• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۷۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۰
بین الملل » تحلیلی
در مصاحبه با سی ان ان؛

مذاکره بر سر توافق اضافی ایده‌ای فریبکارانه است

سفیر کشورمان در انگلیس: مذاکره بر سر یک توافق اضافی، تکمیلی و جایگزین (برجام) ایده ای فریبکارانه است.

مذاکره بر سر توافقی اضافی ایده‌ای فریبکارانه استبه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از لندن؛ حمید بعیدی نژاد، سفیر کشورمان در انگلیس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی. ان. ان در پاسخ به این سوال که موضع ایران در رد کامل هرگونه مذاکره بر سر موضوعات جدید حتی باعث نگرانی متحدان اروپايی ایران شده است، گفت: آمریکا بیش از یک سال جهان را فریب داد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس درباره توان اروپا برای عمل به وعده هایش درباره برجام و حمایت از شرکت های اروپائی فعال در ایران گفت: ما می دانیم که اروپا برای ارائه تضمین و حمایت از فعالیت شرکت های اروپايی در ایران بسیار مصمم است. این یک موضوع مهم برای اعتبار اروپا در مقابل ملت های اروپايی و شرکت های اروپايی است. نامه اخیر وزرای خارجه سه کشور اروپايی به وزیر خارجه آمریکا در همین چارچوب برای اعتبار اروپا حائز اهمیت زیادی است. اروپا باید بتواند به سرعت راه حلی بیابد.

بعیدی نژاد گفت: ما واقع گرا هستیم و می دانیم که برای اروپا محدودیت هايی وجود دارد و بنابراین در جستجوی راهکارهای عملی هستیم و هر زمان که تضمین های اروپا روشن شد مسیر فعالیت عادی این شرکت ها در ایران مشخص می شود. می خواهیم بدانیم اروپا در عمل چه اقدامی می تواند انجام دهد، در واقع دریافت تضمین هایی از اروپا را دنبال می کنیم و می خواهیم مطمئن شویم که آنها می توانند از شرکت های اروپايی برای همکاری با ایران حمایت کنند.

سفیر کشورمان با اشاره به اینکه همه شرکت ها در مقابل تحریم آمریکا به یک اندازه تاثیر پذیر نیستند، گفت: برخی شرکتها بدلیل حضور در بازار آمریکا کاملا در مقابل نظام مالی آمریکا ضربه پذیرند اما همه شرکت های اروپايی و یا آسیایی در باره سیاست های آمریکا نگران نیستند. ایران چنین تجربه ای را حتی قبل از برجام داشته است و در دوره قبلی تحریم های آمریکا و اروپا ما می توانستیم با شرکت های بزرگ اروپایی و آسیایی هم همکاری داشته باشیم و بنابراین درهای همکاری بین ایران و شرکت های بزرگ به هیچ وجه بسته نخواهد شد، فرصت ها و امکانات بسیاری وجود دارد.

بعیدی نژاد در پاسخ به سوال دیگری درباره تهدید وزیر خارجه آمریکا علیه سایر کشورها و ادعای اینکه همکاری با ایران به معنای کمک به فرمانده سپاه قدس است گفت: این اظهارات نشانه بی توجهی به واقعیات بین المللی است.
وی که در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی .ان .ان سخن می گفت، افزود: فکر می کنم مقامات آمریکايی درباره نقش آن کشور در صحنه بین الملی دچار توهم جدی اند. هر چند آمریکا کشور قدرتمندی است اما در جهان کنونی بازیگران مهم و بزرگ دیگری در سطوح بین المللی و منطقه ای وجود دارند. وزیر خارجه آمریکا در باره آمادگی کشورها برای فرمان پذیری از واشنگتن دچار توهم است. واقعیت اینست که کشورها خواستار روابط بین الملل بر اساس حقوق و قوانین بین المللی هستند و آنچه آمریکا می گوید کاملا بر خلاف قوانین بین المللی است.

سفیر کشورمان در انگلیس گفت: آمریکا با نقض برجام در حال نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است و اگر یک نظم بین الملل قانونمند وجود داشت اکنون بایستی آمریکا به شورای امنیت احضار می شد و شورای امنیت آن را محکوم می کرد، تنبیه و حتی تحریم می کرد. متاسفانه واقعیت نظم جهانی متفاوت است. اما این هم واقعیت است که کشورها از واشنگتن دستور نمی گیرند.

بعیدی نژاد در خصوص این سوال که آیا برجام در آستانه فروپاشی است؟ گفت: هنوز نمی توان چنین چیزی را بیان کرد اما چنین چیزی قابل تصور است. ما، شامل ایران و سایر اعضای برجام در تلاش هستیم راههای ممکن برای نجات برجام را پیدا کنیم. شرایط کنونی شرایط دشواری است. آمریکا در موقعیتی است که نه تنها به تعهدات خود عمل نمی کند بلکه سایر کشورها را تهدید می کند که با ایران همکاری نکنند. این نقض صریح برجام است. در حال حاضر ما در حال همکاری با سایر شرکای برجام هستیم تا سیاست خود را مشخص کنند که چگونه می خواهند به ایران تضمین دهند که برجام به طور کامل اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به نشست امروز کارشناسان اعضای برجام در تهران گفت: هدف از این نشست بررسی روش ها و ابزارهای اجرای کامل برجام بود.

سفیر کشورمان درباره پیشنهاد مذاکره جدید برای توافقی اضافی و اقدامی مشابه آن گفت: آنها می گفتند که ما قصد اجرای برجام را داریم و قصد داریم مطالب جدیدی به آن اضافه کنیم و یا برخی مطالب را بیشتر روشن کنیم اما اکنون بعد از خروج از برجام می گویند که ایران بایستی غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد. این فریبکاری است.
وی افزود: غنی سازی اورانیوم بنیان برجام است. در اولین دیدار هیات ایرانی و آمریکايی در مسقط، این سوال مطرح شد که آیا آمریکا آمادگی پذیرش غنی سازی توسط ایران را دارد یا نه؟ اگر آمادگی ندارد دیگر زمینه مشترکی برای مذاکره وجود نخواهد داشت. این تقاضا کاملا مخالف اصول زیربنايی برجام است.

بعیدی نژاد در پاسخ به این سوال که در شرایط حاضر که اروپا در تلاش برای نجات برجام است، چرا مقامات ایران اقدام به فشار بر اروپا کرده اند و اظهاراتی در باره برگشت به قبل از برجام و یا افزایش غنی سازی اورانیوم می کنند؟، گفت: ما در حال حاضر بر اساس حقوق ایران مطابق با ان پی تی و بندهای برجام عمل کرده ایم و چیزی فراتر از برجام اتفاق نیفتاده است اما زمان عنصر بسیار مهمی است و کاملا روشن است که زمان محدود است. باید سریعتر تصمیم مناسب را گرفت. ما منتظر تصمیم نهايی اروپا هستیم.

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
غیر حضوری شدن مدارس تهران
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)