• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۱۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۳
بین الملل » تحلیلی
در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی الجزیره

انتقاد ماهاتیر محمد از عملکرد سازمان همکاری اسلامی

نخست وزیر مالزی، از ناتوانی و ضعف سازمان همکاری اسلامی برای حل مشکلات مسلمانان در جهان انتقاد کرد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، نخست وزیر مالزی، از ناتوانی و ضعف سازمان همکاری اسلامی برای حل مشکلات مسلمانان در جهان انتقاد کرد.
 
باید دلایل این چالش‌ها را که مسلمانان با آن‌ها روبرو هستند، بفهمیم
ماهاتیر محمد در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی الجزیره، در پاسخ به سوالی درباره هدف اجلاس پنج جانبه کوالالامپور گفت: آنچه مسلمانان در سراسر جهان اسلام با آن روبرو هستند، بر کسی پوشیده نیست. این شرایط آن‌ها را به ترک کشورهایشان و مهاجرت به دیگر کشور‌ها وادار می‌کند. علاوه بر این‌ها بعضی از شهر‌ها در جنگ‌هایی که در سوریه و یمن رخ می‌دهد، به طور کامل ویران شدند. باید دلایل این چالش‌ها را که مسلمانان با آن‌ها روبرو هستند، بفهمیم و شاید به راه حل‌هایی بیندیشیم که مانع تکرار آن شود.
 
تنها چیزی که به دنبال آن هستیم تفاهم بین کشور‌های اسلامی است
ماهاتیر محمد در پاسخ به این سوال که چرا فقط مالزی، اندونزی، پاکستان، قطر و ترکیه به این اجلاس دعوت شده اند؟ افزود: تصمیم گرفتیم برگزاری کنفرانس را به این پنج کشور محدود کنیم، زیرا افزایش تعداد کشور‌های شرکت کننده در کنفرانس مانع تمرکز بر بعضی مسایل خواهد شد. علاوه بر این‌ها می‌خواستیم به درک معقولی درباره چالش‌ها برسیم که بتوانیم با آن‌ها تعامل داشته باشیم. به همین علت، تصمیم گرفتیم ابتدا فقط پنج کشور در این کنفرانس مشارکت کنند. اما به طور طبیعی در نهایت، راه برای حضور دیگر کشور‌ها در آینده باز خواهد بود. البته در صورتی که تلاش‌های ما به نتیجه معقولی برسد. همانطور که گفتم هدف اصلی از مشخص کردن تعداد کشور‌های شرکت کننده در این کنفرانس، تمرکز بر بعضی مسایل است. در ابتدا تصور می‌کردیم مشارکت سه کشور کافی خواهد بود، اما دیدیم بعضی افراد و دولت‌های دیگر، رویکرد‌ها و اندیشه‌های مشترک با ما دارند و به همین علت تصمیم گرفتیم، تعداد کشور‌های شرکت کننده در کنفرانس را افزایش دهیم. ما می‌توانستیم تعداد کشور‌های شرکت کننده در این کنفرانس را افزایش دهیم، اما این کنفرانس گام مقدماتی در مسیر طولانی است. این پنج کشور باید مشکلات موجود را بررسی کنند تا بتوانیم با این مشکلات تعامل داشته باشیم. این پنج کشور با وجود بعضی دشواری‌هایی که دارند از ثبات زیادی برخوردارند. دغدغه ما یافتن کشور‌های باثبات بود. زیرا بررسی هر نوع مسئله‌ای با کشور‌هایی که از بحران‌ها یا بی ثباتی رنج می‌برند، هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت. دشوار است که کشور‌های دیگری را پیدا کنیم که رویکرد و موضع مشابه ما در برابر آنچه جهان اسلام با آن روبروست، داشته باشند. ما به دنبال توسل به نیروی نظامی یا حتی اقتصادی نیستیم، تنها چیزی که به دنبال آن هستیم تفاهم بین کشور‌های اسلامی است که از ثبات نسبی برخوردار هستند و دیدگاه و دغدغه‌های مشترکی در برابر جهان اسلام دارند.
 
دعوت از ایران و عربستان
نخست وزير مالزی در پاسخ به سوالی درباره دعوت از ایران و عربستان خاطر نشان کرد: ما این دو کشور را دعوت کرده بودیم، اما برای آنکه این کنفرانس، پایه‌های محکمی داشته باشد، پنج کشور را در ابتدا در هسته اصلی قرار داریم. ما از ایران و عربستان و بسیاری از دیگر کشور‌ها از جمله مسلمانان روسیه دعوت کردیم، زیرا می‌خواستیم دیدگاه‌های مختلف را بشنویم. اما در نهایت پنج کشور مسئول تصمیم گیری هستند. این کنفرانس ارتباطی به سازمان همکاری اسلامی ندارد. درست است که پنج کشور شرکت کننده در آن، اعضای این سازمان هستند. اما می‌خواستیم کنفرانسی با مشارکت همه کشور‌های عضو این سازمان برگزار کنیم، همه آن‌ها را دعوت می‌کردیم.
 
وی خاطر نشان کرد اما برگزاری چنین کنفرانس تمرکز بر هر نوع مسئله‌ای را غیرممکن می‌کند. هر کشوری مشکلات خاص خود را دارد که می‌خواهد آن‌ها را مطرح کند. اما در این کنفرانس پنج جانبه، باید تصمیمات محدودی اتخاذ شود. ما می‌توانیم بر نکات محدودی تمرکز کنیم، به این امید که بتوانیم به ایده‌های مناسب برای تعامل با آن‌ها دست پیدا کنیم. بر اساس تجربیات گذشته، اگر برای کنفرانس بزرگی دعوت می‌کردیم، هر طرفی درگیر سخن گفتن درباره مسایل مختلف می‌شد و نمی‌توانستیم در این صورت، به نتیجه مشخصی دست پیدا کنیم. حتی نمی‌توانستیم این حجم زیاد از مسایل را درک کنیم. مطالبات زیاد به نوبه خود یک مشکل است. ما در درجه اول باید مشکلات اصلی را درک کنیم. اگر به توافق ارزشمندی بین پنج کشور دست پیدا کنیم و بقیه علاقمند باشند می‌توانند بعدا به ما بپیوندند. ولی ما به دنبال حل نهایی و ریشه‌ای همه مشکلات نیستیم. این کنفرانس، فقط مقدمه‌ای برای درک مشکلاتی است که در امت اسلامی در آن قرار دارد. این نخستین کنفرانس است و باید بار دیگر برای بررسی نتایج این کنفرانس و مصوبات آن، تشکیل جلسه دهیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وضع مسلمانان اویغور در چین و مسلمانان روهینگیا در میانمار
ماهاتیرمحمد همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضع مسلمانان اویغور در چین و مسلمانان روهینگیا در میانمار خاطر نشان کرد: واقعیت آن است که تلاش‌های زیادی برای مشخص کردن عوامل مشکلاتی که اویغور‌ها و روهینگیا با آن روبرو هستند، صورت نگرفته است. تنها چیزی که می‌دانیم مربوط به گزارش‌های رسانه‌ای است. اما همچنان به درک عوامل اصلی که منجر به این مشکلات شد، نیاز داریم. 
وی افزود مشکلات مسلمانان روهینگیا و اویغور با مشکلاتی که فرزندان امت اسلامی در اماکن دیگر با آن روبرو هستند متفاوت است، به همین علت هر مسئله‌ای را باید به طور عمیق درک کرد تا بتوانیم ظلم در حق این ملت‌ها را مهار کنیم یا آن را کاهش دهیم. مسلمانان عرب‌ و غیر عرب باید به مسئولیت خود عمل کنند. همه ما یک امت هستیم و وضع برادران ما اهمیت دارد. پیامبر (ص) می  فرماید:«همه مسلمانان با هم برادرند.»
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)