• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۴۳۵۴
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۷
بین الملل » تحلیلی

گزارش رویترز درباره توافق روسیه و ترکیه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری رویترز در گزارشی از سوچی روسیه به قلم داریا کورسونسکایا Darya Korsunskaya و تووان گومروکچو Tuvan Gumrukcu نوشت:
براساس توافقی که روز سه شنبه حاصل شد و مسکو و آنکارا, هر دو, آن را یک پیروزی خواندند, نیروهای روسیه و سوریه در شمال شرقی سوریه مستقر خواهند شد تا جنگجویان کرد "ی پ گ" را همراه با سلاح هایشان از مرز با ترکیه بیرون کنند.
این توافق در راستای آتش بسی با میانجیگری آمریکا صورت گرفت که قرار بود اواخر روز سه شنبه منقضی شود و بر تغییرات حیرت آوری در سوریه تاکید دارد که پس از اعلام خروج نیروهای آمریکایی توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور در دو هفته پیش و قبل از یورش برون مرزی ترکیه, به وقوع پیوسته است.
توافق روز سه شنبه بر بازگشت نیروهای بشار اسد رئیس جمهور سوریه به مرز همراه با نیروهای روسیه صحه می گذارد.
این نیروها جایگزین آمریکایی ها می شوند که سال ها همراه با متحدان کرد سابق خود در منطقه گشت زنی می کردند.
در چارچوب توافق بین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه, این دو کشور اعلام کردند پلیس نظامی روسیه و مرزبانان سوریه روز چهارشنبه بیرون کردن ی پ گ را 30 کیلومتر (19 مایل) از مرز ترکیه آغاز خواهند کرد.
شش روز بعد از آن, نیروهای ترکیه و روسیه به طور مشترک گشت زنی در یک باریکه 10 کیلومتری را در "منطقه امن" در شمال شرقی سوریه که آنکارا همواره خواهان برقراری آن بوده است, شروع خواهند کرد.
پوتین پس از شش ساعت گفتگو با اردوغان در سوچی واقع در حاشیه دریای سیاه, رضایت خود را از تصمیمات اتخاذ شده ابراز کرد و این تصمیمات را "خیلی مهم, اگر نگوییم سرنوشت ساز, برای حل و فصل وضعی بسیار پرتنش که در مرز سوریه-ترکیه به وجود آمده است", خواند.
یک مقام ارشد ترکیه این را یک توافق "عالی" توصیف کرد که هدف طولانی مدت این کشور را درباره برقراری یک باریکه مرزی عاری از ی پ گ محقق خواهد کرد.
آنکارا ی پ گ را به علت روابطش با شورشیان داخل ترکیه, یک سازمان تروریستی قلمداد می کند.
سونر چاغاپتای, مدیر برنامه ترکیه در موسسه واشنگتن, در توییتر نوشت: "نتیجه دیدار امروز پوتین-اردوغان در سوچی نشان می دهد که اردوغان به استاد استفاده ابزاری از آمریکا و روسیه علیه یکدیگر به منظور به حداکثر رساندن دستاوردهای آنکارا تبدیل شده است".
وی افزود: "ترکیه منطقه امنی را که در طول این مدت می خواست, به دست آورد".
درست دقایقی قبل از آن که اردوغان و پوتین از توافق خود خبر دادند, یک مقام ارشد دولت آمریکا اعلام کرد فرمانده نیروهای کرد در شمال شرقی سوریه به آمریکا اطلاع داده که به همه تکالیف تشریح شده در آتش بس به میانجیگری واشنگتن عمل کرده است.
یک مقام نیروهای دموکراتیک سوریه (اس دی اف) بعدا اعلام کرد این فرمانده اس دی اف "تایید می کند که اس دی اف از منطقه آتش بس عقب نشینی کرده است".
اردوغان پیش از عزیمت به روسیه برای گفتگو با پوتین اعلام کرده بود به رغم آتش بس که خواهان عقب نشینی جنگجویان کرد است, صدها تن از این افراد همچنان نزدیک مرز شمال شرقی سوریه هستند.
ترکیه تقریبا دو هفته پیش در پی تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه, عملیات برون مرزی خود را آغاز کرد.
آن تصمیم مورد انتقاد نمایندگان کنگره آمریکا از جمله برخی از هم حزبی های ترامپ در بین جمهوریخواهان قرار گرفته است که آن را خیانت به متحدان کردی خوانده اند که به واشنگتن برای مبارزه با داعش در سوریه کمک کرده اند.
ترکیه به دنبال ایجاد یک "منطقه امن" در امتداد 440 کیلومتر (275 مایل) از مرز با شمال شرقی سوریه بود ولی عملیاتش بر دو شهر مرزی در مرکز این باریکه یعنی راس العین و تل ابیض تمرکز داشت.
نیروهای سوریه و روسیه پیش از این وارد دو شهر مرزی منبج و کوبانی (عین العرب) شده اند, که داخل "منطقه امن" مورد نظر ترکیه ولی در غرب مکان عملیات نظامی این کشور قرار دارند. اردوغان اعلام کرده است می تواند حضور نیروهای سوری را در این مناطق بپذیرد به شرط این که ی پ گ بیرون رانده شود.
روسیه متحد نزدیک اسد است ولی ترکیه از شورشیانی حمایت کرده است که تلاش می کنند رئیس جمهور سوریه را برکنار کنند. به گفته مقامات ترکیه, این کشور تا حدی از طریق روسیه, تماس های مخفیانه با سوریه برقرار کرده است تا از درگیری مستقیم در شمال شرقی این کشور اجتناب کند هر چند که خصومت علنی بین این دو دولت همچنان پا بر جاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رشد چشمگیر مشارکت مردمی در اعتکاف امسال استان زنجان
دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیشتاز در اجرای برند دانشگاه تاثیرگذار
مطالعات پهنه‌بندی لرزه‌ای زنجان
قطع گاز ۶۶۴ ساختمان دستگاه های اجرایی در استان زنجان
احترام به خانواده شهدا در جمهوری اسلامی نظیری در دنیا ندارد
مشارکت هزار و ۲۰۰ خیر زنجانی با طرح صدقه الکترونیکی کمیته امداد
نقشه راه زنجیره‌های اقتصادی مزیت دار آذربایجان غربی تدوین  می‌شود
تأمین کالا‌های اساسی در آذربایجان‌غربی پایدار است
آغاز نظارت‌های گسترده جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بر بازار همزمان با اجرای طرح جدید اقتصادی دولت
تأمین و توزیع بیش از ۲۵۰ تن کالای اساسی در شهرستان شاهیندژ
ضرورت وجود همت جهادی برای تسریع در ثبت جهانی روستای حسنلو نقده
الگوی مشارکت خصوصی؛ موتور محرک توسعه عمرانی در آذربایجان‌غربی 
اجرای ۲ بیمارستان در آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای مجمع نمایندگان استان
تقویت هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی؛ راهبرد بسته جدید اقتصادی دولت برای ثبات بازار نهاده‌های دامی
نقده در آستانه بهره‌برداری از روستا بازار جدید؛ مشارکت تعاونی‌ها برای تسریع روند احداث
بررسی ۹ پلاک در کمیسیون رفع تداخلات اراضی آذربایجان‌غربی
برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی
برگزاری نشست مشترک استاندار آذربایجان‌غربی با اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس
پذیرش دانشجو در دانشگاه علمی‌کاربردی راشا کاسپین زنجان با تضمین اشتغال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
تولید مجموعه نمایشی طنز ورثه لر در خوی  (۱ نظر)