• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۳۰۸۴
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۰

شگفتی سازی ترامپ در اوزاکا؟!

ترامپ در نشست سران کشورهای عضو گروه جی بیست در اوزاکای ژاپن از مواضع خود در قبال چین، روسیه، ترکیه و کره شمالی عقب نشینی کرد.

ترامپ در نشست سران کشورهای عضو گروه جی بیست در اوزاکای ژاپن شگفتی ساز شد و از مواضع خود در قبال چین، روسیه، ترکیه و کره شمالی عقب نشینی کرد.
­رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در حاشیه نشست سران کشورهای عضو گروه جی بیست در اوزاکای ژاپن با اشاره به مسئله اس400 گفت : ترکیه می خواست پاتریوت بخرد اما دولت دمکرات اوباما در قبال ترکیه عادلانه برخورد نکرد و ترکیه مجبور شد سامانه موشکی اس400 را بخرد.
ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا ترکیه را بخاطر اس 400 تحریم می کند یا خیر گفت: ترکیه شریکمان در ناتو است و دو‌کشور تاکنون باهم کارهای فوق العاده ای کرده اند و در باره اس 400باید بگویم که آن یک‌موضوع پیچیده ای هست و ما دنبال راه حلهای متفاوت هستیم باید در قبال ترکیه منصفانه رفتار کنیم.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همچنین با ابراز آمادگی برای انعقاد توافق تجاری تاریخی با چین قول داد تعرفه جدید علیه محصولات چینی وضع نکند.
گفته میشود دیدار ترامپ و شی به همراه دیگر مقامات دو طرف، در فضایی مثبت شروع شد و رئیس جمهور آمریکا گفت: «اگر به یک توافق تجاری عادلانه برسیم، یک اتفاق تاریخی خواهد بود. ما کاملا برای این توافق آماده ایم.»
ترامپ پیش از دیدار با شی جینپینگ با انتشار پیامی غافلگیر کننده در توئیتر، از کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دعوت کرد که در منطقه غیرنظامی میان کره جنوبی و کره شمالی دیدار کنند.
رئیس جمهور آمریکا پیشتر تایید کرده بود که موضوع شرکت مخابراتی هواوی چین را در دیدارها با طرف چینی مطرح خواهد کرد.
­ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز اعلام کرد روسیه و آمریکا وزیران امور خارجه خود را موظف کرده اند رایزنی ها درخصوص تمدید پیمان هسته ای استارت را آغاز کنند. هرچند وی در ادامه افزود: «اما هنوز نمی توانیم بگوییم که آیا این رایزنی ها به تمدید (این پیمان مهم کنترل تسلیحات هسته ای راهبردی) منتهی خواهد شد یا خیر.» با این حال اظهارات می‌تواند امید بخش باشد.
وی درخصوص دیدار دوجانبه روز گذشته خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که بسیار رسانه ای شد، گفت: « این دیدار، دیداری خوب و بسیار عمل گرایانه بود.»
آمریکا و روسیه امسال با متهم کردن یکدیگر به نقض پیمان خلع سلاح هسته ای نیروهای میان برد (INF) ، مشارکت خود را در این پیمان که تسلیحات با برد بین 500 تا 5500 کیلومتر را در برمی گیرد و در دوره جنگ سرد امضا شد، به حال تعلیق در آوردند.
پرسشی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا این مواضع جدید ترامپ حکایت از پایان یک جانبه گرایی دولت وی است؟ مهمتر اینکه آیا این مسیر در زمینه برجام نیز طی می‌شود؟
زیرا بسیاری از صاحب نظران تصریح کرده اند سیاست ترامپ درباره ایران یک شکست کامل است و ضمن اینکه ایران را ترغیب به مذاکره نمی‌کند ممکن است به جنگ نفتکش‌ها در خلیج فارس منجر شود. ای بی سی نیوز اذعان کرده است که سیاست آمریکا در قبال ایران بی اعتمادی کره شمالی را افزایش داده است بویژه اینکه رئیس جمهور آمریکا از احتمال سفر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به ایران خبر داد. وی امروز شنبه در حاشیه اجلاس گروه بیست گفت رئیس جمهور (فرانسه ) نزد من آمد و گفت: «فرانسه داد و ستدهای تجاری زیادی با ایران دارد , من دوست دارم بروم و با آنها دیدار کنم هرکسی می تواند برود و دیدار داشته باشد. من با گفتگو مشکلی ندارم, به نظر من گفتگو عالی است. من نمی گویم که گفتگو نکنید.»
با این حال زود است در این زمینه قضاوت شود زیرا وی شخصیت و مواضع کاملا بی ثباتی دارد. حتی ممکن است عقب نشینی ترامپ در برابر روسیه و چین و ترکیه و کره شمالی راهی باشد برای افزایش همگرایی علیه جمهوری اسلامی ایران.
هر چند برخی گزارش‌ها حاکی از این است که نشست اوزاکا شکستی برای ترامپ در برابر ایران بوده است؛ زیرا سران گروه 20 در بیانیه پایانی خود بدون اینکه از ایران نام ببرد، درباره تاثیر تنش های تجاری و ژئوپلتیک و تاثیر منفی آن بر اقتصاد جهانی ابراز نگرانی کرد. این بیانیه حتی در پرداختن به تنش های اخیر بین ایران و آمریکا در منطقه خلیج (فارس)، از اشاره مستقیم به این موضوع خودداری کرده است. این بیانیه تاکید می کند سران گروه 20 بر اهمیت حفظ امنیت صادرات انرژی در جهان اصرار دارند. در دیدارها بین سران کشورها، موضوع تنش بین ایران و آمریکا بررسی شد، اما روشن است که در این نشست توافقی در این باره وجود نداشت به ویژه که دودستگی بین المللی درباره حفظ توافقنامه هسته ای وجود دارد.

­----------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سقوط یک اصله درخت رو به روی هتلی در رشت
تجلیل از فرمانده سپاه انصارالرضا خراسان جنوبی در جشنواره سراسری مالک اشتر بسیج
سفر رئیس جمهور به شهرکرد
رونق گردشگری در لالی با اجرای طرح مطالعه و امکان‌سنجی
پایان اعتراض مسالمت‌آمیز برخی اصناف دهلران
بازدید کارشناسان جهاد کشاورزی از مزارع کلزا و علوفه شهرستان رودبار جنوب
ورود کاروان ۵۲ نفره زائران عراقی به غربی‌ترین شهرستان خراسان رضوی
هجدهمین جشنواره ملی حضرت علی اکبر(ع) جوان سرباز در رشت
پیوند دانشگاه با صنعت
حضور استاندار کردستان در میان بازاریان سنندج
پاسخ به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
هشدار دادستان بهارستان به سودجویان بازار
کشف انواع سیگار قاچاق در صومعه سرا
گشایش نمایشگاه آثار مقاومت در بیرجند
لزوم توجه همزمان به توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت مستمر از ورزشکاران
رونمایی از تمبر اختصاصی مشهد در سومین آیین اهدای نشان مشهدالرضا (ع)
استقرار و خدمات مضاعف پليس کرمان در هفته مقاومت
توقف تیم منصوریان در دومین گام
بزرگداشت سالگرد شهید سلیمانی در شهرستان رومشکان
ديدار فرمانده انتظامي "فاریاب" با خانواده شهيد "سجاد شمس الدینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)