• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۰۳۶۲۸
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۸
اقتصادی » اقتصاد کلان
نوبخت در کمیسیون اقتصادی مجلس

مجلس بتواند هزینه‌ها را کم کند استقبال می‌کنیم

رئیس سازمان برنامه و بودجه: اگر مجلس حتی یک ریال از هزینه‌ها را بتواند کم کند قطعا دولت و سازمان برنامه و بودجه استقبال می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد باقر نوبخت در پاسخ به این سوال که کمیسیون‌های مجلس در حال بررسی بودجه هستند آیا فکر می‌کنید اعداد و ارقام لایحه بودجه ارسالی به مجلس محقق می‌شود افزود: یک بحث این است آیا منابعی که پیش بینی کردیم قابل وصول است یا نه، بحث دیگر هزینه‌ها یا مصارفی است که پیش بینی شده آیا این هزینه‌ها را می‌توانیم کم کنیم یا نه؟
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی درباره هزینه‌ها گفت: رفاه اجتماعی یکی از هزینه‌هایی است که شامل پرداختی به بازنشستگان، کمیته امداد و بهزیستی است. نوبخت افزود: اگر کسی از مجلس تصور کند به این قشر زیاد پرداخت می‌کنیم و باید کم شود حتما عدد آن را اعلام کند. رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: پرداختی بعدی ۴۸۴ هزار میلیارد تومان مربوط به آموزش و پژوهش است که اگر مجلس بگوید پرداختی شما به فرهنگیان زیاد است بسیار قدردانی می‌کنیم که آن را به جامعه هم منعکس کنند.
وی گفت: پرداخت بعدی امنیت و دفاع است که اگر کمیسیون امنیت ملی تصور می‌کند این رقم زیاد است و باید کم شود به ما اعلام کند. نوبخت افزود: پرداخت بعدی بخش سلامت و بهداشت است که با قاطعیت آن را دنبال می‌کنیم حالا مجلس بگوید این منابعی که از سه محل درآمد‌ها، واگذاری درآمد‌های سرمایه‌ای و مالی در نظرگرفته ایم می‌شود این‌ها را کم کرد و از کجا جبران کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: آنچه به عنوان لایحه از طرف دولت به مجلس تقدیم شد فقط یک پیشنهاد است که گفتیم سال آینده منابع و هزینه را این طور می‌بینیم و مجلس حق دارد همه منابع را کنار بگذارد و منابع دیگری معرفی کند و مصارف را تغییر دهد. نوبخت گفت: این گوی و این میدان و این هم لایحه بودجه سال ۹۹، چون در مجلس عقل جمعی وجود دارد حتما تصمیم درستی می‌گیرند و به دولت کمک می‌کنند تا کاستی‌های بودجه جبران شود.
 
 کلیات لایحه بودجه سال آینده با رای اکثریت کمیسیون برنامه و بودجه تصویب شد 
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: لایحه بودجه سال ۹۹ در وقت قانونی به مجلس ارسال و ابتدا در کمیسیون برنامه و بودجه، بررسی و کلیات آن با رای اکثریت تصویب شد. محمد باقر نوبخت افزود: بر اساس آیین نامه داخلی، کمیسیون‌ها پیشنهاد‌های نمایندگان مجلس را بررسی می‌کنند و کلیات لایحه را ابتدا به تصویب می‌رسانند و وارد جزئیات شوند. وی گفت: امروز نوبت کمیسیون اقتصادی بود که لایحه بودجه سال آینده را مبنی بر چهار محور پیش بینی منابع، برآورد هزینه، سیاست‌ها و اهداف بررسی کرد.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: در بخش منابع حدود ۴۸۴ هزار میلیارد تومان منابعی است که برای سال آینده از سه محل درآمدها، دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی دیده شده است. آقای نوبخت گفت: حداقل استفاده از نفت در بودجه پیش بینی شده و حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان است در حالی که در سال جاری این رقم ۱۵۳ هزار میلیارد تومان بود یعنی وابستگی منابع عمومی ما به نفت کمتر از ۱۰ درصد است که آن را هم ۱۰۰ درصد برای اجرای طرح‌های عمرانی استفاده می‌کنیم.
وی افزود: ۷۰ هزار میلیارد تومان سال آینده برای طرح‌های عمرانی در نظر گرفته شده است که این مبلغ همه از فروش نفت و صادرات گاز به دست می‌آید البته ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز برای طرح‌های عمرانی از منابع غیر نفتی دیده شده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: سال آینده حداقل ۴۷ هزار میلیارد تومان از اوراقی که سال‌های پیش منتشر کردیم، بازخرید خواهیم کرد و ۱۱ هزار میلیارد تومان سود این اوراق را در نظر گرفتیم. آقای نوبخت افزود: طوری برنامه ریزی شده است که مصرف ما هدفمند شود و این مصارف در سه بخش هزینه‌های جاری و عمرانی و تملک دارایی‌های مالی دیده شده است.
وی گفت: در بخش هزینه‌های جاری سیاست ما این است که برای جبران کاهش قدرت خرید مردم استفاده شود، یعنی این پول را به بخشی اختصاص دهیم که به سفره‌های ایرانی مرتبط شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: برای کارمندان افزایش ۱۵ درصد حقوق در نظر گرفته شده تا بتوانیم کاهش قدرت خرید را جبران کنیم و برای بازنشستگان نیز غیر از ۱۵ درصد ۶ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی توزیع خواهیم کرد، همچنین برای فرهنگیان هم علاوه بر موارد گفته شده سه هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی و ترمیم حقوق استفاده می‌کنیم.
آقای نوبخت گفت: ۳۱ هزار میلیارد تومان برای پرداخت طرح معیشتی در نظر گرفته شده است که آن را قانونمند کردیم تا در سال آینده نیز پرداخت کنیم که ماهانه دو هزار و ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان به واجدین شرایط پرداخت می‌شود. وی درباره کسانی که موفق به ثبت نام در طرح حمایت معیشتی نشدند، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال بررسی این موضوع است و در آینده نزدیک آن را تعیین تکلیف می‌کند. رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: خودمان را موظف می‌دانیم هر تعداد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی کند و آن‌ها در ماه اول مبلغ حمایت معیشتی را دریافت نکرده باشند، در ماه دوم دو برابر پرداخت می‌کنیم.
آقای نوبخت افزود: در چند روز آینده دومین پرداخت طرح حمایت معیشتی را مردم دریافت می‌کنند و در ۲۰ دی ماه یارانه نقدی پرداخت می‌شود و حقوق کارمندان و بازنشستگان را نیز پایان ماه پرداخت می‌کنیم.
وی درباره طرح کاهش قیمت بنزین که برخی نمایندگان آن را مطرح کردند هم گفت: فراموش نکنید سال آینده یا سال بعد شرایط عرضه برای تقاضای بنزین را نداشته باشیم و مشکل‌های بیشتری پیش می‌آید، رشد مصرف از حدود ۷۳ میلیون لیتر در روز به بیش از ۹۷ میلیون لیتر در روز رسیده بود که البته ۲۰ میلیون لیتر الان کمتر شده است. رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: اگر با همین فرایند تا دو سال آینده رشد مصرف بنزین پیش می‌رفت، آن وقت کشور قادربه تامین بنزین نبود، درست است که افزایش قیمت بنزین الان تلخ است، اما با افزایش قیمت، حتی یک ریال در بودجه هزینه نمی‌شود و همه آن رابه مردم بر می‌گردانیم و بر این اساس این طرح پیشنهادی نمایندگان می‌تواند مصرف را محدود کند و اگر مردم راضی باشند، دولت مخالفتی ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)