• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۸۹۹۴۹
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۶
بین الملل » اجتماعی
دنیای ورزش، اقتصاد و علوم در دوره کرونا

اجساد عامل انتقال ویروس کرونا نیستند

سازمان جهانی بهداشت: شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از اجساد قربانیان وجود ندارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، در پی طرح نگرانی‌ها در خصوص احتمال انتقال ویروس کرونا به افراد از طریق تماس با اجساد قربانیان این ویروس، سازمان جهانی بهداشت با انتشار دستورالعملی در این خصوص در حساب توئیتری خود نوشت: تا به امروز هیچ گونه شواهدی مبنی بر آلوده شدن افرادی که در تماس با اجساد قربانیان ویروس کرونا بوده اند، بدست نیامده است.
اجساد عامل انتقال ویروس کرونا نیستند
 
وزارت بهداشت آلمان: ترشحات مجاری تنفسی مهم‌ترین راه انتقال بیماری است
وزارت بهداشت آلمان اعلام کرد: ریسک انتقال کرونا از طریق لمس سطوح آلوده، تابع مولفه‌های بسیار و به شدت متغیر است.
بخش تصویری پایگاه اینترنتی وزارت بهداشت آلمان، راه‌های اصلی انتشار عفونت ویروس کرونا به انسان را مورد بررسی قرار داد. در این گزارش کوتاه، اصلی‌ترین راه نفوذ این ویروس به مجاری تنفسی، قطرک‌های آلوده فرد مبتلا است که منجر به سرایت عفونت به افراد دیگر می‌شود. زمانی که ترشحات ناحیه مجاری تنفسی ویروسی شده با دست‌ها سطح تماس پیدا می‌کنند و سپس این دست‌های آلوده به ویروس، با صورت برخورد می‌کنند، ابتلا حادث می‌شود؛ ضمن آنکه انتقال این بیماری ویروسی از طریق لمس سطوحی که به تازگی آلوده شده اند نیز قابل تصور است. در هر صورت ریسک انتقال از طریق تماس سطوح، تحت تاثیر فاکتور‌ها و مولفه‌های بسیار زیادی قرار دارد و به شدت قابل تغییر است. در حال حاضر، موارد تایید شده ای، مبنی بر آنکه این ویروس از طریق مصرف مواد غذایی آلوده، امکان سرایت به افراد را دارد، اعلام نشده است. در مجموع باید گفت دستان پاکیزه و بهداشتی، ریسک ابتلا را به حداقل می‌رسانند و این نکته‌ای اجتناب ناپذیر و حتمی است که موجب حفظ سلامت شخصی و سلامت دیگران می‌شوند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
کمک ۲۰ میلیارد دلاری بانک توسعه آسیایی به اعضایش
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: بانک توسعه آسیایی روز دوشنبه اعلام کرد: برنامه‌ای ۲۰ میلیارد دلاری را برای کشور‌های عضو در حال توسعه با هدف کمک به این کشور‌ها در فایق آمدن بر اثرات اقتصادی همه گیری کرونا به اجرا می‌گذارد. 
به این ترتیب، بسته حمایتی بانک توسعه آسیایی که درست یک ماه گذشته اعلام شد، سه برابر می‌شود. این اقدام با توجه به تشدید خسارات اقتصادی ناشی از کرونا صورت گرفت. فلج شدن اقتصاد جهانی، قرنطینه کارکنان و حقوق بگیران برای مهار شیوع کرونا بستر را برای رکود اقتصادی عمیق و اجتناب ناپذیر فراهم کرده است.
ماساتسوگو آساکاوا، رئیس ژاپنی این بانک، گفت: «وسعت و شدت این بحران، بانک توسعه آسیایی را بر آن داشت تا افزایش کمک‌ها را یک ضرورت بداند».
به کشور‌های در حال توسعه که در معرض خطر شیوع کرونا قرار دارند تا سقف ۱۳ میلیارد دلار وام تعلق خواهد گرفت تا کمبود بودجه خود را جبران کنند. نزدیک به دو میلیارد دلار دیگر نیز به بخش خصوصی تعلق می‌گیرد. افغانستان، میانمار، هند و چین از اعضایِ در حال توسعه بانک توسعه آسیایی هستند.
در اوایل این ماه، بانک توسعه آسیایی پیش بینی کرد شیوع کرونا که همه اقتصاد‌های بزرگ دنیا از جمله آمریکا و اروپا را از پا در آورده است، احتمالا ۴۱۰۰ میلیارد دلار برای اقتصاد جهانی هزینه داشته باشد. با وجود آنکه دولت‌ها و بانک‌های مرکزی برای حمایت از اقتصاد کشور‌ها وارد عمل شده و هزاران میلیارد دلار واریز کرده اند، کارگزاران بورس که از تأثیر دراز مدت بحران کرونا بیم دارند، بازار‌های بورس را با مشکل مواجه کرده اند.
 
علمی
۷۰ طرح تولید واکسن کرونا در جهان در دست انجام است
پایگاه اینترنتی بلومبرگ گزارش داد: سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد ۷۰ طرح تولید واکسن بیماری کووید-۱۹ در سراسر جهان در حال اجراست و سه واکسن تاکنون بر روی انسان آزمایش شده و این در حالی است که شرکت‌های تولید کننده دارو در تلاش برای یافتن درمانی برای این ویروس مرگبار هستند.
شرکت CanSino Biologics در هنگ کنگ یک واکسن آزمایشی را تولید کرده است و موسسه بیو فن​ آوری پکن نیز در مرحله دوم تولید یک واکسن قرار دارد. بر اساس اسناد سازمان جهانی بهداشت، دو مورد دیگر که بر روی انسان آزمایش شده اند توسط شرکت‌های داروسازی آمریکایی Moderna Inc مدرنا و Inovio Pharmaceuticals Inc اینوویو تولید شده اند.
در تولید واکسن پیشرفت‌ها با سرعت بی سابقه‌ای در حال رخ دادن است. این در حالی است که بعید به نظر می‌رسد این بیماری تنها با در پیش گرفتن این اقدامات مهار شود. صنعت داروسازی امیدوار است بتواند در مدت زمانی کوتاه تا یک سال یک واکسن را تولید و روانه بازار کند و این در حالی است که فرآیند عادی تولید یک واکسن به حدود ۱۰ تا ۱۵ سال زمان نیاز دارد.
شرکت‌های بزرگ و کوچک داروسازی در تلاش برای تولید یک واکسن برای این بیماری هستند، زیرا این موثرترین راه برای مهار این ویروس محسوب می‌شود. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شرکت‌های بزرگ داروسازی همانند Pfizer فایزر و Sanofi سانوفی واکسن‌هایی تولید کرده اند که در مرحله بالینی قرار دارد.
شرکت CanSino ماه گذشته اعلام کرد از مقامات چینی برای آغاز آزمایش یک واکسن بر روی انسان تأییدیه گرفته است. شرکت مدرنا Moderna که در کمبریج ماساچوست مستقر است، ماه مارس برای آزمایش واکسن خود بر روی انسان تأییدیه دریافت کرد. شرکت اینوویو Inovio نیز هفته پیش آزمایش واکسن خود بر روی انسان را آغاز کرد.
 
علمی
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: کرونا ۱۰ برابر مرگبار‌تر از آنفلوآنزای سال ۲۰۰۹
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، تدروس آدهانوم گبریسوس مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری خود در مقر سازمان جهانی بهداشت درباره آخرین وضعیت کرونا در جهان گفت: برخی کشور‌ها و مناطق در جهان اکنون چندین هفته است که محدودیت‌های اجتماعی و اقتصادی را متحمل شده اند. برخی کشور‌ها در حال بررسی این موضوع هستند که چه زمانی می‌توانند این محدودیت‌ها را بردارند؟ سایر کشور‌ها نیز دارند بررسی می‌کنند که آیا محدودیت‌ها را اعمال کنند؟ و اگر می‌خواهند اعمال کنند، از چه زمانی شروع کنند؟ در هر دو مورد، تصمیمات باید براساس حفظ سلامت انسان‌ها گرفته شود و تحت هدایت دانسته‌های ما درباره ویروس کرونا و رفتار آن باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی افزود: از آغاز شیوع کرونا این موضوع به شدت مورد توجه سازمان جهانی بهداشت بوده است. همانطور که گفتیم این ویروس جدید است و نخستین مورد همه گیری جهانی ناشی از ویروس کرونا محسوب می‌شود. همه ما داریم یاد می‌گیریم. ما همیشه منطبق با جدید‌ترین مدارک و مستندات، راهبرد خود را با وضعیت موجود انطباق می‌دهیم. ما فقط آن چیزی را که می‌دانیم می‌توانیم بگوئیم. ما فقط می‌توانیم براساس آنچه می‌دانیم اقدام کنیم. مدارک بدست آمده از چندین کشور تصویر روشن تری درباره این ویروس، رفتار آن، چگونگی متوقف کردن آن و چگونگی درمان آن در اختیار ما قرار می‌دهد.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: ما می‌دانیم که کووید-۱۹ به سرعت گسترش می‌یابد. ما می‌دانیم که این ویروس مرگبار است. این ویروس ۱۰ برابر مرگبار‌تر از همه گیری آنفلوآنزا در سال ۲۰۰۹ است. ما می‌دانیم که ویروس کرونا در فضای شلوغ - مثل خانه‌های سالمندان - می‌تواند خیلی آسان‌تر گسترش یابد. ما می‌دانیم که تشخیص زودهنگام، آزمایش گرفتن، قرنطینه و مراقبت از تک تک موارد ابتلا و ردیابی تک تک تماس‌ها، در متوقف کردن انتقال این ویروس، نقش بسیار اساسی دارد. می‌دانیم که در برخی کشور‌ها موارد ابتلا به کووید-۱۹ هر سه تا چهار روز دو برابر می‌شود.
 
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت معیار‌های شش گانه برای مقابله کشور‌ها با بیماری کووید-۱۹ را برشمرد.
تدروس آدهانوم گبریسوس در ادامه نشست خبری خود در مقر سازمان جهانی بهداشت درباره آخرین وضعیت کرونا در جهان گفت: در حالی که کووید-۱۹ خیلی سریع گسترش می‌یابد، اما خیلی کُند فروکش می‌کند. به بیانی دیگر، مسیر فروکش کردن و کاهش یافتن ویروس کرونا بسیار کُندتر از مسیر رشد و گسترش آن است. به بیانی دیگر اقدامات کنترلی باید به تدریج برداشته شوند و تحت کنترل باشند. نمی‌توان یکدفعه اقدامات کنترلی را برداشت.
وی افزود اقدامات کنترلی در صورتی قابل برداشته شدن است که اقدامات صحیح در سطح عمومی اجرا شده و همچنان برقرار باشد. یکی از این شرایط، توانایی قابل توجه کشور‌ها در ردیابی تماس‌ها است. درحالیکه برخی کشور‌ها به فکر کاهش محدودیت‌ها هستند، سایر کشور‌ها - به خصوص کشور‌های با درآمد پایین و متوسط در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین - دارند بررسی می‌کنند که آیا این تدابیر محدود کننده را اجرا کنند یا خیر؟
تدروس آدهانوم گبریسوس در ادامه گفت: در کشور‌هایی که جمعیت فقیر زیادی دارند، صدور دستور «ماندن در خانه» به مردم و سایر محدودیت‌هایی که در برخی کشور‌های با درآمد بالاتر اجرا می‌شوند شاید امکان اجرا شدن نداشته باشد. بسیاری از افراد فقیر مثل مهاجران و پناهجویان در اماکنی بسیار شلوغ و پرجمعیت زندگی می‌کنند درحالیکه منابع کمی دارند و دسترسی اندکی به مراقبت‌های بهداشتی دارند. کسی که زندگی اش وابسته به کار روزمزد است چگونه می‌تواند در شرایط ممنوعیت تردد دوام بیاورد؟ گزارش‌های خبری از سراسر جهان نشان می‌دهد که چه تعداد افراد با خطر «رها شدن به حال خود» روبرو هستند بدون آنکه به مواد غذایی دسترسی داشته باشند!
وی ادامه داد: همچنین مدارس برای حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دانش آموز در سراسر جهان تعطیل شده اند. این مسئله باعث توقف آموزش آن‌ها شده است و باعث شد برخی از آن‌ها در معرض سوء استفاده قرار گیرند. همچنین این وضعیت باعث شد بسیاری از کودکان از منبع اولیه تغذیه خود محروم شوند. همانطور که بار‌ها گفتم «فاصله گیری فیزیکی» و محدودیت‌ها فقط بخشی از معادله هستند. اقدامات بسیار زیاد دیگری در زمینه بهداشت عمومی وجود دارد که باید به اجرا گذاشته شود. ما همچنین از همه کشور‌ها درخواست می‌کنیم اطمینان بدهند در هر جایی که تدابیر «در خانه ماندن» به اجرا درمی‌آید حقوق بشر نباید قربانی شود. هر دولتی باید وضعیت خود را ارزیابی کند، ضمن آنکه از همه شهروندان خود - به خصوص آسیب پذیر‌ترین بخش جمعیت - حفاظت کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: سازمان جهانی بهداشت برای حمایت از کشور‌ها به منظور اتخاذ این تصمیمات، فردا توصیه نامه راهبردی خود را - که بروز هم شده است - منتشر خواهد کرد. در راهبرد جدید به صورت خلاصه تشریح خواهد شد که ما چه چیز‌هایی آموختیم؟ این توصیه نامه همچنین درباره مسیر رو به جلو رهنمود‌هایی ارائه می‌کند. این توصیه نامه شش معیار برای کشور‌ها در نظر گرفته است تا کشور‌ها هنگام برداشتن محدودیت‌ها این معیار‌ها را مد نظر قرار دهند.
وی در توضیح این معیار‌های شش گانه گفت:
// اولین معیار این است که انتقال (بیماری) کنترل شده باشد.
// دوم معیار این است که توانایی‌ها و ظرفیت‌های نظام بهداشتی کشور‌ها باید مستقر شده باشد تا موارد ابتلا را شناسایی کند، آزمایش انجام دهد، قرنطینه کند، تک تک موارد ابتلا را درمان کند و تک تک تماس‌ها را ردیابی کند.
// سومین معیار این است که مخاطرات مربوط به شیوع بیماری در محیط‌های خاص مثل مراکز درمانی و خانه‌های سالمندان به حداقل برسد.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در توضیح چهارمین معیار گفت:
// باید تدابیر و اقدامات پیشگیرانه در محیط کار، مدارس و دیگر مکان‌هایی - که حضور مردم ضروری است- به اجرا درآمده باشند.
// پنجمین معیار این است که ریسک و خطرِ وارد شدن بیماری (از سایر کشور‌ها) مدیریت شده باشد.
// ششمین معیار این است که محلات و ساکنان آن‌ها به طور کامل در جریان اطلاعات کامل مربوط به این بیماری قرار گیرند، با آن‌ها تماس برقرار شود و تعامل وجود داشته باشد تا این افراد در مقابل هنجار جدید، به توانمندی برسند.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت افزود: همه کشور‌ها باید اقدمات جامعی را اجرا کنند تا از سرعت انتقال بیماری بکاهند، جان انسان‌ها را نجات دهند و هدف شان این باشد که به وضعیتی باثبات برسند طوری که میزان سرایت بیماری به سطح پایین یا به صفر برسد.
 
اقتصادی
دور ریخته شدن شیر و سبزیجات در آمریکا به علت نبود مشتری
روزنامه دیلی میل گزارش داد: کشاورزان و دامداران آمریکایی به علت تعطیلی رستوران ها، هتل‌ها و مدارس در نتیجه شیوع ویروس همه گیر کرونا و نبود مشتری، اقدام به دور ریختن محصولاتشان می‌کنند. بر اساس گزارش مؤسسه «دامداران آمریکایی» که بزرگترین تعاونی لبنیات در آمریکاست، دامداران روزانه سه میلیون و هفتصد گالن شیر خود را دور می‌ریزند.
انجمن بین المللی لبنیات نیز تخمین می‌زند دامداران آمریکایی در حال حاضر حدود ۵ درصد از منابع شیر خود را دور می‌ریزند. بسیاری از آن‌ها نیز مجبورند سبزیجات تازه خود را در زمین دفن کنند یا در برخی موارد آن‌ها را به سازمان‌هایی مانند میلز و ویلز هبه کنند.
کشاورزان همچنین می‌گویند با چالش بسته بندی محصولات خود روبرو هستند، زیرا برخی از آن‌ها از عمده فروشی به خرده فروشی روی آورده اند.
دور ریختن شیر و از بین بردن مواد غذایی تازه در حالی اتفاق می‌افتد که ویروس مرگبار کرونا همچنان به تاخت و تاز خود ادامه می‌دهد و منجر به بیکاری میلیون‌ها آمریکایی شده است. در عین حال، کشاورزی جزو صنایعی است که تلاش کرده خود را با بحران تطبیق دهد. تا کنون بیش از ۵۶۱ هزار و ۷۰۰ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده و دست کم ۲۲ هزار و ۱۲۹ نفر جان باخته اند.
در حالی که صنعت کشاورزی آمریکا با تأثیرات این ویروس دست و پنجه نرم می‌کند، مواردی حیرت انگیز از به هدر رفتن مواد غذایی دیده می‌شود. کشاورزان ایالت‌های ویسکانسین و اوهایو هزاران گالن شیر تازه خود را در مرداب‌ها یا مخازن کودسازی می‌ریزند. یکی از کشاورزان ایالت ایداهو برای دفن حدود ۵۰۰ تُن پیاز، اقدام به حفر چاله کرد.
کشاورزان در ایالت فلوریدای جنوبی نیز تراکتور‌ها را روانه مزارع لوبیا سبز، هویج و سایر سبزی‌های رسیده کرده اند تا زمین‌ها را دوباره شخم بزنند. پل آلن، از مالکان شرکت آر سی هاتون به روزنامه نیویورک تایمز گفت: «خیلی آزار دهنده است». این شرکت صد‌ها هزار تن لوبیا و هویج را در فلوریدی جنوبی و جورجیا نابود کرده است.
در حالی که آلن و سایر کشاورزان مزارع سبزیجات خود را شخم می‌زنند، امیدوار هستند که اقتصاد بهبود یابد و آن‌ها بتوانند همان محصولات را دوباره بکارند. اگر اقتصاد بهبود پیدا نکند، آن‌ها مجبورند بار دیگر محصولات خود را از بین ببرند، این در حالی است که بسیاری از مردم آمریکا در نیاز شدید به سر می‌برند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انسداد مقطعی چند محور مواصلاتی زنجان به علت بارش‌ برف در بامداد سه شنبه
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
افتتاح سومین کارخانه آسفالت زنجان در سال آینده
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
پایان فعالیت شبکه سازمان‌یافته حفاری غیرمجاز در تبریز
تدارک رادیو زنجان در گرامیداشت حماسه نهم دی
اجرای طرح آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در استان زنجان از ۱۴ دی ماه
تعیین ۴۷۰ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ دی ۱۴۰۴
مراقب لینک های جعلی کلاهبرداری باشید
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۹ دی ماه ۱۴۰۴
بررسی چالش‌های توزیع دارو و مکمل‌های انسانی در گیلان
مجازی و تعطیل شدن مدارس برخی شهر‌های خوزستان در نهم دی
۳ هزار خوزستانی از خسارت سیلاب در امان نماندند
توقیف محموله ماهی قاچاق در آستارا
ایران عاشورایی، از ۹ دی تا دفاع مقدس ۱۲ روزه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی استان همدان، نهم دی ماه
لغو امتحانات داخلی مدارس مهاباد در روز چهارشنبه
دستگیری عامل تیراندازی در بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
پیدا شدن جسد دو نفر از سه جوان غرق‌شده در سد و رودخانه سرپری
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)