• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۴۳۹۶
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲
اقتصادی » آب و انرژی
وزارت نیرو؛

سال آبی جاری با ۱۷۱ میلیمتر بارندگی بسته شد

پرونده سال آبی ۹۶-۹۷ در حالی با ۱۷۱ میلیمتر بارندگی بسته شده است که افت ۲۷ درصدی نزولات جوی نسبت به سال گذشته، سال آبی جاری را به یکی از خشک‌ترین مقاطع زمانی نیم قرن اخیر کشور مبدل کرده است.

سال آبی جاری با ۱۷۱ میلیمتر بارندگی بسته شدبه‌گزارش خبرگزاری صداو سیما از (پاون)، سال آبی 96-97 در حالی به پایان رسید که میزان بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی(ابتدای مهر 96) تا پایان شهریور امسال به 171 میلمتر رسیده است که در مقایسه مدت زمان مشابه سال گذشته (233 میلیمتر) حدود 27 درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت (249 میلیمتر) حدود 31 درصد کاهش داشته است.
با وجود اینکه بارش‌های فصل بهار امسال در مقایسه با سال گذشته رشد 12 درصدی داشته است اما افت 45 درصدی بارندگی‌ها در فصل زمستان و کاهش 26 درصدی بارش‌ها در فصل پاییز سال 96 موجب شده تا تابستان امسال را با کاهش 62 میلیمتری نزولات جوی نسبت به سال گذشته سپری کنیم.
نگاهی به روند بارندگی‌های 50 سال اخیر کشور حکایت از وضعیت نامطلوب نزولات جوی سال آبی جاری دارد. سال آبی 96-97 با ثبت 171 میلیمتر بارندگی رتبه 48 بارش‌های نیم قرن اخیر را به خود اختصاص داده است. در 50 سال اخیر تنها سال‌‌های آبی 78-79 با ثبت 156 میلیمتر و سال آبی 86-87 با ثبت 143 میلیمتر بارندگی به مراتب وضعیت نامناسب‌تری را نسبت به سال آبی جاری تجربه کرده‌اند و در انتهای جدول بارندگی‌های نیم قرن اخیر کشور قرار گرفته‌اند.
تقریبا از حدود ده سال قبل کشور به صورت مداوم بارندگی‌های کمتر از میانگین بلندمدت را تجربه کرده و گرفتار خشکسالی شده است. از سال آبی 86-87 که کشور بدترین شرایط بارش‌ها را در آن زمان تجربه کرده بود، وضعیت به گونه‌ای پیش رفته است که تاکنون ایران هیچگاه بارشی فراتر از میانگین بلندمدت را تجربه نکرده و نزولات جوی روند نزولی به خود گرفته است به طوری که پربارش‌ترین مقطع زمانی یک دهه اخیر کشور مربوط به سال آبی 91 با ثبت 245 میلیمتر بارندگی بوده است.
از میان 6 حوضه آبریز اصلی کشور (دریای خزر، خلیج فارس و عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره‌قوم) حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که قسمت‌های وسیعی از غرب، ‌جنوب غربی و جنوب کشور را شامل می‌شود با افت 43 درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته بدترین شرایط را در میان سایر مناطق یاد شده تجربه می‌کند. ثبت 212 میلیمتر بارش این حوضه در سال آبی جاری در حالی است که مقدار بارش‌های آن در مدت مشابه سال گذشته 369 میلیمتر بوده است.
با توجه به اینکه حدود 86 درصد ظرفیت در دست بهره‌برداری نیروگاه‌های برق آبی در این حوضه آبریز واقع شده است، طبیعتا افت 43 درصدی بارندگی‌ها در این حوضه آبریز و به تبع آن پایین بودن ارتفاع آب در مخازن سدها موجب شده تا میزان تولید انرژی نیروگاه‌های برق آبی هم با کاهش قابل توجهی نسبت به سال‌های گذشته روبه‌رو شده است؛ به طوری که انرژی تولیدی این نیروگاه‌ها از ابتدای امسال تاکنون حدود 43 درصد کاهش داشته است.
همچنین در این بین حوضه‌های آبریز فلات مرکزی و مرزی شرق 35 درصد و قره‌قوم نیز 21 درصد کاهش بارش داشته‌اند.
افت بی‌سابقه بارندگی‌ها موجب شده تا 24 استان کشور بارندگی‌های منفی را نسبت به مدت متوسط بلندمدت تجربه کنند که در این بین سیستان و بلوچستان با منفی 75 درصد کم‌بارش‌ترین استان کشور در سال آبی جاری بوده است که پس از این منطقه نیز استان‌های هرمزگان با 65 درصد، کرمان با 59 درصد، فارس با 56 درصد و بوشهر با 54 درصد کم بارش ترین مناطق کشور هستند.
البته در این بین بارش‌های قابل توجه بهار امسال در برخی از مناطق کشور موجب شده تا حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و دریای خزر به مراتب شرایط بهتری را نسبت به سال گذشته تجربه کنند؛ به طوری که این دو حوضه آبریز به ترتیب با افزایش 48 و 16 درصدی بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته روبه رو هستند.
این شرایط موجب شده است تا استان‌های آذربایجان غربی با 25 درصد، آذربایجان شرقی با 23 درصد، کردستان با 20 درصد، همدان با 15 درصد و کرمانشاه و زنجان با سه درصد افزایش بارندگی‌ها نسبت به متوسط متوسط بلندمدت شرایط به مراتب بهتری را در میان سایر استان‌های کشور تجربه کنند.
همچنین در این بازه زمانی پربارش‌ترین نقطه کشور «رامسر ــ صفارود» در استان مازندران با ثبت 1091 میلی‌متر بارندگی و کم‌بارش‌ترین نقطه کشور نیز «هوشک ــ سراوان» در استان سیستان و بلوچستان با ثبت 4.3 میلیمتر بارش بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امنیت پایدار و معیشت مردم خط قرمز دولت
بهره برداری از استخر‌های کوثر و الوند همدان، امروز با حضور استاندار
کشف حجاب، دستاورد ننگین رضاخان
غلظت آلاینده‌ها در استان از سه‌شنبه ناسالم برای همه گروه‌ها می‌شود
ایام البیض فرصتی وصل شدن به معبود خویش
تجمع صنفی آرام و بدون حاشیه در کرمان
اعلام جزئیات طرح مسکن استیجاری
اختتامیه جشنواره‌های اشک انار و یوسف در مازندران
توقیف یک دستگاه تیلر قاچاق در خرمبید
اجرای طرح توسعه عدالت آموزشی در گرمسار
حذف سرخوش از اسنوکر جهانی انگلیس
صدور هشدار نارنجی آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ
حجم معاملات بازار ارز ترجیحی به ۲۹۸ میلیون دلار رسید
رونمایی از پوستر چهارمین جشنواره تئاتر خیابانی رضوی
تصویب ۷۰۰ همت برای حمایت از صنایع
بررسی اتصال مترو اسلامشهر به بهارستان در استانداری تهران
ترامپ دروغگو و غیر قابل اعتماد است
آغاز برداشت یک‌میلیونی کالابرگ از امروز در لرستان
قضاوت داور بین الملی چهارمحال و بختیاری در لیگ برتر آب‌های آرام کشور
عروج پدر شهید سلمان غلامی از شهدای استان زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی
«چوپان ها»، «افسانه اوچی» و «ارزش خانواده»، آماده پخش از قاب تلویزیون
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۳ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)