• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۵۴۵۲
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۵:۲۶
بین الملل » سیاسی
محمدجواد ظريف؛

اشتهاي آمريکا براي قانون شکني با برجام متوقف نمي شود

وزير خارجه کشورمان: اروپایی ها باید بدانند اشتهای آمریکا برای قانون شکنی با برجام متوقف نمی‎‎ شود

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی راشا تودی؛ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با اين شبکه گفت اگر یک کشور از روی عادت شروع به قانون شکنی کند آنگاه شاهد حاکمیت قانون نخواهیم بود.

ظریف افزود ما هیچ فردی را نصیحت نمی کنیم ما درباره واقعیت ها صحبت می کنیم. همه ما زمانی که به مدرسه ابتدایی و یا دبیرستان می رفتيم افرادی در کلاس بودند که ما را تهدید و ارعاب می کردند. اگر ما به آنها نگاه مي کرديم و کاری نمي کرديم، تهدیدهای آنها متوقف نمی شد. اين افراد تنها آنها را نگاه می کنند و آنها دانش آموز دیگری را کتک می زنند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد اروپایی ها باید بدانند اشتهای آمریکا برای نقض قوانین بین المللی در هر جا و هر زمانی که به نفع آنها باشد با برجام متوقف نمی شود. ما شاهد اقدامات آنها در رابطه با پیمان سلاح های اتمی میانبرد، یونسکو، پیمان تغییرات آب و هوایی بوده ایم.

ظریف گفت برای اینکه با شما روراست باشم باید بگویم این اقدامات آمریکا در پایان به نفع خود آمریکا هم نخواهد بود. اگر شما در درازمدت رفتاری غیرقانونی در صحنه بین المللی داشته باشید آنگاه شما قدرت پیش بینی خود را از دست می دهید. اگر یک کشور قدرت پیش بینی خود را از دست بدهد آنگاه این موضوع به کشورهای دیگر هم سرایت می کند و آنگاه ما شاهد هرج و مرج خواهیم بود؛ بنابراین این موضوع به نفع هیچ کشوری نیست. اگر یک کشور از روی عادت شروع به قانون شکنی کند آنگاه شاهد حاکمیت قانون نخواهید بود.

مجری شبکه راشاتودی در ادامه این مصاحبه گفت شما در بسیاری از مصاحبه های خود منافع اقتصادی را یکی از پایه های برجام دانسته اید.

ظریف در پاسخ گفت منافع اقتصادی یکی از پایه های توافق است، توافق روی دو پایه بنا شده است یکی عدم اشاعه و دیگری عادی سازی روابط اقتصادی.

مجری گفت بدون مشارکت آمریکا آیا شما می توانید از منافع اقتصادی این توافق برخوردار شوید؟

ظریف پاسخ داد: نه همه منافع اقتصادی اما من معتقدم جامعه جهانی باید به این درک برسد که اگر این روند متوقف نشود، کشوری دیگر قربانی بعدی خواهد بود. ما گزینه های دیگری در اختیار داریم ما کمترین میزان وابستگی را داریم. در سال 2008 ما کمترین میزان استفاده را از اقتصاد جهانی داشتیم چرا که خوشبختانه یا متاسفانه ما از اقتصاد جهانی جدا شده بودیم. شعار ما اقتصاد مقاومتی است که می تواند در برابر فشارهای بیرونی ایستادگی کند. ما برای چهل سال است که تحت فشار قرار داریم. نه فقط در عرصه اقتصادی بلکه در سایر زمینه ها. ما نمی خواهیم روابط ایران با دیگران براساس قطعنامه های شورای امنیت تعیین شود و اکنون نیز چنین چیزی نیست. سایر جهان موظف است در چارچوب قطعنامه شورای امنیت روابط اقتصادی خود را با ایران عادی کند.

وزیر امور خارجه افزود برای این منظور لازم است که آمریکا حضور داشته باشد. ما درباره سایر جهان و نفوذ اقتصاد آمریکا بی اطلاع نیستیم اما اجازه دهید به شما یک چیز را بگویم، اصرار آمریکا بر استفاده از دلار خود و اقتصاد خود به منزله ای سلاحی برای نبرد با دیگران به نابودی آن خواهد انجامید. استفاده بیش از اندازه از هر ابزار قدرتی در نهایت به نابودی آن منجر خواهد شد. اکنون شاهد هستیم که آمریکا از ابزار مشابهی علیه چین و روسیه استفاده می کند، شاید نه به (اندازه تحریم های ایران) گسترده و کینه جویانه اما از ابزار مشابهی علیه روسیه، چین و بقیه استفاده می شود. این در نهایت به افول قدرت اقتصادی آمریکا منجر خواهد شد.

مجری در ادامه با اشاره به تلاش آمریکایی ها برای ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس، نظر وزیر خارجه ایران را در این باره پرسید.

ظریف پاسخ داد: خلیج فارس و تنگه هرمز پهنه های آبی باریکی هستند، افزایش حضور نظامی در این پهنه آبی باریک، موجب افزایش امنیت نخواهد شد بلکه موجب افزایش ناامنی می شود. ایران هزار و پانصد مایل خط ساحلی در خلیج فارس دارد و و همین حدود مرز ساحلی هم در دریای عمان دارد و کنترل بخش شمالی تنگه هرمز را برعهده دارد.

وزیر امور خارجه افزود از این رو بدون ایران شما نمی توانید امنیت داشته باشید و بی شک اگر ناوگان های دریایی را به منظور حمله و تهدید ایران به خلیج فارس بیاورید، شاهد تنش خواهید بود. این موجب افزایش ناامنی می شود. آزادی حمل و نقل دریایی همانند سایر مسائل بین المللی، موضوعی جهانی است. شما نمی توانید آزادی حمل و نقل دریایی در تنگه هرمز داشته باشید اما در کانال سوئز یا تنگه جبل الطارق چنین آزادی را نداشته باشید. همه این ها به هم وابسته اند و خطر زیرپا گذاشتن قوانین بین المللی از سوی آمریکا این است که این قوانین را نابود می کند.

مجری در ادامه پرسید آیا این نگرانی وجود دارد که آمریکا از بخواهد از چنین ائتلافی برای اجرای تحریم های خود استفاده کند و راه های دسترسی ایران را به طور فیزیکی هم مسدود کند؟

ظریف پاسخ داد: نه آنها نمی توانند و ما هم تهدید به مسدود کردن (راه های دسترسی) آنها نمی کنیم. مسئله آزادی حمل و نقل دریایی، امنیت انرژی باید برای همه باشد. شما نمی توانید انتخاب کنید که چه کسی می تواند از آزادی حمل و نقل دریایی و امنیت انرژی سود ببرد و چه کسی سود نبرد.

مشروح اظهارات 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تأکید دولت بر تسریع تأمین مسکن حمایتی
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
۲۴ نانوایی جدید در زنجان به طرح پخت نان کامل پیوستند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۵ دی ۱۴۰۴
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
پیگیری واگذاری قطعات طرح «ثمین ۳» ویژه متقاضیان قانون جوانی جمعیت در زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۵ دی ماه ۱۴۰۴
دامپزشکی زنجان: خرد کردن مرغ و ماهی در مغازه‌ها ممنوع
کسب رتبه دوم صنایع تبدیلی و غذایی آذربایجان شرقی در تولید خوراک دام
آزادسازی۵۶ هزار مترمربع از زمین های ملی در لرستان
آمادگی همه جانبه آذربایجان شرقی برای برگزاری انتخابات
تصویب ۲۹ طرح اقتصادی در کارگروه امور زیربنایی سیستان و بلوچستان
ضرورت بهبود وضعیت اقتصادی و توجه به معیشت مردم
زیبایی و تنوع بازار بزرگ رشت
آزادی ۴۹ نفر به مناسبت ولادت امام علی (ع) در آذربایجان‌شرقی
بازپس‌گیری هزاران هکتار اراضی در سیستان و بلوچستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
سه محور کوهستانی به علت بارش برف مسدود است
تکذیب خبر مجازی شدن امتحانات دانشگاه آزاد
بازدید سرلشکر پاکپور از مراسم سالگرد شهید سلیمانی در کرمان
آغاز اجرای وعده رئیس‌جمهور برای عدالت در توزیع یارانه
آغاز رسمی اجرای طرح جامع حمایت معیشتی و امنیت غذایی
قهرمانی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۴ دی
سرشماری حضوری در ۷۰ نقطه از کشور در آبان ۱۴۰۵
جوّی آرام در بیشتر مناطق کشور
۶ محور مواصلاتی کشور مسدود است
تاکید عراقچی بر حمایت ایران از مردم و دولت منتخب ونزوئلا
قالیباف: باور شهید سلیمانی پیروزی ملت ایران بود
همراهی دولت و مجلس در توجه به معیشت مردم ضروری است
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۹ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۲ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)