ها از 2ساعت به 20دقیقه کاهش یافته است.
در میان پیام‌رسان‌هایی که در ایران فعالیت می کنند تلگرام نقش پر رنگ‌تری در میان مردم دارد. بر اساس این نظر چند جامعه‌شناس و روانشناس را در مورد تاثیرات این پیام‌رسان بر خانواده‌های ایرانی می خوانیم.
انتشار اخبار کذب، کاهش روابط خانوادگی و ایجاد روابط نامشروع نتیجه استفاده از تلگرام
امان‌الله قرایی مقدم جامعه شناس اظهار داشت: امروزه افراد بسیاری از پیام رسان تلگرام استفاده می کنند که البته نحوه استفاده از آن بستگی به شخصیت افراد، تربیت افراد، تربیت خانوادگی و فرهنکی افراد دارد. از این رو تلگرام همانند یک شمشیر دو لبه است که عده ای می توانند از آن درست استفاده کنند و عده دیگری استفاده نادرستی از آن داشته باشند.
قرایی ادامه داد: محتوای نامناسب و کاهش ارتباطات خانوادگی یکی از نقاط منفی پیام رسان ها می باشد؛ از زمانی که استفاده از تلگرام و امثال آن در کشور رایج شده، به تدریج روابط خانوادگی کاهش پیدا کرده است. این پیام‌رسان توانایی آسیب زدن به بنیان خانواده، شایعه پراکنی و انتشار اخبار کذب را دارد؛ می تواند با انتشار گسترده یک خبر دروغ و شایعه آن را به حقیقت تبدیل کند.
این جامعه‌شناس در ادامه اظهار داشت: طیق بررسی‌های انجام شده زنان شوهردار از طریق تلگرام و امثال آن با مردان غریبه ارتباط برقرار می‌کنند؛ با ایجاد این رابطه نامشروع بنیان و کانون یک خانواده از هم می‌پاشد. در نتیجه بی‌شک تلگرام تاثیرات منفی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی زیادی داشته است. البته کسانی این عمل را انجام می دهند که باورهای دینی ضعیفی دارند و به ارزش‌ها پایبند نیستند.
امان‌الله قرایی مقدم در پایان با اشاره به محتوای نامناسب تلگرام اظهار داشت: هدف از ایجاد چنین پیامی انتقال محتوای نامناسب است تا جوانان را از درون پوچ و با تغذیه آنها افراد یک جامعه را شبیه هم کنند. اینها که هدفشان ترویج فرهنگ ایرانی نیست و بر اساس مدل دهکده جهانی در صدد ایجاد جامعه ای با افرادی شبیه هم هستند.

تلگرام چه بلایی بر سر خانواده های ایرانی آورده است؟

تلگرام و ایجاد شکاف هایی در ارتباطات عاطفی زناشویی
سمیه محمدی، روانشناس، با اشاره به تاثیر تلگرام بر خانواده‌های ایرانی اظهار داشت: به دلیل عدم بسترسازی مناسب برای استفاده از این برنامه یا برنامه‌های مشابه و همچنین عدم آگاهی کامل والدین از راه‌های کنترل و عدم استفاده درست آثار سوء زیادی دیده می شود. متاسفانه اطلاعات و محتوای تلگرام که در حد و مناسب اعضا نبوده، خروجی منفی نامناسب مثل رفتارهای ضد هنجار، روابط پر آسیب و غیرمتعارف داشته است.
این کارشناس ارشد روان شناسی افزود: به دلیل جذابیت های کاذب ایجاد شده در این محیط برای نوجوانان و عدم آگاهی کامل از نحوه استفاده از این اپلیکیشن تاثیر زیادی در اتلاف وقت و فعالیت های مفید دیگر شده است، البته درصد پایینی از جوانان از این برنامه در جهت کسب درآمد، اطلاع رسانی و آموزش و کارآفرینی هم استفاده می کنند.
سمیه محمدی با اشاره به تاثیر تلگرام بر زندگی زناشویی گفت: ایجاد شکاف‌هایی در ارتباطات عاطفی زناشویی، بستر مناسبی برای افکار پارانوییدی و همچنین شرایط آسان‌تر برای روابط خارج از خانواده موارد آسیب‌پذیر پیام‌رسان تلگرام بوده است. گروه‌های دوست‌یابی یا گاهی همسریابی، بیش از همه به روابط زناشویی آسیب می زنند.
تلگرام و آسیب به بنیان خانواده ایرانی
فاضل محمدی، جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی با اشاره به تاثیرات منفی تلگرام در جامعه ایرانی، اظهار داشت: بدون تردید،ظهور و بروز و عرصه چنین فناوری‌هایی در حوزه های متعدد اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی قابل بررسی است اما تاثیرات اجتماعی این نرم‌افزارها در جامعه ایرانی به مراتب بیشتر از جوامع دیگر به نظر می رسد.
محمدی گفت: این نرم‌افزارها به میزانی در میان اقشار اجتماعی و به‌خصوص جوانان و نوجوانان رسوخ و رسوب پیدا کرده که تاثیرات آن در اوقات فراغت این قشر از جامعه ایرانی نیز مشهود و ملموس به نظر می رسد.
اين استاد دانشگاه افزود: با گذشت چند سال از فعاليت پيام‌رسان‌هايی همچون تلگرام در داخل كشور، امروزه شاهد فروپاشی بنيان خانواده‌های ايرانی هستيم. ديگر روابط خانوادگی كه جزيی از رسوم مردم ما بود در كشور ديده نمی شود. همه مردم به تلگرام روی آورده اند؛ به‌طوری‌كه فرزند برای درخواست آب از مادر خود در تلگرام پيام می دهد.
فاضل محمدی دانشجوی دكترای جامعه شناسی گفت: هدف پيام رسان هايی همچون تلگرام كه متكی به قوانين جمهىوی اسلامی ايران نيست از قبل مشخص بود و هدف اصلی آسیب به خانواده های ایرانی بود؛ بايد سال‌ها پيش به فكر پيام‌سان‌های داخلی می بودیم تا مثل امروز نوجوانان ما با انبوهی از محتواهای غير اخلاقی مواجه نشوند. اضافه کردن چند واحد درسی در دبیرستان و در درس تعلیمات اجتماعی به مبحث شبکه‌های اجتماعی مجازی در قالب سواد رسانه ای می تواند مثمر ثمر واقع شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)