• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۰۱۴۳۸
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۵

ترامپ هم در پی حفظ برجام است

وزیر خزانه داری آمریکا: "تصمیم دونالد ترامپ به عدم تمدید کاهش تحریم های ایران در روز 12 ماه مه لزوما به معنای خروج آمریکا از توافق هسته ای نیست".

استیون منوچین وزیر خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه گفت واشنگتن ممکن است تحریم های «بسیار شدیدی» علیه ایران وضع کند. منوچین در جلسه استماع کمیته فرعی تخصیص بودجه مجلس نمایندگان گفت: «تحریم های اولیه و ثانویه» علیه ایران وضع خواهد شد؛ وی گفت انتظار دارد این تحریم ها تأثیر «بسیار شدیدی» بر اقتصاد کشور بگذارد.
هنوز مشخص نیست آیا منوچین به دور جدیدی از تحریم ها اشاره می کند یا منظورش بازگشت تحریم های قبلی است که به عنوان بخشی از توافق هسته ای به حالت تعلیق درآمده اند.
اما آنچه قابل تامل است این بخش از اظهارات وی است: "تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عدم تمدید کاهش تحریم های ایران در روز 12 ماه مه لزوما به معنای خروج آمریکا از توافق هسته ای نیست".
این اظهارات بدین معنا است که دولت ترامپ قصد ندارد باعث فروپاشی برجام شود و در این صورت تحریم های جدید - هر چه باشد - باید به گونه ای باشد که تهران احساس نکند نقض برجام شده یا حفظ برجام برای اش منفعتی ندارد.
22 اردیبهشت (12 مه) زمانی است که ترامپ مجددا باید معافیت از تحریم ها را تمدید و پایبندی ایران به حفظ توافق را تایید کند. کارشناسان هسته ای می گویند اگر ترامپ معافیت از این تحریم ها را در ماه مه تمدید نکند، عملا این توافق را نابود کرده است. اما ظاهرا پیامدهای خطیر فروپاشی برجام سبب شده سیاست دولت ترامپ نیز مانند اروپایی ها «فشار بر ایران بدون لطمه دیدن برجام» باشد.
منوچین همچنین گفت دولت ترامپ در حال گفتگو با متحدان خود است و "هیچ کاری را به صورت فوری انجام نمی دهد". در جلسه استماع کمیته فرعی تخصیص بودجه مجلس نمایندگان، دیوید پرایس نماینده حزب دمکرات به منوچین گفت: «آیا شما می گویید عدم تمدید معافیت از تحریم ها در حکم بیرون کشیدن از این توافق نیست؟ این توافق همه اش درباره برداشتن تحریم هاست.» منوچین این سوال را مستقیما پاسخ نگفت. وی همچنین از گمانه زنی درباره کاری که ترامپ ممکن است بکند خودداری کرد و به کرات تاکید کرد نمی تواند به صورت علنی درباره این مساله صحبت کند.
اما چه چیز باعث شده ترامپ هم نتواند به وعده خود در زمینه نادیده گرفتن برجام عمل کند؟
وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام، درباره پیامد های شکست برجام به مطالبی اشاره می کند که قابل تامل است. وی - در مقاله ای که در پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد - با اشاره به تصمیم احتمالی دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برای بر هم زدن توافق هسته ای ایران نوشت: این تصمیم به هیچ وجه موجب تقویت آمریکا نخواهد شد، و پیامدهای ویرانگری به دنبال خواهد داشت. شرمن در ادامه افزود: بنا بر عقیده عموم، ایران همچنان از این توافق تبعیت می کند، متعهد شده است هرگز به سلاح هسته ای دست نیابد، و خود را معرض نظارت و راستی آزمایی سختگیرانه قرار داده است. با این حال، به نظر می رسد ترامپ مصمم است این توافق را بر هم زند.
وی افزود: "اگر ترامپ معافیت از تحریم ها را در 22 اردیبهشت ماه تمدید و پایبندی ایران به حفظ توافق را تایید نکند، پیامدهای وخیمی بروز خواهد شد. بیش و پیش از همه، به احتمال زیاد ایران بدون هیچ گونه خویشتنداری و ملاحظه ای، به سرعت به سوی غنی سازی اورانیوم حرکت خواهد کرد." به گفته وی "فراتر از این چشم انداز هولناک، تصمیم (ترامپ) برای بر هم زدن توافق هسته ای ایران، روابط آمریکا و اروپا را بیش از پیش در معرض خطر قرار خواهد داد. اقدام ترامپ به بر هم زدن توافق هسته ای برای روابط آمریکا با دیگر کشورهای جهان نیز چندان خوب نخواهد بود... بر هم زدن توافق هسته ای ایران همچنین ضربه ای زودهنگام بر مذاکرات هسته ای آینده با کره شمالی وارد خواهد کرد... در نهایت، اگر کاخ سفید توافق هسته ای ایران را پاره کند، چیزی را نصیب آمریکا خواهد کرد که کمتر از همه به آن نیاز دارد، یعنی انزوای بین المللی."

------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
همایش نه به شکار در دورود لرستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)