• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۶۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳
بین الملل » غرب آسیا
با پیوستن به ائتلاف امنیت کشتیرانی در خلیج فارس؛

هدف صهیونیست‌ها؛ دوشیدن کشور‌های عربی

عطوان: کشور‌های حاشیه خلیج فارس اکنون در شرایطی قرار گرفته اند که تحت حمایت رژیم صهیونیستی هستند و این رژیم از آن‌ها باج خواهی می‌کند

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، روزنامه رای الیوم نوشت هدف از پیوستن اسرائیل به ائتلاف آمریکا در تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، دوشیدن این کشور‌های عربی است.
عبدالباری عطوان گفت: «من به شرایط منطقه خوشبین هستم، زیرا اکنون قدرتی در منطقه وجود دارد که به آمریکا، اسرائیل و برخی کشور‌های عربی متحد آنها، نه می‌گوید؛ آن هم در حالی که کشور‌های عربی وجدان، دین، شرف، عزت و کرامت خود را به فروش رساندند و به ابزاری از ابزار‌های اسرائیل و آمریکا تبدیل شدند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

امروز می‌خواهم درباره مهم‌ترین و خطرناک‌ترین تحولی که در منطقه روی داد، سخن بگویم. آیا اسرائیل به بهانه دفاع از کشتیرانی در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، بخشی از ائتلاف دریایی آمریکا خواهد بود؟ اولا دفاع از کشتیرانی با چه هدفی انجام می‌شود و چرا اسرائیل در آن مشارکت کند؟ آیا تسلیحات دریایی، سازمان‌ها و دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل بیش از آمریکا و انگلیس است؟ آمریکا هفت ناوگان و انگلیس هم تعدادی ناوگان در اختیار دارد. پس چرا اسرائیل را در این ائتلاف راه می‌دهند؟ این موضوع بسیار عجیب است. این در حالی است که اسرائیل را در ائتلاف علیه عراق و همچنین ائتلاف علیه داعش وارد نکردند. همان طور که در مداخله در لیبی هم اسرائیل را مشارکت ندادند. اکنون علت این موضوع چیست؟ زیرا برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس هستند که می‌خواهند اسرائیل حامی آن‌ها باشد. اکنون در حال ایجاد سیستم امنیتی جدید به فرماندهی اسرائیل در منطقه هستند. برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس مانند عربستان، امارات و بحرین می‌خواهند که اسرائیل حامی آن‌ها باشد. این کشور‌ها شورای همکاری خلیج فارس را دچار دودستگی کردند و پس از آن که از اتحادیه عرب به عنوان ابزاری برای ویران کردن عراق، مداخله در سوریه و ویران کردن سوریه استفاده کردند، آن را از بین بردند و در حاشیه قرار دادند. اکنون نقش آن از بین رفته است؛ به طوری که این کشور‌ها اتحادیه عرب را همچون دستمال کاغذی بیرون انداختند. این کشور‌ها اکنون در حال ایجاد سیستم همکاری نظامی با اسرائیل هستند؛ به طوری که اسرائیل رهبری این ائتلاف را برعهده داشته باشد. این واقعیت است. آن‌ها می‌خواهند معادله جدیدی به وجود آورند. ایران در سوریه حضور دارد و برخی کشور‌های عربی می‌خواهند اسرائیل را به تنگه هرمز بیاورند. چه مشکلی در تنگه هرمز وجود دارد؟ آمریکا مسبب مشکلات این منطقه بود. واشنگتن می‌خواست ایران را در محدودیت قرار دهد و آن را ویران کند. این طرح با عقب نشینی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته‌ای آغاز شد. پس از آن تحریم‌هایی علیه ایران اعمال کرد. در ابتدا تحریم‌های محدودی علیه آن اعمال کرد، شاید ایران پرچم سفید را بالا ببرد؛ اما ایران این کار را انجام نداد. سپس تحریم‌های شدیدی علیه ایران اعمال کرد؛ به طوری که جلوی صدور نفت را از ایران بگیرد؛ باز هم به این امید که ایران تسلیم شود، اما ایران تسلیم نشد و تصمیم گرفت از خود دفاع کند.
اکنون مشکل چیست؟ منطقه تنگه هرمز، منطقه‌ای مربوط به کشور‌های عربی و ایران است؛ حضور نیرو‌های بین المللی و آمریکایی در آن، چه معنایی دارد؟ این منطقه به آمریکا، اسرائیل، انگلیس و دیگر طرف‌ها ارتباطی ندارد. واقعا این قضیه کاملا نگران کننده است. اکنون آمریکا می‌خواهد منطقه خلیج فارس را در برابر عمل انجام شده قرار دهد؛ به این شکل که پس از تحریم ایران و خروج از توافق هسته‌ای می‌خواهند اوضاع «نه جنگ و نه صلح» برای طولانی‌ترین زمان ممکن ادامه یابد؛ به این امید که ایران در برابر آمریکا سر تسلیم فرود آورد. استفاده از اوضاع نه جنگ و نه صلح، برای ایران مناسب نیست و قرار دادن ایران در برابر عمل انجام شده هم برای ایران مناسب نیست و در پی این اقدامات، ایران تسلیم نخواهد شد. تهران می‌داند که این اقدامات برای قرار دادن ایران در برابر عمل انجام شده است. تهران به خوبی می‌داند که هدف اصلی، تغییر نظام در ایران است. اکنون این سوال مطرح می‌شود که این کار، اقدام جدیدی برای دوشیدن کشور‌های عربی در زمینه سیاسی، مالی و نظامی است؟ کشور‌های حاشیه خلیج فارس اکنون در شرایطی قرار گرفته اند که تحت حمایت اسرائیل هستند و اسرائیل از آن‌ها باج خواهی می‌کند. اسرائیل حتی توانایی دفاع از خود را ندارد. اسرائیل از موشک‌های حزب الله در شمال، موشک‌های حماس و جهاد اسلامی در جنوب و حضور مشاوران ایرانی هراس دارد.
آیا در این شرایط اسرائیل می‌تواند از کشور‌های حاشیه خلیج فارس حمایت کند؟ این چه منطقی است؟ اگر بگوییم آمریکا، منطقی است. اما چرا اسرائیل؟ اسرائیل می‌خواهد کشور‌های حاشیه خلیج فارس را بدوشد و از آن‌ها باج بگیرد. همه این کشورها، به ویژه عربستان و امارات بهای این ائتلاف جدید را پرداخت خواهند کرد. ترامپ آشکارا گفت: از هیچ کس به رایگان حمایت نمی‌کنیم. آن‌ها باید بهای این حمایت را پرداخت کنند. طبعا عربستان و امارات که ثروتمند هستند، این بها را پرداخت می‌کنند. بحرین هم به رغم اینکه مانند آن‌ها ثروتمند نیست، کمک می‌کند. شاید قطر هم این کار را انجام دهد، زیرا اکنون روابط قطر و آمریکا در حال تقویت است. قطر پایگاه هوایی العدید آمریکا را توسعه داد و بهای این اقدام هشت میلیارد دلار است. نمی‌دانیم دقیقا چه اتفاقی خواهد افتاد؟ اما گذشت زمان این قضیه را مشخص خواهد کرد.
من بر این باور هستم که ایران تسلیم نخواهد شد، زیرا ابزار‌های پاسخ را در اختیار دارد بعید نیست که ایران وارد جنگ نشود و متحدان آن مانند حزب الله و انصارالله این کار را انجام دهند. آمریکا چه کاری می‌خواهد علیه انصار الله انجام دهد؟ حوثی‌ها شبانه روز هدف حملات قرار می‌گیرند. عربستان و امارات پنج سال است که انصار الله را بمباران می‌کنند؛ اما این گروه تسلیم نشد. اگر اسرائیل انصار الله را بمباران کند، چه می‌شود؟ بعید نیست که در صورت حملات اسرائیل به انصار الله، آن‌ها هم اسرائیل را بمباران کنند. وقتی که آن‌ها توانایی شلیک موشک به سمت عربستان را دارند، این امکان وجود دارد که قدرت شلیک به سمت اسرائیل را هم داشته باشند.
موضوع دیگر این که ایران با غنی سازی اورانیوم در سطح بالا پاسخ خواهد داد. در صورتی که آمریکا یا اسرائیل علیه ایران جنگ به راه بیاندازند، باید پیامد‌های آن را قبول کنند. در آن صورت، صد‌ها هزار موشک بر سر اسرائیل و پایگاه‌های آمریکا در منطقه خلیج فارس فرود خواهد آمد و منطقه با بحرانی غیر عادی مواجه خواهد شد. تصور کنید موشک‌های ایران به سمت ایستگاه‌های آب شیرین کن در خلیج فارس شلیک شود. یا تصور کنید که ایران نیروگاه‌ها را در کشور‌های حاشیه خلیج فارس هدف قرار دهد؛ آن هم در حالی که دمای هوا در شرایط کنونی حدود ۵۵ درجه است. یا اگر ایران دیگر تاسیسات حیاتی مانند فرودگاه‌ها را هدف قرار دهد، مردم با چه شرایطی مواجه خواهند شد؟ در حالی که انصارالله کاری کرد که فرودگاه‌ها در جنوب عربستان ناکارآمد شد، تصور کنید اگر فرودگاه‌های دبی، ابوظبی، ریاض و مدینه کاملا متوقف شوند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ باید خطر این مسئله را متصور شویم.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد شجاعت، عقلانیت و ایثار
تخصیص ۵۰۰ تن سهمیه روغن به استان زنجان
رشد ۲۲ درصدی آمار معتکفان مراسم معنوی اعتکاف در کیش
تامین ۳۰ قلم تجهیزات مراکز درمانی زنجان و طارم
اعتکاف فرصتی برای خودسازی و تهذیب نفس
تولید مستند «آرنا» با محوریت پزشکی هسته‌ای در شبکه اشراق زنجان
۱۴ دی، اعزام ۱۱۰ زوج دانشجو از استان زنجان به مشهد مقدس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ دی ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۱۵ هزار معتکف در کهگیلویه و بویراحمد؛ روایت حضور گسترده معنوی
لرستان غرق در شادی و سرور ولادت حضرت علی (ع)
پیش بینی افزایش موقت دمای هوا در خراسان شمالی
پاسخ مردم یاسوج به ادعاهای ترامپ
پیام مداخله‌جویانه آمریکا نسخه‌ای برای نا امنی
خبر‌هایی از برگزاری جشن های ولادت امیرالمومنین علی(ع) در سمنان
یادی از شهید سلیمانی و ۲۳ شهید گچساران
واکنش هنرمندان و فعالان فضای مجازی به شهادت مرزبان کهگیلویه و بویراحمدی
خبرهای کوتاه کهگیلویه و بویراحمد
کهگیلویه و بویراحمد سراسر جشن و شادی برای میلاد مولود کعبه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
کاهش دما در استان کرمان
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
حمله به ونزوئلا نشانه ضعف آمریکا
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
آماده سازی میدان امام خمینی تهران برای برگزاری نمایش بزرگ میدانی فاتح خیبر
اهداء ۸۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۱ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۱ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
هفته ۱۸ فوتبال سری آ ایتالیا؛ میلان به دنبال بازگشت به صدر  (۱ نظر)
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای کاهش ترافیک هشتگرد  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)