واکنش دبیر فدراسیون تنیس روی میز به رقم واردات راکت:
تسهیلات بدهند، میتوانیم در داخل تولید کنیم
دبیر فدراسیون تنیس روی میز در واکنش به انتشار رقم قابل توجه واردات راکت به ایران گفت: تهدید را میتوان به فرصت تبدیل کرد، به شرطی که تسهیلاتی در اختیار بگذارند که خودمان وارد چرخه تولید شویم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ در روزهای اخیر، خبری اقتصادی مربوط به رقم بالای واردات راکتهای تنیس روی میز به ایران منتشر شد. بر طبق این خبر، بیش از ۳۵ تن راکت از کشورهای مختلف جهان در شش ماه نخست امسال، وارد کشور شده است. ۲۶۰ هزار و ۹۴۴ دلار هم برای واردات این راکتها از کشور خارج شده است.
با توجه به این اعداد و ارقام به سراغ محمود نظری دبیر فدراسیون تنیس روی میز رفتیم تا درباره دلایل ورود این میزان راکت به ایران توضیح دهد. نظری درباره شرایط تولید گفت: "راکتهای حرفهای این ورزش به چوب و روکشهای خاص نیاز دارند و شرایط تولید آنها در حال حاضر به راحتی در کشور مهیا نیست؛ اما اگر حمایت شویم، میتوانیم در این زمینه با انجام مطالعات لازم، اقداماتی انجام دهيم. به این ترتیب در حال حاضر واردات راکت برای تنیس روی میز حرفه ای، ضروری به نظر میرسد."
دبیر فدراسیون تنیس روی میز افزود: "ما در فدراسیون تنیس روی میز به عنوان متولی این ورزش اعلام میکنیم که لوازم این رشته بسیار گران است و بايد در اختصاص بودجه به این فدراسیون، این موضوع بیش از گذشته مد نظر باشد. شاید یکی از عوامل بازدارنده و تهدید برای استمرار رشد تنیس روی میز که حالا به مدال آوری هم رسیده، همین گران بودن لوازم باشد. با توجه به شرایط ارزی، واردات لوازم تنیس روی میز برای نمایندگیها و برندهای خارجی هم بسیار سختتر شده است، با این وجود میتوان این تهدید خارجی را به فرصتی مدیریتی در داخل تبدیل کرد. "
واردات از راکت تا میز تنیس روی میز
نظری وضعیت میزهای تنیس روی میز (با قابلیت تولید داخلی) را مثال زد که در دهه شصت و هفتاد، تعدادی از برندهای داخلی به تدریج در حال ارتقای سطح کیفی میزهای تولیدی در کشور و رقابت با برندهای خارجی بودند؛ اما با ورود میزهای هندی و سپس چینی به بازار ایران، این کارگاههای تولیدی به ناچار تعطیل شدند. به گفته وی "متاسفانه در سالهای اخیر کاملا متکی به میزهای خارجی بودهایم که باید جلوی اینگونه اقدامات به طور قانونی گرفته شود. "
از طرفی بخش زیادی از واردات به راکتهای آموزشی برای مبتدیان اختصاص دارد که در این بخش امکان تولید داخلی وجود دارد. نظری با اشاره به اساسنامه فدراسیونها که اجازه کار بازرگانی به آنها داده میشود، ادامه داد: "اگر آمار مربوط به واردات راکتهای تنیس روی میز درست باشد، خوشحالم که تنیس روی میز آنقدر رشد کرده که لوازمش بازار بسیار خوبی در داخل دارد؛ اما حالا که این بازار در داخل فراهم است، مقامات کشوری میتوانند تسهیلاتی را فراهم کنند که خودمان به عنوان متولی رشته تنیس روی میز با مشارکت سرمایه گذاران و خیرین پینگپنگی، خط تولید را با ورود تکنولوژی ساخت بسیاری از لوازم راه بیاندازیم تا در فاز اول حداقل برای تولید بخشی از لوازم استراتژیک این رشته همچون میز، توپ و راکتهای آموزشی، ارز از کشور خارج نشود."
گفتنی است به گفته ورزشکاران حرفهای تنیس روی میز، هزینه یک جفت رویه راکت حرفهای در حال حاضر بین یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا دو میلیون تومان است که با توجه به تمرینات و مسابقات مستمر، بین یک تا دو ماه قابلیت استفاده دارند و ورزشکاران حرفهای و حتی خانوادهها برای پرداخت هزینههای این تجهیزات، مشکلات زیادی را متحمل میشوند.