• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۱۵۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۴
سیاسی » امنیتی و دفاعی
تیتر امشب:

FATF خوب یا بد؟

یک نماینده مجلس: ایران ۳۷ مورد از ۴۱ مورد توصیه‌های FATF را پذیرفته و ۴ موردنیز باید بررسی شود تا از ظرفیت‌های آن استفاده کند.

FATF خوب یا بد؟به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: FATF مجموعه ای مقرارت بانکی است که کشورهای عضو برای تنظیم مقرارات بانکی - مالی توصیه هایی را پذیرفته اند و بر اساس آن توصیه ها روابط مالی خود را با همدیگر تنظیم می کنند که شامل 41 مورد توصیه است و ایران 37 مورد را تاکنون انجام شده است و تنها 4 مورد است که در قالب توصیه های FATF باید بررسی شود تا ما نیز از بستری که در بین کشورها برای روابط پولی بانکی فراهم است استفاده کنیم.
اردشیر نوریان افزود: مقررارت ناظر بر توصیه پولشویی بوده که دو مسئله مهم پولشویی و مقوله مبارزه تامین مبارزه با تروریسم نیز به آن اضافه و تاکید شده است. در 15 مهرماه این کنوانسوین در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان 22 ایراد به این مصوبه وارد دانست که در تاریخ 6 آبان 97 ایرادات به مجلس برگشت و در جلسه تعاملی با شورای نگهبان با حضور آقای کدخدایی ایرادات بررسی شد.
 
او درباره الزام به اجرای CFT گفت: ما عضو مجموعه کشورهای نظام بین الملل هستیم و نه تنها جمهوری اسلامی بلکه تمامی کشورها ناگریز از تعاملات بین المللی با همدیگر هستند. اگر امکان ایزوله دانستن کشور  داشتیم و هرآنجه در مراودات را می توانستیم انجام دهیم و در همه زمینه ها می توانستیم دور خود حصار بکشیم نیازی به این مجموعه قوانین نداشیتم اما اینگونه نیست و ما در تعامل با کشورهای دیگر هستیم و توصیه های FATF در  تسهیل روابط و تعامل با سایر کشور ها ضرورت پیدا می کند. 
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره پیوستن به FATF  و برداشته شدن تحریم ها گفت: مراودات چین و روسیه با ما نتیجه برجام است که برجام کل موانع شکلی و قانونی مراودات با کشورها را برداشت اما الان امریکاست که با استفاده از هژمونی و قدرت از مراودات جلوگیری می کند.
 
در ارزیابی هایی که FATF انجام می دهد، ریسک سرمایه گذاری را معین می کند که همین کفایت می کند. روسیه و چین و ترکیه بدون برداشته قطعنامه های سازمان ملل نمی توانستند مراودات بانکی امروز را با ما داشته باشند. اتحادیه اروپایی می خواهد در قالب سوئیفت با ما همکاری کند اما فشار امریکاست که نمی گذارد همکاری ها ادامه یابد.
 
او درباره سوال مقایسه شرایط امروز با سال 92 گفت: الان شرایط بهتر است اما گران شدن دلار شرایط خود را دارد. عوامل زیادی مثل شرایط داخلی کشور و سیاست گذاری های دولت در این باره موثر است و با سیاست گذاری های برجام فرق دارد.
 
CFT یکی از چهار مورد باقی مانده از کنوانسیون FATF  است که شورای نگهبان به آن ایراد گرفت. در مجلس و در بررسی های کارشناسانه با شورای نگهبان در کمیسیون امنیت ملی که اعصای مجمع تشخیص مصلحت نیز حضور داشتند تلاش شد مجموعه اشکالات را در جهت تامین نظر شورای نگهبان برطرف کنیم.
 
تعدادی از اشکالات مثل استرداد مجرمین اشکالات مبنایی بودند که نظر شورای نگهبان این بود که ناگزیر هستیم در این باره صلاحیت محاکم  غیر را بپذیریم بر اساس استدلاات فقهی نمی توان پذیرفت که از همین جا بود که به مجمع تشخیص ارسال شد.
 
مجلس با حق شرط هایی این مصوبه را پذیرفته که بر اساس آن شرایط می توان به CFT ملحق شد و جلوی نگرانی ها را بگیرد. کنوانسیون CFT در حد صلاحیت قوانین عادی ماست و ما مقرر کردیم که کلیه مقررات مقید بر اساس قانون اساسی پذیرفته می شود.
 
او افزود: یکی از اصلی ترین اصول حق شرط  است که کنوانسیون حقوق معاهدات گفته نباید خلاف کنوانسیون شرط بگذارید. ما همه حرف ها را مقید به قانون اساسی کرده ایم.
 
یاسر جبرائیلی  کارشناس مسائل راهبردی دیگر مهمان برنامه درباره الزام پیوستن به CFT گفت: چند اشتباه درباره FATF وجود دارد. اشتباه اول این است که اگر به کنوانسیون  CFT وارد نشویم نمی توانیم با کشورهای دیگر مراوده بانکی داشته باشیم که این تنها یک مغلطه است. کنوانسیون CFT از سال 2000 اجرایی شده است و نشان می دهد که قبل از آن نیز ما مراودات بانکی داشته ایم پس گفتن اینکه اگر به FATF نپیوندیم مراوات بانکی محدود خواهد شد درست نیست.
 
او افزود: از اول انقلاب 45 تعهدات خارجی داشته ایم که 32 تعهدات خارجی در دولت دوازدهم صورت گرفته است. بخش اعظم این کنوانسیون به وسیله قوه مجریه اجرایی شده است که مراودات بانکی را درست نکرده است بلکه برعکس با اجرای دستورات FATF تحریم های امریکایی به داخل مرزهای ایران کشیده خواهد شد.
 
اینکه کشورهای خارجی و بانک های خارجی از مراوده بانکی با ما جلوگیری می کنند به این علت است که بر مبادلات مالی سوئیفت اشراف دارند و امریکا تمام مراودات را می بینند به همین علت به مشکل می خورد که راه حل آن این است که بدل سوئیفت را بگذاریم چنانچه دیگران نیز آن را انجام دادند.
 
 هرچه پایبندی کشورها به این قواعد و استانداردها بیشتر باشد، نظام سلطه قدرتمندتر و توان زورگویی‌اش بیشتر خواهد شد. نظام سلطه در دهه‌های گذشته موفق شده با ایجاد، توسعه و متعارف ساختن یکسری نظامات مالی در جهان، بر جریان تعاملات اقتصادی میان کشورها اشراف پیدا کند و با تکیه بر این اشراف، ابزارهای دیگر خود مانند تحریم و تهدید را برای ضربه زدن به اقتصاد کشورهای مخالف سلطه به کار گیرد.
 
امروز آمریکا از این اشراف و سلطه‌ای که بر شبکه مالی بین‌المللی دارد، به‌عنوان یک قدرت جایگزین قدرت نظامی یاد می‌کند و نام آن را قدرت اعمال فشار می‌گذارد که مزایای قدرت سخت و نرم را دارد و معایب و هزینه‌ها و محدودیت‌های آنها را ندارد. شرط اساسی موفقیت دشمن در بهره‌برداری از این امکانات و ابزارهایش در حوزه مالی بین‌المللی، حضور هرچه بیشتر ما در این شبکه مالی و محدود ساختن مبادلات و تعاملات‌مان به این شبکه و نظامات مرتبط با آن است. 
 
 او گفت: هدف از برچام دو چیز بود یکی نفت بفروشیم یکی دسترسی به دلار و ارز خارجی داشته باشیم اما گران شدن دلار امروز نشان دهنده هوشمند تر شدن امریکاست که با پیوستن به CFT تحریم ها عمیق تر خواهد شد. 
 
 او افزود: حق شرط گذاشتن برای الحاق به CFT به دلیل تبعات و نگرانی های امنیتی بوده است. حق شرطی که مجلس گذاشته به دو دلیل وارد نخواهد بود: ماده 19 کنوانسیون 1969 وین تصریح کرده که حق شرط در سه حالت غیرمعتبر است:
1- خود کنوانسیون حق شرط را منع کرده باشد.
2- معاهده صرفا حق شرط های خاص را مجاز کرده باشد.
3- حق شرط با اهداف و مقاصد کنوانسیون در تضاد باشد
 
بنابراین حق شرط مجلس مشمول 2 بند از این 3 بند می شود که اولا  ماده 6 کنوانسوین می گوید باید اطمینان حاصل شود که اعمال کیفری در این کنفوانسیون تحت هیچ شرایطی با ملاحظات عقیدتی، سیاسی، فلسفی، قومی و سایر ملاحظات قابل توجیه نباشد. دوم اینکه بررسی اسناد مربوط به سایر کشورها در فرایند الحاق به CFT است. 
 
او گفت: وضعیت ما در FATF یعد از الحاق به CFT هم تغییر نخواهد کرد چون تبعات CFT  برای تشکیل پرونده علیه جمهوری اسلامی بیشتر خواهد شد.  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۱۱ دی ماه ۱۴۰۴
استقرار اورژانس پیش بیمارستانی در گلزار شهدا
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مصرف گاز در کهگیلویه و بویراحمد
دستگیری متهم به سرقت تجهیزات انتقال گاز در فریمان
اعتکاف، فرصتی برای تقویت ارتباط معنوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
اعلام زمان و مکان تشییع شهید انتظامی رحیم مجیدی
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)