• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۷۴۷۷۳
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۶
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
گزارش

قلع و قمع سینما با قاچاق

قصه قاچاق فیلم از حدود ۲ دهه پیش آغاز شد و عوامل متعددی از جمله تعلل برخی مسئولان سینمایی در برخورد با قاچاقچیان و مراقبت ناکافی سینماگران از اثر هنری خود سبب شده این قصه دنباله دار شود.

قلع و قمع سینما با قاچاقبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ قصه قاچاق فیلم در سال ۹۸ با «رحمان ۱۴۰۰» آغاز شد. فیلمی که در فروردین امسال به علت محتوای نامناسب پس از چند روز نمایش از پرده سینما پایین کشیده شد و پس از مدتی نسخه با کیفیت آن بدون اعمال ممیزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دسترس قرار گرفت.
آقای میلاد نجفی روزنامه نگار سینمایی می‌گوید؛ بسیاری از صاحب نظران معتقدند فیلم هایی چون «رحمان ۱۴۰۰» که دچار ممیزی می‌شوند و ورودشان به شبکه نمایش خانگی با، اما و اگر مواجه می‌شود به دست صاحبان فیلم بر بستر سایت‌ها یا شبکه‌های اجتماعی قرار می‌گیرد که این اقدام به نوعی تحت فشار گذاشتن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دادن مجوز به فیلم‌هاست.
«متری شیش و نیم» دیگر فیلمی بود که همزمان با آخرین روز‌های نمایش بر پرده سینما و در حالی که هنوز می‌فروخت بر بستر اینترنت قرار گرفت. کارگردان و تهیه کننده این فیلم معتقدند فیلمشان را افرادی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر کرده اند، اما مسئولان سینمایی می‌گویند چنین حرفی صحت ندارد و آقای ساداتیان باید در دادگاه پاسخگو باشد.
در چند هفته گذشته شاهد انتشار نسخه تلگرامی «سرخپوست» باکیفیت پایین هم بودیم. آقای محمد حسین قاسمی تهیه کننده سینما که جدید‌ترین فیلم او به همین شکل قاچاق شده بود در این باره گفت: متأسفانه عده‌ای سود جو هستند که از پرده سینما فیلم می‌گیرند و بعد می‌خواهند از طریق انتشار نسخه بی کیفیت فیلم در شبکه‌های اجتماعی از صاحب اثر اخاذی کنند.
قاچاق فیلم شگرد‌های مختلفی دارد، اما پیامد آن نابودی سینماست.
قصه قاچاق فیلم‌های سینمایی به حدود دو دهه پیش بر می‌گردد. آن زمان سینماگران گردهمایی گذاشتند و طومار امضا کردند، ولی اتفاق خاصی نیافتاد. جلوتر که آمدیم، فیلم‌هایی که اجازه نمایش پیدا نمی‌کردند یا از پرده پایین کشیده می‌شدند به صورت «سی دی» یا «دی وی دی» در معابر عمومی فروخته می‌شد. امحای نسخه قاچاق فیلم اگر چه در کوتاه مدت روند آن را کند می‌کرد، اما در بلند مدت تأثیر آنچنانی نداشت.
بعد‌ها که جریان آزاد اطلاعات شکل و اینترنت سرعت گرفت قاچاق فیلم هم راحت‌تر شد. حالا بعضی فیلم‌ها زودتر از ورود به شبکه نمایش خانگی و گاهی با فاصله چند دقیقه پس از ورود به شبکه نمایش خانگی در دسترس عموم قرار می‌گیرد.
آقای سید ضیا هاشمی رئیس کانون تهیه کنندگان سینما در مصاحبه اختصاصی با ما درباره چگونگی قاچاق فیلم‌های سینمایی گفت: درباره قاچاق فیلم‌ها دو نظریه وجود دارد. بعضی از صاحبان فیلم‌های توقیفی یا مستلزم ممیزی، برای فشار به نهاد‌های مسؤول برای گرفتن پروانه ساخت یا نمایش، فیلم را بر بستر اینترنت قرار می‌دهند، همچنین در بعضی موارد می‌بینیم که فیلم برای دفاتر پخش یا حضور در جشنواره‌های مختلف رفته است و به جای اینکه نسخه «دی سی پی» فیلم دریافت شود «دی وی دی» آن دریافت شده و همین مسئله سبب قاچاق اثر شده است.
وی ادامه داد: حفظ و صیانت اثر بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و باید به شکل جدی تری به این موضوع رسیدگی شود. ما به عنوان نماینده صنف تهیه کنندگان حامی حقوق تهیه کنندگان سینما هستیم.
برای پیگیری این موضوع به سازمان سینمایی رفتیم. آقای سید محمد مهدی طباطبایی نژاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره این موضوع گفت: مدل جدیدی برای مقابله با قاچاق فیلم‌ها طراحی شده و اداره کل صیانت از محصولات فرهنگی هنری همکاری مستمری در استان‌ها و تهران با همکاری ناجا و دادستانی تهران آغاز کرده است.
وی ادامه داد: صیانت از آثار سینمایی همواره یکی از دغدغه‌ها بوده و پیگیر آن هستیم.
گردش مالی قاچاق فیلم‌های سینمایی حدود ۱۰ برابر گردش مالی سینما است و اگر زودتر به آن رسیدگی نشود تبعات جبران ناپذیری برای سینما دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اینجا مزار مردی است که نامش مرز نمی شناسد
تأکید استاندار خراسان رضوی بر هماهنگی دستگاه‌ها در مانور مشهد
نایب قهرمانی تیمی کشتی نونهالان و نوجوانان کیش در جام پنج‌جانبه رودان
بارش پراکنده و افزایش سرعت باد برای استان یزد
تعیین سطح رایگان زبان خارجی در جشنواره ملی اسباب‌بازی
مکتب سلیمانی بر پایه گذشت، اخلاص و ولایت‌باوری است
مرگ بر اثر آتش گرفتن کرسی
دستگیری سه حفار غیرمجاز در بندپی بابل
پیگیری روند عملیات اجرایی طرح توسعه دادسرای میاندوآب
مروری بر خبرهای ورزشی ؛ از والیبال نشسته تا وزنه برداری و فوتبال 
رها سازی بیش از ۳۰۰ خودروی گرفتار در مسیر نقده- پیرانشهر
ادارات در روزهای تعطیل سامانه گرمایشی را خاموش کنند
نیشابور، قطب بسکتبال دختران شرق کشور
پیگیری روند عملیات اجرایی طرح توسعه دادسرای میاندوآب
نمایشگاه عروسک‌های بومی و محلی در کانون برپا شد
روایت زندگی و اندیشه امام علی (ع) از آنتن رادیو
انسداد در مسیر‌های غرب و شمال‌غرب به‌دلیل شرایط جوی
توقیف کامیون حامل ۳۰ هزار لیتر گازوئیل فاقد مجوز در زرین‌دشت
واژگونی سمند در جاده بابامیدان به گچساران با سه مصدوم
هشدار دادستان مرکز مازندران نسبت به جریان‌سازی از مطالبات اقتصادی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
۵ استان رکورد دار مصرف گاز شدند
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)