• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۸۸۶۴
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵
کردستان » علمی و فرهنگی

رونمایی از آلبوم "غروب کودکی"

آلبوم "غروب کودکی" اثر شاعر کامبیز کریمی در سنندج رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کُردستـــان، این آلبوم شامل از ۱۵ شعر، شاعر معاصر کُرد، کامبیز کریمی همراه با قطعاتی از موسیقی به آهنگ سازی و تنظیم شهرام علی محمّدی در خانه کُرد سنندج رونمایی می‌شود. رونمایی از آلبوم غروب کودکی
در ابتدای این مراسم رئیس حوزه هنری کُردستان گفت: از زمانی که رهبری به کُردستان سفر کردند و کُردستان را استانی فرهنگی نام نهادند دریچه و فرصت بسیار خوبی برای فعالیت هنرمندان و اهل فرهنگ کُردستان به وجود آمده است.
امین مرادی، افزود: حوزه هنری کُردستان در راستای نیل به این هدف مهم و ارتقاء هر چه بیشتر هنر و ادب کُردستان هر آنچه در توان داشته باشد، انجام خواهد داد.
وی گفت: در حال حاضر هم استودیو ضبط موسیقی حوزه هنری در سینما بهمن راه اندازی شده است و آماده همکاری با تمام هنرمندان است.
مرادی تأکید کرد: هنر و هنرمند بدون پروسه خلق و تولید، ماندگار نخواهد بود، تمامی هنرمندان کُردستانی که در سطح ملی و بین المللی مطرح هستند با پشتکار مداوم در تولید به این جایگاه دست یافتند.
رئیس حوزه هنری کُردستان، اظهار نمود: یکی از اساتید کُرد که مدام در حال خلق کردن و نوشتن است بدون شک کامیز کریمی است، وی پیشنهاد این آلبوم را به حوزه هنری دادند و ما هم بی درنگ پشتیبانی کردیم و امروز که آلبوم با این کیفیت تولید شده است به آن می‌بالیم.
در ادامه مراسم، رونمایی از آلبوم "غروب کودکی"، عطاء نهایی، رمان نویس نامی درباره شعر‌های کامبیز کریمی، گفت: قبل از گفتن از جنس شعر آقای کریمی من باید به شعر قبل از وی اشاره کنم، شعر نو کُردی در کُردستان ایران قدمتی ۵۰ ساله دارد و قبل از این نسل جدید، شعر‌ها، سیاسی، ایدولوژیک و اجتماعی بودند.
وی افزود: دوره‌ایی شاعران، زبان گویای جامعه کُردی بودند، این روند تا زمان کسانی، چون جلال ملکشاه که هم دوره با تحولاتی انقلابی در ایران بود، ادامه داشت.
این نویسنده کُرد گفت: امّا از دهه ۷۰ به بعد نسلی نو به میدان می‌آید که تجارب شخصی زندگی خویش را به شعر کردی تزریق می‌کند، کامیز کریمی یکی از مهمترین افراد شاخص در این نسل جدید است که اگر چه با همان زبان کُردی سورانی حماسی شده می‌نویسد، امّا قالب‌های باب شده را درهم می‌شکند و از خیابان سیروس، کوچه سپورآباد و از پنجره خانه‌ای کوچک در سنندج به جهان می‌نگرد.
وی در ادامه گفت: اهمیت شعر کامبیز کریمی در این است که جرأت و نگاه و تجربه خود را به شعر کُردی افزود، به همین دلیل شعر‌های وی پر از درد جوانی کُرد است.
عطاء نهایی، گفت: شعر‌های این شاعر دارای ۳ ویژگی مشخص اند که عبارتند از؛ "عاشقانه"، "سفر" و "مرگ"، این ۳ ویژگی در شعر‌های کامبیز کریمی موج می‌زند و هرکدام را به گونه‌ای شگفت و از نگاه شخصی شاعر بیان می‌کند.
در بخش دیگری از این پنل تخصصی دکتر امید ورزنده، مترجم بنام و استاد دانشگاه و رئیس مرکز کُردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامیدرباره خصوصیات شعر شاعر، گفت: این که چگونه کامبیز کریمی توانست از مرز ژانرها عبور کند و آنها را به هم نزدیک کند و همزمان از داستان و نمایشنامه و بریده روزنامه بهره ببرد و شعری خلق کند که به آن شعر "ضد ژانر" می گویند نشانه توانایی این شاعر است. 
وی گفت: تقریبا ۱۰۰ سال پیش در اروپا باب شد که‌ شاعران به‌ زبان خویش شعرهایشان را دکلمه کنند که‌ با پیشوازی خوب مردم روبرو شد در ایران نیز کسانی چون احمد شاملو در این کار پیشتاز بودند، در اقلیم کُردستان شیرکو بیکس پرچمدار این مسئله بود و در کُردستان ایران هم کامبیز کریمی به شیوه ای حرفه ای کار را انجام داده است.
ورزنده افزود: یکی از ویژگی های مهم شعرهای کامبیز کریمی جرأت ایشان در سرودن شعر با لهجه اردلانی یا سنندجی است، تا قبل از این به کار بردن لهجه ها در ادبیات کُردی، به نوعی تابو بود، امّا کریمی در عین رعایت اصول و قواعد زبان رسمی کُردی با صراحت لهجه اردلانی را به‌ خدمت گرفت.
در پایان این برنامه همزمان با رونمایی از آلبوم "غروب کودکی" از دست اندرکاران این اثر ادبی تجلیل شد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خطبه‌های نماز جمعه در ابهر، صائین‌قلعه و سجاس؛ از اقتصاد تا اقتدار فضایی
ویژه برنامه‌های صدا و سیمای استان زنجان در میلاد حضرت علی(ع) و سالگرد حاج قاسم
سوابق تاریخی آمریکا به‌روشنی حاکی از الگوی مستمر مداخله و اعمال فشار است
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
۱۳ رجب، تجلی نور ولایت در کعبه مبارک
حضور دکتر پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
دیدار رئیس رسانه ملی با رهبر شیعیان بحرین در قم
پیشرفت ۸۰ درصدی مقاوم‌سازی مسکن در ماهنشان
دیدار و تجلیل رئیس رسانه ملی از خانواده معزز شهید شاکری
دیدار رئیس رسانه ملی با خانواده شهید تکلو
هم‌افزایی حوزه و رسانه برای تولید آثار فاخر دینی / رسانه ملی در حوادث یک سال اخیر مدال افتخار گرفت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ دی ۱۴۰۴
ثبت بیش از ۲۱۷ هزار تخلف سرعت و اضافه‌بار در جاده های استان زنجان
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۳ دی ۱۴۰۴ به افق قم
صبح و‌نشاط بجنوردی ها در آستانه روز پدر
سیره علوی، چراغ راه خدمت‌گزاران به نظام مقدس جمهوری اسلامی
آغاز مراسم معنوی اعتکاف در مساجد و مصلی کیش
نماد «فاتح خیبر» در میدان امام خمینی (ره) پایتخت رونمایی می‌شود
بارش برف در جاده کرج‌کندوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب اموال عمومی در آبدانان
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند
احزاب نقش حلقه‌های بین حاکمیت و مردم را ایفا می‌کنند
فرایند انتخابات میاندوره ای خبرگان و مجلس شورای اسلامی آغاز شد
باید میان معترضان و اغتشاشگران تفکیک قائل شد
نیروهای مسلح آماده‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه شده‌اند
اعلام اسامی داوران و ناظران هفته پنجم لیگ برتر هندبال بانوان
فوتسال قهرمانی کارگران کشور
قدردانی آیت‌الله شبیری زنجانی از تلاش‌های رسانه ملی
شکست ملی پوشان هندبال در دیدار‌های دوستانه بحرین
وبینار تخصصی نگهدارنده‌های تاسیسات و لرزه‌گیر‌های مکانیکی
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم
تشییع پیکر بسیجی شهید «امیرحسام خدایاری فرد» در کوهدشت
افزایش بودجه زیرساخت‌های گردشگری از ۲.۵ به ۴۸ همت
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)