• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۹۱۳۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۶
بین الملل » تحلیلی
وزير خارجه کشورمان در گفتگو با اشپيگل؛

اروپا مي خواهد مقهور آمريکا شود يا خير؟!

محمد جواد ظريف: اروپا باید تصمیمش را بگیرد می خواهد در برابر آمریکا سرفرود آورد یا خیر. 

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در گفتگوی اختصاصی با کریستیانه هوفمان، خبرنگار هفته نامه آلمانی اشپیگل گفت: اگر آمریکایی ها واقعا بخواهند صادرات نفت ایران را محدود کنند در آن صورت، دیگر شرایط مثل قبل نخواهد بود.

ظریف همزمان در این مصاحبه از اروپایی ها خواست ضمن مخالفت با اقدام ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خروج این کشور از توافقنامه هسته ای را جبران کنند. آمریکایی ها می خواهند اراده سیاسی و اقتصادی خود را به بقیه دنیا تحمیل کنند. توافقنامه اتمی ایران، مصوبه شورای امنیت سازمان ملل را دارد؛ منتها ایران به آن، پایبند اما آمریکا برعکس آنرا نقض کرده است. اکنون آمریکا حتی از کشورهای دیگر می خواهد که آنها نیز حقوق بین الملل را زیرپابگذارند و نقض کنند. بنابراین حالا اروپا باید تصمیمش را بگیرد که مقهور آنها (آمریکایی ها) بشود یا خیر. این درخواست مسبوق به سابقه (آمریکایی ها) تبعات بلندمدت بسیاری را در پی خواهد داشت.
ظریف تاکید کرد: اما چنانچه آمریکا واقعا به دنبال جلوگیری از صدور نفت ایران شود، این یعنی آنکه به چیزی بیش از تهدید نیاز دارد که در این حالت ما نیز اوضاع کاملا متفاوتی خواهیم داشت. اولویت اول ما فروش سطح معقولی از نفت و بازگشت درآمدهای مالی آن به ایران است. وی ابراز داشت: اروپایی ها و سایر امضاء کنندگان توافق هسته ای باید تاثیرات تحریمهای ضد ایرانی آمریکا را جبران کنند. آنها در ماه مه گذشته، بسته ای (ضد تحریمهای آمریکا را) ارائه دادند که در واقع یک نوع اذعان و اقرار (به کارا بودن این توافق) بود و حالا باید آنرا در عمل اجرا کنند. آنچه تعیین کننده است آنکه اروپا نباید این کار را تنها برای ایران انجام دهد؛ بلکه برای حاکمیتش و منافع اقتصادی بلندمدتش هم که شده است باید دست بکار شود.
نخستین اولویت ما آن است که ایران دوباره بتواند در سطحی معقول، نفت خود را بفروشد و توان بازگرداندن عواید و در آمدهای مالی حاصل از فروش نفت خود را به کشور داشته باشد. از این گذشته ما خواهان سرمایه گذاری و همکاری در زمینه های مختلف اقتصادی، فناوری و تجارت هم هستیم. سنگ محک آن نیز (فروش) نفت و (برقراری ارتباطات) بانکی است.
 
 
ظریف تهدید کرد درصورت بی نصیب ماندن از عواید برجام، سطح پایبندی امان را کاهش میدهیم
محمد جواد ظریف با اشاره به اینکه اساس روابط بین الملل مبتنی بر بده بستان است، تاکید کرد: چنانچه این توازن از طریق اقدامات آمریکایی ها و انفعال اروپایی ها آسیب ببیند ما نیز از خود واکنش نشان خواهیم داد. وی افزود: بی شک ما نباید از این توافق خارج شویم. چون بند سی و شش توافق و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل این اجازه را به ما می دهد که بدون خروج، سطح (پایبندی) خود را کاهش دهیم.وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار که پرسید یعنی می خواهید برنامه غنی سازی اورانیوم خود را دوباره از سربگیرید، پاسخ داد: این، یکی از گزینه ها (ی ما) است.
 
ظریف: همچنان به برجام پایبند خواهیم بود
ظریف در ادامه افزود: همچنان به برجام پایبند خواهیم بود. دوازده گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی که دو گزارش از آن، مربوط به بعد از زمان خروج آمریکا از این توافق است، نشان داده که ایران به تعهداتش پایبند بوده است. قصد ما آن است که (این رویه را) همچنان ادامه دهیم. در این میان آمریکایی ها نیز باید با تبدیل شدن به یک کشور معمولی به تعهدات بین المللی اشان احترام بگذارند.
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( پانزدهم دی ماه۱۴۰۴)
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۴ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)