• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۳۲۲۴۹
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
قزوین » علمی و فرهنگی

پشت کنکوری های بخوانند

یکی از روش‌های برنامه‌ریزی برای قبولی در کنکور، برنامه ریزی هفتگی است که در این گزارش به بیان توضیحاتی درباره آن می‌پردازیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، یک اصل مهم برای قبولی در کنکور برنامه ریزی است. داوطلبان باید برای کسب رتبه‌ایپشت کنکوری های بخوانند خوب و قبولی در رشته‌ای که دلخواهآانهاست از یک برنامه ریزی اصولی برای رسیدن به هدفشان برخوردار باشند. برنامه ریزی برای مطالعه کنکور انواع و اقسام مختلفی دارد و به بیان دیگر می‌توان گفت: به تعداد هر شرکت کننده در کنکور و خصوصیات و ویژگی‌های آن‌ها برنامه‌های مختلفی وجود دارد. یکی از این برنامه‌ها برنامه ریزی هفتگی است.
برای برنامه ریزی هفتگی لازم است در ابتدا و قبل از شروع برنامه ریزی مطالبی را که قرار است در طول هفته مطالعه کنید مشخص کنید. در مرحله بعدی با توجه به این که روزانه چند ساعت می‌توانید درس بخوانید، مجموع ساعت‌های یک هفته را مشخص کنید. اصل مهم برای برنامه ریزی هفتگی واقع‌بین بودن است، زیرا اگر در روز‌های قبل روزانه ۳ ساعت مطالعه می‌کردید و هنگام برنامه ریزی برای ۸ ساعت مطالعه برنامه ریزی کنید قطعا با مشکل رو به رو خواهید شد.
در مرحله بعد زمانی که برای مطالعه هر درس در هفته را در نظر می‌گیرید را با توجه به ضریب آن درس در آزمون مشخص کنید. به این صورت که اگر در طول روز ۵ ساعت درس می‌خوانید باید این زمان را بین دروس مختلف بر اساس اهمیت و ضریب دروس برنامه ریزی کنید.
به عنوان مثال اگر داوطلب کنکور تجربی هستید و قرار است ۳۵ ساعت در هفته یعنی روزانه ۵ ساعت مطالعه کنید بین ۱۰ تا ۱۱ ساعت را به درس زیست شناسی، ۳ تا ۴ ساعت را به درس ریاضی، ۴ تا ۵ ساعت را به درس فیزیک، ۴ تا ۵ ساعت را به درس شیمی، حدودا ۴ ساعت را به درس ادبیات، ۲ تا ۳ ساعت را به درس عربی ۲ تا ۳ ساعت را به زبان انگلیسی و حدودا ۳ ساعت را به درس دین و زندگی اختصاص دهید.
دروسی را که قرار است در هر روز مطالعه کنید را مشخص کنید و هر روز را برای یک درس قرار ندهید به این صورت که در برنامه هر روز ۳ تا ۴ درس را بگنجانید و نکته مهم دیگر این که اگر قرار است در روز ۴ درس را مطالعه کنید هر ۴ درس جزو دروس اختصاصی نباشند و دو درس اختصاصی و ۲ درس عمومی را در برنامه خود بگنجانید و برای تمام طول روز خود نیز مطالعه در نظر نگیرید بلکه زمان‌هایی را نیز برای استراحت و تفریح مشخص کنید تا از درس خواندن خسته نشوید و انرژی لازم برای ماه‌های منتهی به کنکور را نیز حفظ کنید.
در پایان هفته نیز روزی را مشخص کنید که اگر در طول هفته بنا به هر دلیلی نتوانستید درسی را مطابق با برنامه ریزی مطالعه کنید در آن روز بتوانید جبران کنید. مثلا می‌توانید پایان هفته را به این کار اختصاص دهید. حتما در برنامه ریزی خود زمان‌هایی را نیز به مرور درس‌های خوانده شده اختصاص دهید. زمانی را در پایان روز برای مرور درس‌هایی که در طول روز خوانده اید و ساعاتی را هم در پایان هفته برای مرور درس‌هایی که در طول هفته مطالعه کرده اید، قرار دهید.
نکته مهم دیگر استراحت است در نظر داشته باشید که بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت مطالعه بی وقفه حتما استرحت کوتاهی در حد ۱۵-۱۰ دقیقه داشته باشید و یا اینکه هر ۱۵ دقیقه مطالعه استراحتی در حد ۲-۱ دقیقه داشته باشید. این استراحت سبب می‌شود که هم زیاد خسته نشوید و هم با انگیزه‌تر دوباره به مطالعه دروس برگردید.
مزیت این شیوه برنامه ریزی به نسبت شیوه‌های بلند مدت‌تر مثل برنامه ریزی ماهانه این است که در این شیوه شما در پایان هر هفته عقب ماندگی‌های خود را جبران می‌کنید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نخستین تمرین تیم فوتبال امید ایران در دبی
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر ورود گردوخاک عراقی به استان
­حضور کادر فنی تیم ملی فوتسال بانوان در دیدار‌های لیگ برتر
وضعیت استان کهگیلویه و بویراحمد به دنبال بارش‌های سیل‌آسا
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
امدادرسانی هلال احمر در مناطق سیلزده در خوزستان
۴۴۰۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی تحت مطالعات خاک‌شناسی
تمرکز مدیران بر افتتاح پروژه‌های دهه فجر و تحویل واحد‌های مسکونی
انتخاب اعضای هیئت اجرایی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در قم
رویداد علمی پرواز تا ثریا در لرستان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات مرکز انتقال خون گرمسار
پایان مسابقات مچ‌اندازی بانوان قهرمانی باشگاه‌های استان در فلاورجان
درمان زوج‌های نابارور بهترین مسیر برای افزایش فرزندآوری
تا پایان امسال؛ بهره برداری از جاده چیت پلنت حدفاصل آغاجاری به میانکوه
چهارسوی فرهنگ و هنر هفتم دی قم
تقویت سامانه بارشی از فردا در لرستان
مدارس ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد غیر حضوری شد
پایان تلاش نمایندگان ایران در شطرنج سریع قهرمانی جهان
برگزاری نشست «علوم اجتماعی اسلامی با رویکرد کاربردی» در دانشگاه تهران
انجام ۶۴ عملیات توسط آتش نشانان مسجدسلیمان در پی وقوع سیل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
اعلام میزان بارش‌های اخیر در استان کهگیلویه وبویراحمد
ایران در مواجهه با تحریکات خویشتن‌داری نشان می‌دهد
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۳ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
مذاکره با روسیه برای ساخت فاز‌های بعدی نیروگاه بوشهر  (۱ نظر)