• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۷۸۲۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۷
اقتصادی » اقتصاد کلان
نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید

با داخلی سازی، واردات کاهش یافته است

وزیر صنعت: پارسال میزان واردات،​ ۲۲ درصد کاهش یافته که بخشی از آن به دلیل داخلی‌سازی تجهیزات وارداتی بوده است

با داخلی سازی، واردات کاهش یافته استبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رضا رحمانی امروز در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه "فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید" افزود:​ سال گذشته برنامه‌ای را برای داخلی سازی ۱۰ میلیارد دلار اقلام وارداتی آغاز کردیم که بخشی از این داخلی سازی محقق شده است.
وی با بیان اینکه برخی از این اقلام وارداتی از جمله برد‌های الکترونیکی خودرو‌ها در اولویت قرار دارد گفت: برخی نهاد‌های مسئول وزارت دفاع و دانشگاه ها، برای تولید این تجهیزات اعلام آمادگی کرده‌اند و قابل قبول نیست که به دلیل نیاز به این موارد، خودرو‌ها در کف پارکینگ بمانند.
رحمانی اضافه کرد: واحد‌های بزرگ از جمله خودروسازی و واحد‌های فولادی تا زمانیکه، یک قطعه وارداتی دارند، باید برگزاری نمایشگاه‌های ساخت داخل را ادامه دهند.
وی ادامه داد:​ واحد‌های صنعتی کوچک‌تر نیز باید نیاز‌های خود را به انجمن‌ها اعلام کنند و از طریق این انجمن‌ها برای داخلی سازی آن‌ها اطلاع رسانی شود.
وزیر صمت راهکار بسیاری از مشکلات اقتصادی را فعال شدن بخش صنعت دانست و گفت: امروز به ویژه در بین جوانان ما، ظرفیت‌ها و توانایی تولید بسیاری از کالا‌های وارداتی وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.
رحمانی افزود: در سه ماهه نخست امسال میزان بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ۱ و ۴ دهم درصد کاهش یافته که این روند در گذشته صعودی و باعث نگرانی بود.
وی فناوری و صادرات را دو بال برای شکوفایی بخش صنعت دانست و گفت: در نمایشگاه‌هایی از این جمله برای داخل سازی تجهیزات وارداتی باید پیوند‌های بین دانشگاه و صنعت را بیش از گذشته گسترش دهیم.
 
 ​نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل، آغاز یک حرکت بزرگ در عرصه تولید 
رضا رحمانی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان و اساتید دانشگاهی کشور، بزرگوارانه در خصوص ساخت داخل نکاتی را فرمودند و از همان روز وزارت صمت و وزارت علوم، با یک توان جدید حرکت‌هایی را آغاز کردیم.
وی افزود: در گام نخست، همایش دانشگاه و صنعت به همت وزارت علوم برگزار شد و در گام بعدی و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت "نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید" در دستور کار قرار گرفت که امروز شاهد افتتاح آن هستیم.
 
 باید باور کنیم که ما می‌توانیم 
رحمانی اضافه کرد: همگان باید باور کنیم که "ما می‌توانیم"، خودباوری آن چیزی است که همواره در فرمایشات موکد امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست و ما باید در جهت آن حرکت کنیم.
وزیر صمت تاکید کرد: کشور ما دارای موقعیتی راهبردی بوده و از منابع طبیعی و انسانی قابل توجهی برخورداریم.
رحمانی تصریح کرد: اگر صنعت و تولید فعال باشد آثارش فراگیر خواهد شد، راهکار اساسی حل مسایل کشورمان هم همین است.
وی افزود: نمود اقتصاد مقاومتی و شرکت‌های دانش بنیان و حتی بهره وری و دستگاه‌های دیگر در همین تولید و صنعت و واحد‌های صنعتی است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کارکرد موثر تولید در عملکرد سایر دستگاه‌های دولتی، گفت: اگر تولید رونق بگیرد اشتغال ایجاد می‌شود و موضوعاتی مانند مالیات و روابط کارگر و کارفرما دارای نمود بیشتری خواهد شد.
رحمانی اضافه کرد: مردم باید احساس کنند که در جبهه جنگ اقتصادی قرار داریم و در حال مبارزه هستیم.
 
 باید از توانمندی جوانان در بخش‌های مختلف صنعتی استفاده کنیم 
وزیر صمت اظهار داشت: خوشبختانه در شرایط موجود جوانان متخصص و توانمند پای کار آمدند و ظرفیت‌های خوبی در حال فعال شدن است، باید از فرصت وجود همین جوانان و توانمندی‌های آن‌ها در بخش‌های مختلف صنعتی استفاده کنیم.
رحمانی ادامه داد: امسال یک روح جدید، انگیزه، شور و اراده جدی و جهادی در بخش تولید و صنعت مشاهده می‌کنیم که باید تقویت شود.
رحمانی با اشاره به استقرار ۶ هزار واحد فناور در پارک‌های علم و فناوری کشور، تصریح کرد: این ظرفیت بسیار خوبی است که باید از آن بهره لازم را ببریم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: واحد‌های بزرگ در حوزه‌های فولاد، خودرو و پتروشیمی اگر فعال شوند، قطعا بر واحد‌های کوچک و پایین دست نیز تاثیر خواهند داشت.
وی گفت: ضروری است نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل در واحد‌های بزرگ تداوم داشته باشد، در واحد‌های کوچک از طریق تشکل‌ها ادامه یابد، اطلاع رسانی دقیق انجام شود.
 
 انجمن ها، وب سایت‌های معرفی فرصت‌ها و توانمندی‌ها را راه اندازی کنند 
رحمانی تصریح کرد: با انجمن‌ها و تشکل‌ها شخصا در این خصوص صحبت کردم و کار را نیز شروع کرده اند و در همین راستا انجمن ها، وب سایت‌های معرفی فرصت‌ها و توانمندی‌ها و نیاز‌ها را راه اندازی کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: متناسب با هر نمایشگاه تخصصی، پیوست ساخت داخل تهیه و تنظیم شود.
رحمانی گفت: در سیاست‌های تجاری و وارداتی مان این برنامه را داریم که اگر کالایی به حد کافی ساخت داخل داشتیم، وارداتش را ممنوع می‌کنیم.
وی افزود: مجموعه‌ای را برای شناسایی کالا‌های دارای امکان ساخت داخل به عنوان مرکز ساخت داخل راه انداختیم که به این امورات رسیدگی می‌کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایدرو به رسالت خودش متناسب با شرایط روز برگشته است، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) ​ در حوزه مرکز ساخت داخل که راه افتاده است، پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد.
 
 خودکفایی در صنعت فولاد 
وی افزود: در صنعت فولاد به نسبت خودکفاییم، اما برخی حوزه‌های دیگر نیازمندی داریم که باید حل شود. در برخی قسمت‌ها مانند برخی قطعات خودرو، ساخت داخل کاملا حیاتی است.
رحمانی تصریح کرد: در برخی قسمت‌ها مانند برخی قطعات خودرو، ساخت داخل کاملا حیاتی است و باید به هر نحو ممکن مشکل را حل کنیم.
وی اظهار داشت: امیدوارم این نمایشگاه تاثیر خود را داشته باشد و قطعا مورد رضایت مقام‌معظم رهبری و حمایت دولت خواهد بود.
 
 سرمایه گذاری ۹۵۲ میلیارد تومانی برای توسعه فناوری در بخش صنعت 
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۹۵۲ میلیارد تومان سرمایه برای توافقنامه دانشگاه‌ها با بخش‌های مختلف صنعت در نظر گرفته شده است تا با انجام تحقیقات، زمینه‌های توسعه فناوری و انتقال آن به بخش صنعت تسهیل شود.
منصور غلامی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه "فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید" افزود: در شرایط فعلی که کشور با محدودیت‌های ناشی از شرایط سیاسی جهانی و تحمیل تحریم‌ها مواجه است فرصت ویژه‌ای در اختیار داریم که باید این فرصت را برای توسعه صنایع داخلی غنیمت بدانیم.
وی با بیان اینکه در گذشته برای رفع مشکلات صنایع و تولیدات داخلی آن طور که باید عمل نکرده ایم گفت: در این شرایطی که به ما تحمیل شده می‌توان نقاط آسیب پذیر مان را شناسایی و به آن‌ها توجه کنیم.
وزیر علوم با بیان اینکه نیروی انسانی ارزشمندی در اختیار داریم اظهار داشت: باید شرایطی را فراهم کنیم تا از این نیروی انسانی کیفی به خوبی استفاده کنیم.
غلامی با تاکید بر اینکه تعامل و همراهی صنعت و دانشگاه تاثیرپذیری متخصصان کشور را بیشتر خواهد کرد افزود: هم اکنون ۴ میلیون دانشجو در کشور داریم که علاوه بر گذراندن دروس دانشگاهی، می‌توانند در مدت کوتاه، تخصص‌های لازم را نیز بدست آورند تا در رفع دقیق نیازمندی‌های بخش‌های مختلف صنعت و تولید کشور بکار گرفته شود.
وزیر علوم ادامه داد: در همه استان‌ها و شهر‌های کشور مراکز علمی، دانشگاهها، دانشکده ها، پارک‌های علم و فناوری و پژوهشکده‌ها و مراکز رشد، پیشرفته‌ای داریم که می‌توان از این ظرفیت برای توسعه صنعت کشور استفاده کرد.
وی گفت: هم اکنون ۱۳ هزار آزمایشگاه و کارگاه فعال در کشور وجود دارد که همه آن‌ها آمادگی دارند در عرصه صنعت کشور خدمت رسانی کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۶ هزار واحد فناور در پارک‌های علوم و فناوری مستقر هستند افزود: اکثر این واحد‌ها بر اساس شناسایی نیاز‌های حوزه صنعت و طراحی رفع این نیاز‌ها شکل گرفته اند که می‌توانند زمینه‌های انتقال فناوری را بوجود آورند.
غلامی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه‌های بزرگی در کشور وجود دارد که در حوزه‌های مهم، ​ حرف‌های زیادی برای گفتن دارند گفت: این ظرفیت‌ها در اختیار کشور است و تاکنون ۵ هزار قرارداد بین دانشگاه‌ها و بخش‌های مختلف صنعت منعقد شده است.
وی به ۹۵۲ میلیارد تومان سرمایه گذاری در قرارداد‌های منعقد شده بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و افزود: با بکارگیری و توسعه فناوری‌ها و انتقال آن‌ها به حوزه صنعت، فرصت‌های شغلی متنوع و زیادی در کشور ایجاد خواهد شد.
وی طراحی و ساخت انواع تجهیزات مهم، نظیر ساخت توربین‌های بادی، تجهیزات استخراج نفت، سامانه‌های راداری پیشرفته، ماهواره ها، پهپاد‌ها و هواپیما‌های بومی، رباط‌های آموزش صنعتی، تجهیزات پزشکی و پلتفرم خودرو را نتیجه بخشی از تعامل حوزه صنعت و دانشگاه دانست و گفت: در حوزه اشتغال نیز تلاش ما این است تا فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها مستقیما در بخش‌های صنعت، تولید و خدمات وارد شوند.
وزیر علوم افزود: برای تحقق این مهم و ورود فارغ التحصیلان به بازار کار با شناسایی نیاز‌های ضروری کشور طرحی را اجرا کردیم تا اشتغال پذیری و مهارت آموزی دانشجویان برای ورود به عرصه کار بیشتر شود.
وی قراردادن فرصت‌های مطالعاتی در صنعت را یکی دیگر از عرصه‌های تعامل بین صنعت و دانشگاه عنوان کرد و گفت: معتقدیم انتقال چالش‌ها و مسائل بخش‌های مختلف صنعت به کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و محیط‌های آموزشی باعث حل مشکلات صنعت خواهد شد.
غلامی با اشاره به تدوین آیین نامه ورود اعضای هیئت علمی به حوزه‌های مختلف صنعت اظهار داشت: پایش و ساماندهی قرارداد‌های منعقد شده بین صنعت و دانشگاه‌ها را به عنوان یک کار مهم در دستور کار وزارت علوم قرار داده ایم تا مشارکت جدی حوزه علمی و فناوری برای رفع نیاز‌های حوزه صنعت کشور افزایش یابد.
وی استفاده از ظرفیت پایان نامه‌های دانشجویی را یکی دیگر از محور‌های تعامل دانشگاه و صنعت عنوان کرد و گفت: هم اکنون آمادگی داریم به اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها ماموریت بدهیم تا با استقرار در مراکز تحقیق و توسعه بخش‌های مختلف تولید کشور نیاز‌های این واحد‌ها را رفع کنند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در پایان سخنان خود، شرط توسعه صنعت کشور را تحرک بخشی به صنایع بزرگ کشور نظیر صنعت خودروسازی عنوان کرد و افزود: همه تلاش ما این است تا با قراردادن ظرفیت‌های مراکز علمی و دانشگاهی کشور در کنار ظرفیت بخش صنعت صنایع بزرگ را به عنوان لوکوموتیو و پیشران صنعت کشور تقویت کنیم، زیرا معتقدیم وقتی این صنایع به حرکت درآیند قطعا صنایع پایین دستی را نیز به تحرک وا خواهند داشت بنابراین باید هدف اصلی را توسعه صنایع بزرگ کشور قرار دهیم.

 نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید 
نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد.
در این نمایشگاه که با حضور ۲۱۰ سازمان، تشکل و شرکت از امروز تا ۳۰ تیر برگزار می‌شود نیازمندی‌ها و واردات صنعتی در بخش‌های مختلف به نمایش در آمده تا با استفاده از توان و تخصص نیرو‌ها و شرکت‌های داخلی از جمله شرکت‌های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی و واحد‌های صنعتی داخلی، بومی‌سازی و در داخل کشور تولید شود.
این نیازمندی‌ها در این نمایشگاه در بخش‌های مختلف نفت و گاز و صنایع پتروشیمی، صنایع لوازم خانگی، ​ صنایع معدنی، صنایع دریایی، قطعات خودرو و مخابرات با حضور صندوق‌های نوآوری برگزار شده است.
قرار است با برگزاری این نمایشگاه، حدود ۲۰۰۰ نیاز در بخش صنعت و معدن به شرکت‌های داخلی برای تولید سپرده شود.
به گفته مسئولان وزارت صمت، شرکت‌های تولید کننده این نیاز‌ها و کالا‌هایی که پیش از این وارد می‌شده مورد حمایت جدی قرار خواهند گرفت.
گفتنی است؛ ​در پایان تفاهم نامه‌ای میان ورارت صمت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی امضا شد.
همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت از نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران نیز بازدید به عمل اورد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)