به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ پیروز حناچی در مراسم بهره برداری از طرح مشارکت شهرداری تهران و سازمان اورژانس کلکشور در ساماندهی خدمات فوریتهای پزشکی در شهر تهران، گفت: ابتدا شهادت حضرت زهرا (س) و سردار سلیمانی و هموطنان در سانحه هوایی را تسلیت میگویم.
وی افزود: یاد میکنم از زلزله بم، یادم میآید زمانی که این حادثه رخ داد حوالی پنج صبح روز جمعه بود. آنهایی که باید همان زمان به موضوع ورود میکردند از شدت و تأثیر زلزله با خبر نبودند؛ این در حالیست که باید تمام نیروهای امدادی ما به لحظه آمادگی مواجهه با حوادث را داشته باشند.
وی ادامه داد: به یاد دارم سردار کاظمی که فرمانده نیروی هوایی سپاه بود، میگفت پروتکلهای پروازی را به حداقل رساندیم، زیرا یک پرواز اول باند بود یکی میانه باند و یکی هم در حال پرواز در انتهای پرواز. برای اولین بار نیز بالگردها در شب پرواز کردند. در آن روزها ۸۰۰۰ مجروح بد حال در طول بیست و چهار ساعت جا به جا شدند.
حناچی افزود: باید با رعایت پروتکلهای موجود در حوزه امداد و نجات از حوادث رخ داده درس گرفت و یادمان باشد که هر کدام از پروتکلها و بندهای آن ناشی از تجربه یک حادثه بد بوده است. باید از وقایع تجربه کسب کنیم و اگر نیاز است دستورالعملهایمان را تغییر دهیم تا هر لحظه برای وقوع یک بحران آماده باشیم.
شهردار تهران تصریح کرد: گفته میشود هر یک ریالی که برای پیشگیری از بحران هزینه میشود معادل چهل ریالی است که باید پس از بحران در آن محل هزینه شود.
وی گفت: ما باید یاد بگیریم که از زلزله درس بگیریم و باید بلد باشیم با زلزله زندگی کنیم و خودمان را پیش از وقوع آن برای رویارویی با آن آماده کنیم.
شهردار تهران افزود: تجربه نشان داده هر چه از امکانات سازمانها استفاده کنیم و هر چقدر هم افزایی کنیم هزینهها کمتر شده و از سوی دیگر قدرت عملکرد ما افزایش پیدا میکند.
حناچی گفت: ما میدانیم که اورژانس و آتش نشانی در حال کمک رسانی به مردم هستند پس چه بهتر که با سهیم کردن امکانات میان این دو سازمان خدمات بهتری به مردم ارائه کنیم.
وی ادامه داد: آلودگی و ترافیک از عارضههای کلان شهرها است و طبیعی است که در این شرایط زمانهای طلایی ما برای کمک به بیمار قلبی و سایر مصدومان حوادث اگر از دست برود دیگر پشیمانی فایده ندارد.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: خوشحالیم که موتورلانسهای اورژانس امروز در تهران بیش از پیش فعال شدهاند که این یکی از عوامل رسیدن زودتر امدادگران به سر صحنه حوادث خواهد بود. همه این تلاشها برای آن است که خدمات ارائه شده کمی زودتر انجام شود تا اتفاق بدی رقم نخورد.
حلقه امداد رسانی جادهای کامل نیسترئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کشور، گفت: یکی از مشکلات ما بحث امداد رسانی جادهای است و حلقه امدادرسانی کامل نیست.
اسماعیل نجار در مراسم بهره برداری از طرح مشارکت شهرداری تهران و سازمان اورژانس کلکشور در ساماندهی خدمات فوریتهای پزشکی در شهر تهران، گفت: در رابطه با حوادث تهران باید این را بگوییم که اگر در این شهر یک زلزله با قدرت هفت ریشتر بیاید، علاوه بر خسارت جانی هشت میلیون نفر تحت تاثیر غیرمستقیم قرار خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه رفتارهای ما در حوزه ترافیک رفتارهای خوبی نیست، ادامه داد: برای مثال زلزله ملارد را نگاه کنید که چه اتفاقی افتاد. همه به سمت ماشینهایمان رفته و به خیابانها آمدیم، حالا تصور کنید ریزش ناشی از زلزله داشته باشیم و ترافیک هم به آن اضافه شود دیگر امداد رسانی ممکن نخواهد بود مگر اینکه از امداد هوایی استفاده کنیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: تلاش میکنیم باند دوشان تپه در خیابان دماوند و باند قلعه مرغی هر دو حفظ شوند و به پد بالگرد اورژانس هوایی اختصاص پیدا کند تا بتوان در زمان وقوع حادثه کار جدی انجام داد.
وی گفت:: اخیرا با دستور رییس جمهور با هوانیرو دیداری داشتیم و درخصوص امدادرسانی به مردم در زمان بروز حوادث و بحران به تفاهم رسیدیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که در حوادث جادهای و آتش سوزی خودروها، تعدادی جان باخته به جا میماند؛ برای حل این مشکل باید حلقه امدادرسانی ما کامل شود.
کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور
تقویت اورژانس هوایی با کمک شهرداری تهران
رئیس سازمان اورژانس کشور از تقویت اورژانس هوایی با همکاری شهرداری تهران خبر داد.
پیرحسین کولیوند در مراسم بهره برداری از طرح مشارکت شهرداری تهران و سازمان اورژانس کلکشور در ساماندهی خدمات فوریتهای پزشکی در شهر تهران، گفت: سالها دنبال همکاری و همفکری بین اورژانس کشور با شهرداری تهران بودیم.
وی ادامه داد: یک درخواستی از سوی آقای حناچی به ما ارسال شد تا خدمت رسانی در حوزه اورژانس افزایش بیشتری پیدا کند.
کولیوند افزود: قرار شد تا از ظرفیتهای هر دو دستگاه در جهت خدمت رسانی به مردم استفاده شود و دو موضوع خود امدادی و دیگر امدادی را در دستور کار خود قرار دادیم.
رئیس سازمان اورژانس گفت: قرار شد تا از فضای خانههای محله و سراهای محله و تلویزیونهای شهری استفاده کنیم تا اقدام به افزایش دانش و مهارت شهروندان برای خودامدادی و دیگر امدادی کنیم.
وی تصریح کرد: تا دو سال قبل متوسط رسیدن ما در صحنه حوادث و مددجو ۳۸ دقیقه بود و هرچقدر موتورلانس و پایگاه اضافه کردیم این اعداد تغییر چشم گیری پیدا نکرد.
کولیوند ادامه داد: با همکاری شهرداری تهران و به خصوص سازمان آتش نشانی شهر تهران امروز موتورلانسهای ما در کمتر از ده دقیقه و آمبولانسها کمتر از ۱۴ دقیقه به محل حادثه میرسند.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: یک بار در مسیر خود در اتوبان همت به یک تصادف برخورد کردم پیاده شدیم و شروع به کمک کردیم و آمبولانس ما در شش دقیقه به محل رسید، اما این شش دقیقه برای خود من که رئیس اورژانس هستم ساعتها گذشت.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که باید انجام شود در اذهان موضوع تقویت اورژانس هوایی بود که این موضوع هم نیاز به پد هلی کوپتر داشت و هم نیاز به فضای عملیاتی که بحمدالله با همکاری شهرداری تهران در حال تکمیل این چرخه هستیم.
کولیوند افزود: در سکتههای حاد قلبی نود دقیقه فرصت داریم تا شخص را به بیمارستان رسیده و انژوکت کنیم و امروز خوشحالیم که بگوییم تعداد بسیار زیادی از بیماران را در کمتر از ۶۰ دقیقه به مراکز درمانی رسانده ایم.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در تهران هم نیاز داریم تا این مصدومین سریعتر به بیمارستان برسند که مستقیماً نیاز به پد بالگرد داریم و از این رو کمک شهرداری تهران به داد ما رسید و امروز در نقاط مختلف شهر تهران و با همکاری شهرداری این پدها فعال شده اند.
وی تصریح کرد: ۶۵ درصد از مصدومینی که توسط بالگردهای ما انتقال پیدا کرده اند مستقیماً به اتاق عمل رفته اند و این یعنی انتخاب درست ماموریتها. از سوی دیگر از نیمه شعبان تا امروز حداقل پانزده عضو از بیماران جدا شده و در کمترین زمان توسط اورژانس هوایی به مراکز درمانی مورد نظر رسیده است.
کولیوند ادامه داد: تک تک خدمات فوریتهای پزشکی مورد نیاز همه مردم است و ما خودمان هم از مردم هستیم و اصلا بر سر مردم منتی نداریم و هر کاری میکنیم صرفا از روی وظیفه است.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: به عنوان رئیس اورژانس کشور از شهردار تهران برای کمک به سازمان اورژانس تشکر ویژه میکنم و امیدوارم سایر شهرداران سایر شهرها هم این همکاریها را با سازمان اورژانس داشته باشند.
وی به تجهیز موتورلانسها به امکانات اولیه و ارزشمند برای کمک به حادثه دیدگان خبر داد و گفت: کیتهای مختلفی برای مواجهه با حوادث متفاوت در موتورلانسهای قرار داده شده است.
کولیوند به نگاه مثبت شهردار تهران برای رفع مشکلات سازمان اورژانس و همکاری لازم با این سازمان اشاره کرد و گفت: این همان دیپلماسی سلامت است که خدا را شاکریم که شهردار تهران این نگاه را دارد.