• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۳۱۳۰
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۷

ناآرامی های فرانسه فراتر از تصور

پلیس فرانسه: تظاهرکنندگان از ابزارهایی چون چکش، وسائل باغبانی نوک تیز و همچنین سنگ برای حمله به نیروهای پلیس استفاده می کنند.

گستره تظاهرات جنبش ضد سرمایه داری در فرانسه فراتر از تصور بوده است. ناآرامی های فرانسه فراتر از تصور
روز یکشنبه گروهی از کارگران شهرداری پاریس شروع به پاکسازی خیابانهای شهر از لاشه خودروهای سوخته شده و دیگر آثار برجای مانده از آتش سوزی روزهای اخیر کردند. این موضوع حجم آسیب ها را به خوبی آشکار کرد. بیشتر آسیب ها به مناطقی معروف از جمله خیابان شانزلیزه و موزه لوور وارد شده است. شیشه های بسیاری از فروشگاهها شکسته شده است و شمار زیادی خودرو به آتش کشیده شده است. تظاهرکنندگان به منظور کاهش اثرات ناشی از گازهای اشک آور پلیس خودروها را به آتش کشیده اند.
به دنبال کنده شدن یکی از دروازه های موزه لوور و سقوط آن بر روی افراد حاضر در محل یک فرد به شدت آسیب دیده است که وضع وی وخیم گزارش شده است. در این حادثه همچنین چندین نفر هم زخمی شده اند.
تظاهرات جنبش ضد سرمایه داری در ابتدا به دنبال اعتراض به موضوع مالیات بر سوخت آغاز شد اما سپس به اعتراضاتی گسترده به طرح های اقتصادی و سرمایه داری مکرون رئیس جمهور فرانسه در سراسر این کشور بدل شد.
میشل دلپوئش (Michel Delpuech) از مقامات پلیس فرانسه گفت: بیش از چهارصد نفر در جریان تظاهرات ضد نظام سرمایه داری در فرانسه بازداشت شدند. پلیس همچنین اعلام کرد سیصد و هفتاد و هشت نفر هنوز در بازداشت به سر می برند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، دلپوئش افزود: ما شاهد خشونتی بی سابقه هستیم. تظاهرکنندگان از ابزارهایی چون چکش، وسائل باغبانی نوک تیز و همچنین سنگ برای حمله به نیروهای پلیس استفاده می کنند. شمار زیادی از اعضای احزاب فرانسوی موسوم به چپ افراطی و راست افراطی تاکنون بازداشت شده اند. آتش سوزی در شش ساختمان بزرگ صورت گرفته است. همچنین یکصد و دوازده دستگاه خودرو به آتش کشیده شدند.
در کل دویست و شصت و سه نفر در جریان ناآرامی های جنبش ضد سرمایه داری در سراسر فرانسه زخمی شده اند که از این تعداد یکصد و سی و سه نفر مربوط به پاریس است. در بین آنها بیست و سه نیروی امنیتی به چشم می خورد.
دادستان پاریس در یک کنفرانس خبری گفت: "پرونده های مختلفی در این رابطه تشکیل شده و وجود دارد، اما در میان این پرونده ها، پرونده افرادی وجود دارد که از استان های سراسر فرانسه به پاریس آمده‌اند، بدیهی است که آنها برای مبادرت به انجام اعمال خشونت‌آمیز به اینجا آمده‌اند و من در اینجا اعلام می‌کنم که پاسخ قانون کیفری به اقدامات این افراد قوی‌تر و قاطعانه‌تر خواهد بود."
با این حال نیکول بلوبه (Nicole Belloubet) وزیر دادگستری فرانسه گفته است من مطمئن نیستم که ما در مرحله اعلام وضعیت اضطراری باشیم و من معتقدم که گزینه های جایگزین برای وضعیت اضطراری وجود دارد.
امانوئل مکرون (Emmanuel Macron) رئیس جمهور فرانسه روز یکشنبه از محل برگزاری تظاهرات جنبش ضد سرمایه‌داری و خسارات وارد شده به مناطق مختلف پاریس در جریان این ناآرامی‌ها بازدید کرد. مکرون همچنین جلسه بحران را با حضور اعضای کابینه‌اش تشکیل داد و خواهان گفتگوهای بیشتر با سران تظاهرات جنبش ضد سرمایه‌داری برای پایان دادن به این ناآرامی‌ها شد. سران اعضای جنبش ضد سرمایه داری برای چندین هفته تظاهرات برنامه ریزی کرده‌اند.
مکرون همچنین دیدارهایی با ادوآر فیلیپ (Edouard Philippe) نخست وزیر فرانسه، وزیر کشور و مقامات عالی رتبه امنیتی برای برخورد با خشونت‌هایی که تاکنون صدها مجروح در سراسر فرانسه برجا گذاشته است، داشت.
کاخ الیزه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نخست‌وزیر فرانسه خواهان دیدار با سازمان دهندگان این تظاهرات و رهبران احزاب فرانسه به منظور برگزاری گفتگوهای فوری شده است.
مکرون در بخشی از سخنان خود گفت: هیچ دلیلی برای تایید حمله به مقامات، غارت اماکن تجاری، حمله و ارعاب عابران و یا تهدید روزنامه نگاران یا آسیب به بنای یادبود پیروزی وجود ندارد.
فرانسوا دو روژی (Francois de Rugy) وزیر محیط زیست فرانسه هفته گذشته با نمایندگان اعضای جنبش ضد سرمایه‌داری دیدار کرد اما نتوانست آنها را متقاعد کند که به تظاهرات خود پایان دهند.
در نخستین روز از تظاهرات در حدود دویست و هشتاد و دو هزار نفر شرکت کردند. بر روی دیوارهای بنای یادبود پیروزی نوشته شده است: جنبش ضد سرمایه‌داری برنده می‌شود.
مکرون تاکنون از تصمیم خود در رابطه با افزایش مالیات بر سوخت عقب‌نشینی نکرده است. او گفته باید عواید ناشی از آن صرف توسعه بخش حمل و نقل عمومی کشور شود تا میزان آلایندگی هوا در کشور کاهش پیدا کند. وی همچنین از طرح‌های خود برای کاهش میزان مالیات بخش‌های تجاری و طبقه ثروتمند فرانسه دفاع و اعلام کرده است این موضوعی ضروری برای کاهش نرخ بیکاری در فرانسه است.
احزاب سیاسی در فرانسه ضمن محکوم کردن خشونت‌ها در این کشور از روش برخورد دولت با تظاهرکنندگان انتقاد کردند.
با وجود این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که از هر سه نفر فرانسوی دو نفر از تظاهرات اخیر حمایت می‌کنند.
پایگاه اینترنتی نشریه فرانسوی لوفیگارو نوشت بر اساس نظرسنجی موسسه هریس اینتراکتیو Harris interactive که پس از اعتراضات روز شنبه در فرانسه برگزار شد، حدود 72 درصد فرانسوی‌ها از جنبش اعتراضات ضد سرمایه داری در این کشور حمایت می‌کنند.
­
----------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

­

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هم‌اندیشی فعالان بازار با مدیرعامل منطقه آزاد ماکو برای عبور از موانع
احداث بیمارستان تخصصی و جراحی سرطان در ماکو
افزایش ۵ میلیون متر مکعبی مخزن سد مهاباد 
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم عملیات عمرانی با بتن‌ریزی عرشه پل B۵ تقاطع غیرهمسطح آذربایجان
بهره‌مندی ۹۰۹ خانوار عشایری خوی از آب شرب پایدار
انباشت ۵ هزار خودروی توقیفی در پارکینگ‌های آذربایجان‌غربی
رازی، رکوردار تردد مسافر در بین پایانه‌های مرزی آذربایجان غربی
سنجش سلامت ۱۶ هزار نوآموز در مراکز جامع آذربایجان‌غربی
فرماندار ماکو: با جدیت از بروز تخلفات در بازار جلوگیری شود
محکومیت ۲۰ هزار میلیارد ریالی متخلفان اقتصادی در آذربایجان‌غربی
برنامه‌های هفته فرهنگی ارومیه غنی‌تر از سال‌های گذشته برگزار شود
کشف ۶ کیلوگرم نقره قاچاق در مرز بازرگان 
حفاظت از اراضی کشاورزی نیازمند عزم همگانی است
لینک‌های کالابرگ الکترونیک، طعمه جدید کلاهبرداران سایبری
اتمام ۲۹.۵ کیلومتر از طرح راهسازی محور نقده – پیرانشهر - تمرچین
۴۰۰ هزار هکتار از دیم زار‌های آذربایجان‌غربی در قالب طرح پایداری تولید کشت می‌شود
همایش ملی مدیریت ضایعات کشاورزی و غذایی بهمن ۱۴۰۴ برگزار می‌شود
 همکاری بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی برای تأمین مسکن
افزایش روستا بازار‌های آذربایجان غربی به ۲۷ مورد در چارچوب طرح معیشتی دولت 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
غیر حضوری شدن مدارس تهران
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)