• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۲۰۱۱
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۴
خراسان شمالی » اقتصادی
گزارش مکتوب؛

تلخکامی گوجه کاران شیروان؛ گوجه کیلویی ۵۰۰

قیمت گوجه فرنگی در روزهای برداشت، آن قدر افت می‌کند که برخی کشاورزان حتی قید برداشت محصول خود را نیز می‌زنند.

تلخکامی گوجه کاران شیروان؛ گوجه کیلویی ۵۰۰به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی با توجه به فصل برداشت محصول گوجه فرنگی در استان خراسان شمالی و شهرستان شیروان، کشاورزان منطقه از فروش محصول گوجه فرنگی کیلویی ۵۰۰ تومان و گاه قدری بیشتر، خبر دادند و خواستار چاره اندیشی مسئولان شدند.

کشاورزانی که یک سال تمام، همت، تلاش و سرمایه خود را در زمین های کشاورزی صرف کاشت محصول گوجه فرنگی کردند و اکنون که زمان برداشت محصول شده با مشکلات پایین بودن قیمت فروش و یا نخریدن محصول، مواجه شده اند.

قیمت گوجه‌فرنگی در برخی روزهای سال آن قدر بالا می‌رود که مردم قدرت خرید آن را ندارند ولی قیمت آن در روزهای برداشت، آن قدر افت می‌کند که برخی کشاورزان حتی قید برداشت محصول خود را نیز می‌زنند.

محبی یکی از کشاورزان شیروانی با بیان اینکه بیش از یک ماه است برداشت محصول گوجه مزارع استان آغاز شده، می گوید: متاسفانه با توجه به نبود برنامه ریزی مناسب کشوری، درست در زمان‌برداشت، روز به روز شاهد کاهش شدید قیمت فروش گوجه فرنگی هستیم.

به گفته‌ منصوری، امسال هزینه های کشت، داشت و برداشت گوجه، چهار برابر شده اما قیمت فروش این محصول به یک پنجم کاهش یافته است و عملا جمع آوری محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد.

یکی دیگر از کشاورزان گوجه کار شیروانی، مهم ترین علت‌ پایین بودن قیمت فروش گوجه را رعایت نشدن الگوی کشت‌ می داند و می گوید: امسال با توجه با بارندگی های خوب، سطح زیرکشت‌گوجه در کشور بسیار بالا رفت و با توجه به اینکه برداشت محصول گوجه در استان خراسان شمالی به خاطر سردی هوا کمی دیرتر از سایر نقاط کشور آغاز می شود، بازار فروش خوبی ندارد و کارخانه های رب نیز که قبلا گوجه را کیلویی ۵۰۰ تومان می خریدند، اکنون از خرید محصول نیز امتناع می کنند و گوجه روی دست کشاورزان باد کرده است.

مهدی پور می گوید: امسال قرار بود اداره تعاون‌ روستایی، گوجه ها را به صورت توافقی بخرد که متاسفانه با اینکه در استان های مختلف کشور این مهم انجام شد، در خراسان شمالی اقدامی صورت نگرفته و کشاورزان همچنان متضرر می شوند.

 رییس اداره جهاد کشاورزی شیروان با اشاره به اینکه امسال 770 هکتار زمین کشاورزی شهرستان، زیر کشت گوجه فرنگی رفته است می گوید: براساس پیش‌بینی‌ها، انتظار می‌رود که امسال 30هزار تن محصول گوجه فرنگی از مزارع شیروان برداشت شود.

به گفته امان زاده، در حال حاضر به علت همزمانی کشت گسترده و روانه بازار شدن محصول گوجه، شاهد کاهش قیمت فروش هستیم و فعلا پیگیری برای خریداری اداره تعاون روستایی، نتیجه نداده است.

وی می گوید: برخی کشاورزان شهرستان، محصول گوجه فرنگی خود را به صورت درچین کیلویی ۱۷۰۰ تومان سر زمین برای صادرات به ترکمنستان به فروش می رسانند و بقیه محصولات خود را از کیلویی ۵۰۰ تا ۸۰۰ تومان به کارخانه های رب ارسال می کنند.

خرید توافقی گوجه فرنگی در خراسان شمالی نظیر آنچه در هشت استان اول تولیدکننده گوجه اجرا می شود، التیام بخش موقتی این مشکل است. قطعا توجه کشاورزان به رعایت الگوی کشت  در کنار خرید منصفانه کارخانه داران فراوری و رب گوجه، اوضاع کشاورزان را بهتر می کند.

نویسنده: جواد حشمتی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
درخشش بوکسورهای خردسال قمی در رقابت های کشوری
نشست تنش آبی و برق آذربایجان شرقی با حضور وزیر نیرو
آغاز عملیات ایمن‌سازی سه‌راهی حادثه‌خیز آیدانه در محور چالدران – خوی
معاون رئیس‌جمهور: لزوم تدوین طرح جامع گردشگری برای روستای تاریخی حسنلو
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش
خوی یک شهر تاریخی با ریشه‌های فرهنگی غنی است
پرواز هواپیمای بارورسازی ابر‌ها بر فراز حوضه آبریز دریاچه ارومیه 
طرح اصلاح دور برگردان‌های مسیر مسکن مهر کهک در بسته «به کسی برنخوره»
تجهیزات خدمات شهری ملکشاهی؛ به روزرسانی شد
آغاز دومین مرحله بهسازی مسیر گردشگری باغ فین کاشان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۴ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)