• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۶۸۰۸
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۷
سیاسی » عمومی
خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران؛

دزد‌ها از پنجره قوانین بین المللی وارد نشوند

خطیب نماز جمعه تهران: باید مراقب بود دزد‌هایی که ۴۰ سال پیش با سیلی از کشور بیرون رفتند از پنجره قوانین بین المللی وارد نشوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران با اشاره به روند تصویب لایحه الحاق به FATF (کارگروه اقدام مالی علیه پولشویی) گفت: این مصوبه هنوز دو مرحله دیگر برای تبدیل شدن به قانون پیش رو دارد و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام باید در مورد آن اظهار نظر کنند.
وی موافقان و مخالفان این لایحه را به آرامش و خویشنداری و پرهیز از اتهام به یکدیگر دعوت کرد و گفت: دوطرف باید از اظهارات همراه با عصبانیت خودداری کنند. نه موافقان این لایحه خائن هستند و نه مخالفان آن ناآگاه به امور کشور، بلکه باید اجازه داد مسأله در فضایی آرام بررسی شود.
خطیب نمازجمعه تهران شورای محترم نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام را به آیه ۱۱۳ سوره هود ارجاع داد و گفت: این عزیزان که سرانجام کار را در دست دارند باید به این أیه توجه داشته باشند؛ «وَلَا تَرْکَنُوا إِلَی الَّذِینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَمَا لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ»؛ «شما مؤمنان هرگز نباید با ظالمان همدست و دوست و به آن‌ها دلگرم باشید و گرنه آتش کیفرآنان شما را هم خواهد گرفت و در آن حال جز خدا هیچ دوستی نخواهید داشت و هرگز کسی یاری شما نخواهد کرد.»
آیت الله خاتمی گفت: سازمان‌های بین المللی قابل اعتماد نیستند کما اینکه دبیر اجرایی FATF اخیراً به صراحت اعلام کرد که هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه نیست. با این وصف چرا حالا که تضمینی نیست باید این طناب دار را به گردن خود بیاندازیم.
وی تمامی منتقدان به مسائل مطرح شده در تریبون نماز جمعه را به نقد محترمانه و مؤدبانه دعوت کرد و گفت: برخی افراد از همین الان قلم به دست می‌شوند و می‌گویند نمازجمعه را چه به این مسائل، باید گفت که چهل سال است که در این مکان نماز جمعه برپا می‌شود و نماز جمعه ایران همچون نماز جمعه عربستان دستوری نیست بلکه نمازجمعه ما با مسائل سرنوشت ساز ملت کار دارد و هر آنچه که مصلحت بدانیم در تراز نماز جمعه بیان می‌کنیم.
خطیب نمازجمعه تهران توجه به مسأله معیشت مردم را اصلی‌ترین مسأله کشور دانست و گفت: همه اعم از مسئولان و مردم باید برحل مسأله معیشت مردم متمرکز شوند و از حاشیه سازی و طرح مسائلی که ارتباطی به زندگی مردم ندارد پرهیز کنند.
وی حاشیه سازی را از سوی هر کسی باشد امری نامطلوب توصیف کرد و این اقدام را از سوی برخی مسئولان، اقدامی ناشایست‌تر دانست و گفت: مشکل مردم مسأله جزئی نیست باید زندگی مردم سامان داده شود. نباید با حاشیه سازی مردم را مشغول کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آیت الله خاتمی با بیان اینکه کشور به هیچ وجه با بحران مواجه نیست و به فضل الهی بن بستی پیش روی کشور نیست گفت: می‌توان با توکل به خدا، قطع امید از بیگانگان، باور به جوانان و امکانات داخلی و اطاعت عملی از رهبری از مشکلات عبور کرد.
وی گفت: برنامه ریزی جهادی، مدیریت جهادی و وحدت ملت حول محور ولایت راه برون رفت کشور از مشکلات پیش‌روست.
خطیب نمازجمعه تهران حل مشکلات کشور در بستری آرام و بدور از شلوغ کاری را لازمه حرکت در ساماندهی امور دانست و گفت: همگان باید مراقب موج سواری افراد خائنی باشند که تلاش می‌کند با سوار شدن بر موج مطالبات به حق مردم و گل آلود کردن آب ماهی خیانت خود را صید کنند، این افراد بدسابقه با استفاده از فضای آلوده فضای مجازی به هیچ وجه صلاح مردم را نمی‌خواهند بلکه فقط در صدد آلوده کردن فضا هستند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
آیت الله خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود در نماز جمعه تهران با اشاره به ابلاغ الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت از سوی مقام معظم رهبری، این سند را سندی محکم و متقن توصیف کرد و گفت: این سند بالادستی باید با همکاری مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس، دولت و فرهیختگان، عمق یابد. این سندی است که چشم انداز ۵۰ سال آینده کشور را ترسیم می‌کند و همه نخبگان در این مسیر کمک کنند که تا دو سال آینده این سند باید تصویب شود و محور امور اجرایی کشور باشد.
وی گفت: معنای انتشار این سند آن است که نظام اسلامی و انقلاب ماندنی است، آن کوته فکر‌ها و بیچاره‌هایی که گاهی تعابیر نادرستی بیان می‌کنند که نظام در شیب کذاست سخت اشتباه می‌کنند. نظام در مسیر قله صعود است و به فضل خداوند این نظام و انقلاب ماندنیست و از گردنه‌های سخت عبور خواهد کرد و زمینه ساز قیام حضرت بقیه الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خواهد بود.
خطیب نمازجمعه امروز تهران با اشاره به اقدام گروهی تروریستی در ربودن مرزبانان کشور در مرز میرجاوه گفت:خوشبختانه دستگاه‌های مسئول اعم از نیرو‌های مسلح، وزارت امورخارجه و دستگاه‌های امنیتی به خوبی وارد عمل شده اند و امیدواریم که این تلاش‌ها به ثمر بنشیند و زمینه آزادی مرزبانان ربوده شده فراهم شود، اما دستگاه دیپلماسی باید به همسایه شرقی تذکر دهد که این قبیل اقدامات تروریستی از سوی گروه‌هایی که در کشور همسایه سکنی دارند نشان از حسن همجواری نیست. حتی درصورت نیاز به همکاری مشترک، ایران و پاکستان باید با اقدام مشترک تروریست ها را نابود کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به در پیش بودن راهیپمایی باشکوه اربعین حسینی (ع)، این مراسم را رزمایشی هدفمند و عاشقانه برای بیعت با آرمان‌های حضرت اباعبدالله الحسین (ع) توصیف کرد و گفت: این مراسم رزمایش ولایت و از هدایای الهی برای امت اسلامی و رزمایش عملی لبیک یا حسین است.
آیت الله خاتمی گفت: الحمدلله کشور برای برگزاری باشکوه این مراسم به خوبی بسیج شده است و هم مردم و هم مسئولان تلاش می‌کنند و امیدواریم امسال نیز همانند سال‌های گذشته شاهد برپایی با شکوه این مراسم ملکوتی باشیم.
آیت الله خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع قتل قاشقجی، روزنامه نگار ناراضی سعودی در ترکیه اشاره کرد و گفت: امروز ماجرای قاشقجی به مسأله نخست جهان تبدیل شده و تاج وتخت آل سعود را به لرزه درآورده است. جنایتی که هویت اصلی آل سعود را باردیگر به نمایش گذاشت.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی گفت: خاندان آل سعود از یکصد سال پیش و از ابتدای پیدایش خود با قتل، غارت و جنایت همراه بودند و پرونده این خاندان پرونده سیاهی است و دنیا، امروز درحالی به یکی از این جنایات می‌پردازد که چشمان خود را بر شهادت ده‌ها هزار نفر در یمن بسته است، آل سعود امروز ۱۲ میلیون نفر را در یمن در آستانه قحطی قرار داده است.
خطیب نمازجمعه تهران گفت: آمریکا این روز‌ها در صدد توجیه موضوع قاشقجی است و دولت جبار عربستان با صرف میلیارد‌ها دلار در صدد جمع کردن این پرونده است. در واقع آمریکا به هیچ وجه دلسوز عربستان نیست بلکه نگران ده‌ها میلیارد دلاری است که از این گاو شیر ده (به تعیبر ترامپ در مورد عربستان) باید بگیرد.
وی گفت: این طوفان دامن آمریکا را هم خواهد گرفت و آن‌ها به راحتی از این ماجرا جان سالم به در نخواهند برد و آل سعود نخواهد توانست از مسئولیت این جنایت شانه خالی کند.

خطبه اول؛
لزوم دوری از عرفان‌های نوظهور و قلابی
آیت الله سیداحمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران بر دوری از عرفان‌های نوظهور و قلابی برای مراقبت از نفس تأکید کرد.
آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه از این هفته موانع مراقبت از نفس را در خطبه اول نماز بررسی خواهد کرد، گفت: تفسیر نادرست از سیرو سلوک، خودشیفتگی، تحت تأثیرفضای باطل قرارگرفتن، لجبازی، دوستان ناباب و غفلت، ۶ عاملی هستند که به عنوان موانع مراقبت از نفس آن را بررسی خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه خطبه این هفته نماز جمعه به بررسی عامل اول یعنی تفسیر نادرست از سیرو سلوک خواهد پرداخت، افزود: تفسیر نادرست سیرو سلوک نه تنها انسان را به خداوند نزدیک نمی‌کند بلکه انسان را از خدا دور می‌کند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: عرفان‌های نوظهور و قلابی عرفانی نیست که انسان را به خداوند نزدیک کند بلکه با استفاده از گرایشی که جوانان به معنویت و سیروسلوک دارند، این شیادان هم وارد میدان شده اند و عرفان‌های غلط را مطرح می‌کنند.
آیت الله خاتمی گفت: بریدن از خانواده، جامعه و نظام اسلامی، خروجی گرایش به این عرفان‌های قلابی است.
وی تصریح کرد: ما طرفدار عرفانی هستیم که پیامبر اکرم (ص) تبیین کرد، امیرالمومنین علی (ع) در رأس آن بود و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله حسین (ع) با گفتار و رفتارش آن را تبیین کرد.
خطیب نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه عرفان‌های غیراز این عرفان اسلامی نیستند افزود: پیامبر (ص) عارف محراب و حرب بود، یعنی باهمان عشقی که در محراب با خداوند سخن می‌گفت، با همان عشق در خط مقدم مقاومت داشت.
وی با بیان احادیث و روایاتی در این مورد گفت: آن که از نظام و انقلاب می‌برد و یا دعوت به بریدن از آن می‌کند، عرفانش عرفان قلابی و بی اثر است.
آیت الله خاتمی با تأکید براینکه باید مراقب باشیم به نام سیر و سلوک مارا به انحراف نکشانند تصریح کرد: آنچه در سیروسلوک مهم است بندگی است.
وی با بیان روایتی از امام صادق (ع) گفت: اگر می‌خواهید به خدا نزدیک باشید اهل همدردی و کمک باشید.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: در شرایط سخت، به فکر جیب خود بودن و حرصِ آمریکاپسند و حرصِ دشمن پسند داشتن با سیر و سلوک در تضاد است.
وی افزود: بندگی در عرصه سیاسی آن است که واقعاً حجت شرعی مدار باشیم و در همه مواضع روی این نکته تأکید داشته باشیم که آیا این موضع خدایی هست یا خدایی نیست؟
خطیب نماز جمعه تهران با تأکید براینکه نباید تحت تاثیر حزب، جناح یا گروه خاصی قرار بگیریم تصریح کرد: باید یک موضعی داشته باشیم که فردای قیامت اگر از ما بپرسند بتوانیم جواب دهیم.
وی افزود: باید مراقب باشیم عرفان‌های بدلی و قلابی مارا از عرفان اصیل اسلام، قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام جدا نکند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشکیل ۴۵۰ پرونده قاچاق به ارزش بیش از ۷ میلیارد ریال توسط مرزبانی خوزستان
روایتی از رویداد‌ها با روایتی متفاوت
بازگشت بارش‌ها به آسمان ایران پس از پاییز کم‌بارش
معرفی هنر شیشه و آبگینه در ورامین
جهان پهلوان تختی، نماد جوانمردی و پهلوانی
تعویض دریچه آئورت قلب به روش باز و بدون استفاده از بخیه در بیمارستان گلستان اهواز
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
کشتی فرنگی جام وهبی امره؛ نمایندگان ایران حریفان خود را شناختند
دستبند بر دستان عاملان سرقت خشن در غرب گلستان
برگزاری دومین کارگاه توانمندسازی مدرسان میانی مدرسه تراز استان
زمین لرزه چهار ریشتری در گلمورتی سیستان و بلوچستان
آغاز واریز مرحله نخست سود سهام عدالت | جزئیات مبالغ واریزی
اجرای طرح جدید کالابرگ از امروز
امحای ۸۰۰ کیلوگرم افزودنی دارویی تاریخ‌گذشته در اندیمشک
توزیع ۷۰ تن بذر گندم دیم بین کشاورزان سرخس
بازدید رییس کل دادگستری گلستان از واحد‌های تولیدی؛ پیگیری خواسته‌های تولیدکنندگان
معرفی ­چهار تیم برتر والیبال قهرمانی پیشکسوتان ایران
آغاز طرح جدید کالابرگ ویژه نهاد‌های حمایتی
اختلاف کرد‌ها برای تصاحب ریاست جمهوری در عراق
باخت استقلال گنبدکاووس مقابل سایپا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
باد و برف در راه همدان
جبران افزایش قیمت کالا‌های اساسی با کالابرگ
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
«چوپان ها»، «افسانه اوچی» و «ارزش خانواده»، آماده پخش از قاب تلویزیون
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)