• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۴۲۰۹
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۱
زنجان » اقتصادی
گزارش مکتوب:

روغن زیتون در محاصره واردات

طارمی ها نگران واردات بی رویه روغن زیتون هستند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛دراستان چهار فصل زنجان پس از برداشت محصولات کشاورزی دراغلب مناطق استان این روغن زیتون در محاصره وارداتروز ها مسیرهمه کسب وکارها به هندوستان ایران طارم ختم می شود، جایی که هم اکنون فصل کاشت سیر وبرداشت زیتون است.

امروز آخرین روز اولین ماه از فصل پاییز من هم برای تهیه گزارشی از برداشت زیتون درطارم درست درمسیر این کسب وکارم.

چند روزی می شود که باغداران طارمی پس از برداشت زیتون خوراکی کاربرداشت زیتون روغنی را آغاز کرده اند.

فرقی ندارد غریبه یا آشنا برای رسیدن به باغهای سبز زیتون کافی است که یکی ازصدها وسیله نقلیه را دنبال کنی که مسیر پرپیخ خم طارم را درپیش گرفته اند.

ماهم کامیونتی را دنبال می کنیم که بارش دهها جعبه خالی و2کارگری که

درسال آور زیتون از لبخندشان پیداست  که آنها هم از این انبوه کار رضایت دارند.

روغن زیتون در محاصره واردات یکی از آنها جوانی 30ساله به نظر می رسد،لهجه شیرین گیلکی دارد خود را محمد معرفی می کند،میگوید سالهاست که فصل برداشت زیتون از فومن به طارم می آید آیدش روزانه 200تا300هزار تومان است ،راضی تر از آنچه فکر می کنم به نظر می رسد.

دیگری که مردی جاافتاده ودرحدود 50ساله به نظر می رسد خود را غلامرضا وباغدار معرفی میکند.

غلارضا به اندازه محمد راضی به نظر نمی رسد،تارسیدن به مقصد همکلامش می شوم،او از در باغ سبزی میگوید که رویش همیشه به روی دلالان گشوده می شود.

او مجبور است محصول خودرا به علت نبود کارگاههای فرآوری باقیمتی نازل به دلالان بفروشد.

غلامرضا آه سردی می کشد وبا نگرانی از شنیدن خبر واردات روغن زیتون می گوید.

گرم صحبت با غلامرضا بودم که بانتیجه گیری از صحبتهایش دراندیشه تغییر مسیر گزارش از باغهای زیتون به سمت آببر مرکز شهرستان طارم برای جستجوی کلید گم شده این محصول هستم.

پس از تقریبا پس ازیک ساعت باید با محمد وغلامرضا خداحافظی می کردیم،راننده کامیون را با بوق کوتاهی خبرکردیم باآنها خداحافظی کردیم .

رییس شورای ملی زیتون ایران  نخستین کسی بود که برای یافتن سئوالهای بی جواب غلامرضا درآببر با او هم کلام شدم.

مهدی عباسی با بیان اینکه امسال 120 هزار تن زیتون در کشور برداشت می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود 50 درصد محصول برداشتی به استحصال روغن اختصاص یابد.

روغن زیتون در محاصره وارداتوی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود امسال 10 تا 11 هزار تن روغن زیتون در کشور تولید شود، گفت: این میزان تولید روغن زیتون مازاد بر نیاز کشور است.

از عباسی درباره آغاز اجرای طرح طوبی در کشورو بحث ممنوعیت ورود روغن زیتون در کشور میپرسم میگوید: بر اساس عناوین مختلف واردات این روغن بالا و پایین شده و تغییر گروه داشته و یا واردات آن محدود شده و امروز نیاز است که واردات روغن زیتون متوقف شود.

عباسی با اشاره به اینکه چند موضوع و عامل روغن زیتون ایران را تحت تاثیر خود قرار داده است، خاطر نشان کرد: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و عدم امکان صادرات روغن، اختصاص 30 درصد یارانه توسط کشورهای تولیدکننده زیتون به تولیدکنندگان و اجرای اقتصاد دامپینگ موجب شده فضای رقابت‌پذیری بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی فراهم نباشد.

اهمیت نحوه قیمت‌گذاری بر قیمت روغن زیتون***

نماینده مردم طارم و زنجان در مجلس شورای اسلامی که عضو کمسیون کشاورزی است دیگر مخاطب ما دراین بحث  مهم است.روغن زیتون در محاصره واردات

او که خود طارمی است وسالها از نزدیک شاهد تلاش شبانه روزی فعلان این عرصه است از تلاش برای تغییر شرایط به نفع تولیدکنندگان داخلی میگوید.

وقفچی این را هم اضافه می کند که  پارسال از اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی برای واردات روغن زیتون جلوگیری شد.

نماینده مردم طارم و زنجان در مجلس شورای اسلامی میگوید: امسال نیز مکاتبه برای ممنوعیت ورود روغن زیتون در دستور کار نمایندگان مجلس است.

ترس از عدم فروش روغن زیتون و برداشت سبز زیتون***

عضو هیأت مدیره شهرک صنعتی طارم دیگرکسی است که با اطلاع از حضور دوربین خبر درآببربه جمع ما اضافه می شود .

اوبا اشاره به اینکه 120 هزار تن تولید پیش‌بینی شده زیتون کشور در سال‌جاری است، بیان کرد: این میزان در شهرستان طارم 50 هزار تن است.

رسول حیدری با بیان اینکه 10 هزار تن زیتون در ناحیه صنعتی طارم در حال فرآوری است، گفت: ظرفیت اکثر واحدها پُر است.

باخداحافظی از جمع باگشتی درشهر سراغ کارخانه های فرآوری زیتون را می گیرم شهروندی که خود را علی معرفی میکند من را برای رسیدن به این کارگاهها همراهی میکند.

به کارگاه کوچکی درحاشیه شهرمیرسیم ،رژه زیتون هایی که بر روی نقاله درچشم به هم زدنی تبدیل به روغن می شوند .

حسن آقا صاحب این کارگاه است،او می گوید حدود 10کارگاه کوچک در منطقه فعال است که درنهایت توان 10درصا فرآوری محصولات طارم را دارد.

حسن آقا از کارگاههایی هم میگوید که به علت دریافت نکردن جواز زیست محیطی تعطیل هستند.

با خداحافظی از حسن آقا سراغ صفری فرماندار شهرستان طارم می روم مشکلات فرآوری محصول زیتون را از او جویا می شوم.

صفری با اقرار به مشکلات پیش روی این صنعت از تلاش برای بازگشایی کارگاههای تعطیل شده میگوید.

درتماس تلفنی با آبسالان مدیرکل محیط زیست استان علت این تعطیلی را جویا می شوم.

آبسالان ساخت تصفیه خانه را تنها شرط اعطای مجوز به این واحد ها می داند.

روغن زیتون در محاصره وارداتطبیعی است که این شرط دست کم برای امسال نشدنی وبه قول معروف نوشداروی بعد از مرگ سهراب است.

با دهها سئوال بی جواب درحالی که حرکت آرام خورشید به سمت غرب نشان از غروب را می دهد راه برگشت از طارم را درپیش میگیرم.

فرصت یک ساعته رسیدن به زنجان فرصت مغتنمی است که داشته هایم را برای نتیجه گیری با متولی جهاد کشاورزی استان درمیان بگذارم.

براساس اعلام رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان برابر آمار برآورد شده 40 تا 45 هزار تن زیتون امسال از باغات شهرستان طارم برداشت می‌شود.

تاراسی با اشاره به تاثیر منفی واردات به بازار زیتون طارم ازرایزنی برای پیشگیری از این اتفاق با وزراتخانه جهاد کشاورزی خبرداد.

درحال صحبت تلفنی با تاراسی بودم که چند کیلومتر مانده به زنجان دوباره چشمم به همان کامیونتی افتاد که هنگام رفتن به طارم با کارگرانش همسفر شده بودیم، این بار جعبه های پشت کامیونت پربود از زیتون سبز،بلافاصله باخداحافظی با رییس جهاد کشاورزی استان دوباره برای لحظه کوتاهی با غلامرضا صاحب باغ زیتون درطارم همکلام شدیم.

صحبت کوتاهش تلنگری سخت به همه مسئولان بود.

غلامرضاهمه حرفهایش را درچند کلمه خلاصه کردوگفت:بارم دوباره زیتون است،مجبورم محصولم را به هرقیمتی که شده برای انجام تعهداتم بفروشم،اما نمی دانم مسئولان شهرستان طارم کی به تعهداتشان درقبال 40هزار بهره بردار طارمی عمل خواهند کرد.

او این را گفت و کامیونت با بار زیتونش  در غبار غروب ناپیداشد.

نویسنده:رضا علیزاده

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهبود ثبات ارزی و دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
آغاز ثبت‌نام دانش‌پژوهان در حوزه علمیه جامعه الزاهرا تا ۱۹ دی ماه
کاهش دما و افزایش مصرف؛ تشدید پایش شبکه گاز در سراسر استان
معدوم سازی ۵۰۰ کیلوگرم شیرینی تاریخ گذشته
محکم ، حمایت‌ از کودکان دارای ناهنجاری‌های مادرزادی در زنجان
برگزاری همایش ملی فیزیولوژی تمرین در زنجان
تمدید مهلت نام نویسی در رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» در زنجان
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
آیین استقبال از شهید مرزبان در یاسوج
سلامت روان نوجوانان در تیررس خشونت سایبری
برخورد پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
بازدید از روستای بیاضه
تأکید بازاریان و اصناف زنجان بر حفظ آرامش، ثبات اقتصادی و امنیت بازار
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
تخصیص زمین به بیش از ۲ هزار متقاضی طرح جوانی جمعیت در زنجان
ابلاغ پیام تسلیت ریاست مجلس به بیت آیت الله شفیعی
حضور نماینده زنجان در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ دی ۱۴۰۴
برگزاری ‌‌اولین جشنواره ملی ترجمان دانش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازداشت شهردار آبادان
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
مهدی سماواتی: من زنده‌ام
ثبت ملی دو آیین محلی کرمانشاه در فهرست رویدادهای گردشگری کشور
هماهنگی مقامات عالی اقتصادی برای مدیریت بازار
انتخابات شورا‌ها؛ عزم رسانه ملی؛ افزایش سرمایه اجتماعی
سردار وحیدی جانشین فرمانده کل سپاه شد
کاهش شدید دما در بیشتر مناطق کشور؛ ۱۰ دی ۱۴۰۴
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۰ دی
شهادت یکی از بسیجیان کوهدشت به دست اغتشاشگران
اعتراض رسمی باشگاه استقلال به داوری و احکام انضباطی در لیگ برتر
شمسایی ۲۰ ملی‌پوش فوتسال را به اردو فراخواند
اطلاعیه سپاه حضرت ابوالفضل لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
جام یاشاردوغو و وهبی امره؛ نخستین محک بین المللی کشتی گیران در سال ۲۰۲۶
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
تصمیم گیری مردم در هزینه کرد بخشی از بودجه شهرداری؛ با اجرای طرح «من شهردارم»  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)