• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۵۵۶۷۹
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳
قزوین » اجتماعی

خیمه آلودگی هوا بر سر آبیک

اگر چه در این روز‌ها بارندگی باعث شده نفس کشیدن کمی برای مردم آبیک راحتتر شود، اما تاکی این هوای نسبتا پاک برایشان ماندگار است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، دی ماه بود که افزایش آلودگی هوا، زندگی را بر مردم این شهر سخت کرد و داشتن هوای سالم ماندگار برای آن‌ها یک آرزو شده بود، شهرستان آبیک با بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، در ۵۰ کیلومتری شهر قزوین واقع شده است. آلودگی در یکی دو ماه گذشته تا جایی پیش رفت که شاخص آن به مرز خطرناک رسید، ایستگاه سنجش آلودگی چندین بار از کار افتاد و چندین روز هم مدارس این شهر به تعطیلی کشیده شد.
 
خیمه آلودگی هوا بر سر آبیک
از ریزگرد‌ها که بگذاریم، آلایندگی ناشی از کارخانه سیمان، نیروگاه شهید رجایی و خودرو‌ها شاخص آلودگی آبیک را بالا برد و آبیک یکی از آلوده‌ترین شهر‌های کشور معرفی شد.
افزایش یا کاهش میزان آلودگی هوا هم بسته به باد و بارندگی دارد، مهدیخانی مدیر کل مدیریت بحران استان قزوین می‌گوید: بعضی از ذرات معلق در اثر سرمای هوا نزدیک زمین می‌ماند و در صورت نبود باد و بارندگی غلظت آن‌ها بیشتر می‌شود.
سیمان آبیک آلاینده نیست!
سیمان آبیک سالهاست نفس مردم این شهر را گرفته، تنها عایدی مردم این شهر از این کارخانه فقط آلودگی است، چراکه این شرکت در حوزه شهرستان نظر آباد استان البرز است و چسبیده به آبیک.
 
خیمه آلودگی هوا بر سر آبیک
نکته جالب توجه در این زمینه گفته‌های اخیر مدیرعامل سیمان آبیک است، آقای گرشاسبی چهاردهم دی ماه خبرنگاران را در این شرکت جمع و اعلام کرد این واحد تولیدی نه تنها آلاینده نیست بلکه از سوی محیط زیست به عنوان واحدی پاک و سبز تشویق شده است.
گرشاسبی گفت: اگر این واحد آلاینده بود به طور قطع مشمول جرائم زیست محیطی می‌شد و به همین خاطر حاضر نیست یک ریال بابت عوارض آلایندگی به هیچ حوزه‌ای نهادی پرداخت کند.
این در حالی است که مدیر کل مدیریت بحران استان این موضوع را رد کرد و گفت: کارخانه سیمان در کنار ریزگرد‌ها، نیروگاه برق شهید رجایی، معادن و خودرو‌ها از منابع آلودگی شهر آبیک است.
هدایت الله جمالی پور، استاندار قزوین هم از صنایع آلاینده به ویژه سیمان آبیک و نیروگاه شهید رجایی درخواست کرده بود برای کم شدن آلودگی هوا، صنایع خود را نوسازی و بهسازی و یا واحد‌های دارای سطح آلایندگی را متوقف کنند.
استفاده بیش از حد نیروگاه برق شهید رجایی از مازوت
عامل دیگر ایجاد آلودگی شهر آبیک نیروگاه تولید برق شهید رجایی است، نیروگاهی که علت آلایندگی آن استفاده زیاد از سوخت مازوت است، به گفته مدیرکل مدیریت بحران، استفاده این نیروگاه در روز‌های سرد سال از سوخت مازوت بیش از حد مجاز بوده و این درحالی است که این واحد صنعتی باید ۹۰ درصد سوخت خود را از گاز تأمین کند.
 
خیمه آلودگی هوا بر سر آبیک
مهدیخانی گفته بود: در فصل سرما، چون مصرف گاز خانگی بالاست به این نیروگاه اجاز داده شده تا از مازوت استفاده کند البته به شرط رعایت استانداردها.
شکایت محیط زیست قزوین از نیروگاه شهید رجایی
رعایت نکردن استاندارد‌های لازم و اخطار‌های متعدد محیط زیست به مدیران این نیروگاه باعث شده تا مسئولان استان از این واحد صنعتی به دادگاه شکایت کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین می‌گوید: پس از اخطار‌های مقاعات عالی استان و حفاظت محیط زیست به نیروگاه شهید رجایی به علت استاندارد نبودن آلایندگی آن، بر اساس قانون پرونده این نیروگاه به دادگاه معرفی شده است و منتظر اعلام نظر مراجع عالی قضایی هستیم.
معادن
معادن هم در ایجاد آلودگی و انتشار ریزگرد‌ها در این منطقه بی تاثیر نیستند، معادن فعال باعث می‌شوند که ذرات ریزگرد غبار به سمت شهر آمده و مدام هوای آبیک را تهدید کنند.
 
خیمه آلودگی هوا بر سر آبیک
سعید نبیل رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفته است که برای کمک به حل مشکلات رفع آلودگی هوای آبیک، مزایده معدن جدیدی در این حوزه صورت نگیرد.
ورود سالانه هزار و ۷۱۰ تن گرد و خاک از تالاب الله آباد به شهر‌های استان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، تالاب الله‌آباد قزوین را یکی از کانون‌های مهم گرد و غبار می‌داند و می‌گوید که از ۱۲۰ هزار هکتار وسعت این منطقه، ۶۰ هزار هکتار آن کانون اصلی ریزگرد‌ها به شمار می‌رود تا جایی که سالانه هزار و ۷۱۰ تن گرد و خاک را به شهر‌های این استان منتقل می‌کند.
به گفته عباس‌نژاد، یکی از کارکرد‌های مهم تالاب‌ها، پخش سیلاب است که متاسفانه با از بین رفتن انهار سنتی، این کارکرد مهم به همراه زهکشی‌های ناشی از ایجاد تغییر کاربر‌های صورت گرفته در این تالاب و همچنین نبودن تعادل بین دام و مرتع و ورود بیش از حد ظرفیت دام به آن، مشکلات این حوزه را دوچندان کرده است.
خودرو‌ها
تولید بیش از حد خودرو، استفاده از بنزین غیر استاندارد و استفاده نکردن از ناوگان عمومی باعث شده سهم این عامل در ایجاد آلایندگی بیشتر از بقیه باشد. به گفته مسئولان نیمی از آلودگی شهر آبیک ناشی از خودروهاست، خودرو‌هایی که به گفته مدیرکل مدیریت بحران باید پیگیری کرد تا از سوخت یورو چهار استفاده کنند.
چه باید کرد؟
با تعطیلی مدارس و بستن واحد‌های تولیدی و معادن مشکل آلودگی هوای شهر آبیک رفع نمی‌شود و باید فکر اساسی اندیشید، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین می‌گوید: برای نجات آبیک از وضعیت موجود چند راه کار بلند مدت و کوتاه مدت پیش بینی شده است.
او می‌گوید: جلوگیری از توسعه شهر و صنایع آلوده کننده در اطراف شهر و همچنین طراحی سیستم‌های موتوری استاندارد از راه کار‌های بلند مدت است، اما برای اینکه این مشکل زودتر حل شود باید از فعالیت صنایع آلاینده در روز‌های تعطیل جلوگیری شود.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران، توجه ویژه به پایش فیلترینگ خروجی کارخانه سیمان و نیروگاه برق شهید رجایی و ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه را از دیگر مواردی دانست که به عنوان راه کار‌های کوتاه مدت می‌شود به آن توجه کرد.
مدیر کل مدیریت بحران استان قزوین گفت: راه کار دیگر برای کاهش آلودگی استفاده از باران مصنوعی است که ما در استان امکانات آن را نداریم.
البته وی پیش از این گفته بود: در جلسه‌ای با حضور نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور مقرر شده برای کنترل آلایندگی کارخانه سیمان جلسه‌ای برگزار شود.
او می‌گوید: هم اکنون وضعیت هوای آبیک مناسب است چراکه میزان مصرف سوخت مازوت نیروگاه شهید رجایی و سیمان آبیک پایین آمده و بیشتر از سوخت پاک استفاده می‌کنند.
کانون‌های آلودگی استان قزوین مشخص نیست
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین می‌گوید: در استان قزوین شناخت درستی درباره کانون‌های آلودگی وجود ندارد تا در مورد آن‌ها تصمیم گیری و مدیریت شود.
نویسنده: سمیه کاتبی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۷ شهید و ۳۰ زخمی در نوار غزه طی ۴۸ ساعت گذشته
دوخطه‌کردن راه‌آهن زنجان – قزوین به بهره‌برداری نزدیک شد
دیدار استاندار گلستان با فرمانده سپاه نینوا به مناسبت هفته بسیج
اجرای عملیات راهداری با ۲۰ میلیارد تومان هزینه در نیشابور
کلاهبرداری رمّال مجازی در فسا
۳ کشته و ۵۱ مصدوم در حوادث رانندگی سمنان
توقف ۲۵۰۰ دستگاه کامیون ایرانی در گمرک های افغانستان
ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان به ۲۷۰ بیمار در مبارکه
تجمع عزاداران فاطمی در ظهر شهادت حضرت فاطمه زهرا
جلسه ستاد بحران استان در سنندج برگزار شد
مراکز پیش دبستانی و مهد‌های کودک تعطیل شد
لایحه بودجه ۱۴۰۵، مطابق با تکالیف مجلس تدوین می‌شود
جنگل‌های نمنق جلفا در محاصره آتش
رفع تصرف زمین ییلاقی در شهرستان رضوانشهر
ارائه بیش از ۴۹ میلیارد تومان خدمات رایگان بسیج به مردم سرخس
قهرمانی تیم فوتبال هفت نفره در مسابقات آسیا-اقیانوسیه با درخشش بوشهری‌ها
سلامت اداری در گرو شفاف بودن و رفع تعارض منافع
انجام تست HIV، اقدامی حیاتی برای حفظ سلامت فرد و جامعه
میزبانی دانشگاه پیام‌نور مهریز از پیکر مطهر شهید گمنام
فرمانده کل ارتش: بسیج موجب تقویت امنیت و ثبات ملی شده است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)