به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه تلویزیونی
فرانس ۲۴؛ کاهش سطح زندگی مردم کره جنوبی و بی میلی زنان این کشور به وابستگی به حقوق همسر، طرحهای دولت برای افزایش نرخ زاد و ولد را با شکست مواجه کرده و موجودیت این کشور را با خطر مواجه میکند.
کره جنوبی در جهان کمترین کودک را در خود جا داده است. این کشور پایینترین نرخ زاد و ولد را دارد. نرخ زاد و ولد در کره جنوبی هشتاد و هفت صدم برای هر زن اعلام شده است. این میزان برای جوان سازی جمعیت کافی نیست. اما کار این قدرت آسیایی چطور به اینجا رسیده است؟
گزارشگر فرانس ۲۴ گفت: نیمی از جمعیت روستایی کوچک واقع در ۲۰۰ کیلومتری سئول بالای ۶۰ سال سن دارند. تنها مهد کودک این روستا سال گذشته در آستانه تعطیلی قرار گرفت. این اتفاق نماد کشوری است که در آن دیگر نوزادی به دنیا نمیآید.
خانم کیم یکی از کارکنان مهد کودک مذکور گفت: ۱۴ سال پیش که من کارم در این مهد کودک را آغاز کردم، ۸۰ کودک اینجا نگهداری میشدند. اکنون فقط ۱۱ کودک وجود دارد و هر سال که میگذرد، تعداد کودکان روستا کمتر میشود. این مهد کودک به لطف کمک بودجه محلی به حیات خود ادامه میدهد. خانم کیم از ۲۳ سال پیش مدیر این مهد است.
خانم کیم افزود: در روستای ما تعداد سالمندان از کودکان بیشتر است. من پیشنهادی ارائه کردم. من پیشنهاد کردم که این مهد کودک را به خانه سالمندان مبدل کنیم. اما شهرداری اصرار داشت که ما این مهد کودک را به همین صورت حفظ کنیم. برای این که اگر ما این مهد کودک را تعطیل کنیم، زوجهای جوانی که صاحب فرزند هستند، دیگر به اینجا نخواهند آمد.
گزارشگر ادامه داد: شهرداری اعلام کرده است که به رغم این که اینجا فقط ۱۵ کودک باقی مانده، این مهد کودک باید به کار خود ادامه دهد. اما خانم کیم باید با بودجه محدودی که در اختیار دارد، هماهنگ شود.
خانم کیم همچنین گفت: ما هفت سال پیش یک راننده در گروه مان داشتیم. وی راننده وَن متعلق به مهد کودک بود و کودکان را به خانههای شان میبُرد. اکنون که تعداد کودکان کاهش یافته، ما ناگزیر به صرفه جویی هستیم.
گزارشگر با اشاره به این روستا که جمعیت آن رو به کاهش است، گفت: نرخ زاد و ولد کره جنوبی پایینترین نرخ در جهان است: ۸۷ صدم درصد برای هر زن. از چند سال پیش آگهیهای تبلیغاتی برای زندگی خانوادگی برای تغییر این وضع منتشر میشود. اما لبخندهایی که در این تبلیغات به نمایش گذاشته میشوند، به سختی میتواند عزم مردم کره جنوبی به تنها زندگی کردن را مخفی کند.
هان - بیول در یک شرکت فعال در تولید وسایل صوتی تصویری کار میکند. این زن تصمیمی جدی گرفته است: ازدواج نکند و بچهای نداشته باشد. وی حتی تصمیم گرفته که دلباخته کسی نشود. این زن از گروه کسانی است که در کره جنوبی سَمپو نامیده شده اند. اینها زنان تحصیل کردهای هستند که دنیای کاری شان را به مردان ترجیح میدهند. اما سیستم پدرسالارانه این کشور بسیار محافظه کار است.
کانگ هان - بیول همچنین گفت: وقتی پدر من متوجه این مسئله شد، به من گفت که مرا به ازدواج وادار نمیکند و من حق انتخاب دارم. اما وی از آن زمان به بعد حاضر نشد مرا ببیند. جامعه کره جنوبی همچنان پدرسالارانه است. وقتی کسی ازدواج میکند، میبایست به بزرگ کردن بچهها و انجام امور خانه مشغول شود. جامعه نمیتواند تصور کند که مردان این نقش را ایفا کنند. این یکی از دلایلی است که این نوع زندگی را انتخاب کرده ام.
گزارشگر فرانس ۲۴ همچنین افزود:، اما این انتخاب دردسرساز است. در کره جنوبی جامعه به کسانی که حاضر نیستند ازدواج کنند، نگاه خوبی ندارد. هان بیول برای این که نشان بدهد تنها نیست، امشب دو نفر از دوستانش را دعوت کرده است. این دو دختر نیز تصمیم گرفته اند که ازدواج نکنند و فرزندی نداشته باشد. آنها هر هفته دور هم جمع میشوند تا روی انجمنی که تاسیس کرده اند، کار کنند. این انجمن اِمیف Emif نام دارد. شعار آن ها، زندگی بدون ازدواج است. این انجمن شبکهای از زنان مجردی است که در مورد انتخاب شان از همدیگر حمایت میکنند. در کره جنوبی تعداد زنان از مردان بیشتر است و زنان تصمیم گرفته اند که صاحب فرزند نشوند. این انتخاب با شرایط اقتصادی کشور در ارتباط است. در کره جنوبی که در سالهای اخیر شاهد رشد اقتصادی بوده، سطح زندگی مردم به ویژه برای خانوادهها کاهش یافته است. امروز تعداد زنانی که از شرایط سخت زندگی و وابستگی به حقوق همسر به هراس افتاده اند، افزایش یافته است.
جون کوانگ- هی Jun Ewang- Hee جامعه شناس کره جنوبی گفت: تعداد دانشجویان زن نسبت مردان افزایش یافته است. تعداد زنان دیپلمه نیز نسبت به مردان بیشتر شده است. به همین دلیل زنان نمیخواهد در خانه بمانند و به حقوق شوهرشان وابسته باشند. شاید مهاجرت بهترین راه برای افزایش نرخ زاد و ولد باشد. دست کم میتوان گفت که این گزینه وجود دارد. اما مردم کره جنوبی به زندگی در کنار خارجیها عادت ندارند.
گزارشگر فرانس ۲۴ در پایان افزود: دولت در عرض دوازده سال برای ترغیب مردم به بچه دار شدن رقمی نجومی معادل ۱۲۰ میلیارد یورو هزینه کرده است. اما این تلاشها بی فایده بوده است. اگر دولت در افزایش نرخ زاد و ولد موفق نشود، کل موجودیت کره جنوبی به مخاطره خواهد افتاد.