رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: مهارت آموزی میتواند نقشه راه موثری برای ایجاد اشتغال در کشور باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی اوسط هاشمی گفت: در جهان پیشرفته، مهارت حرف اول را میزند و اگر توجه نکنیم آینده ما بسیار بهت برانگیز خواهد بود. هاشمی خاطرنشان کرد: لازمه توسعه مهارت است پس شورای مهارت استان قزوین باید قدرتمند شود. وی افزود: حکومت نقش هدایت و تسهیل گری دارد و ما باید به خوداشتغالی توجه داشته باشیم. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه ایجاد اشتغال در بین بانوان کشور بسیار قوی است و از طریق دستیابی به مهارت میتوان زندگی افراد را تغییر داد، گفت: گواهی مهارت آموزی ارزش جهانی دارد، اما در کشور به آن توجهی نمیشود. هاشمی با اشاره به اینکه استان قزوین با قابلیتهای فرهنگی میتواند پیشتاز توسعه مهارت در کشور باشد، خاطرنشان کرد: هیچ صنف و یا کارگاهی نباید بدون مهارت و کارگر ماهر باشد و میتوانیم مرکز سنجش و صلاحیت حرفهای در استان قزوین راه اندازی کنیم. وی افزود: هیچ وامی نباید بدون صلاحیت فنی و مهارت به افراد جویای کار پرداخت شود. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، گفت: باغداری منبع بسیار مهم اشتغالزایی در استان قزوین است و دپارتمان آموزش کشاورزی و باغداری به استان قزوین اهدا میشود تا علاقمندان به این رشتهها برای آموزش به استان قزوین بیایند. وی افزود: در بخش گردشگری نیز استان قزوین مقصد ملی است و حاضریم برای قزوین مرکز هتل داری و گردشگری راه اندازی کنیم.
جمالی پور، استاندار نیز گفت: امیدواریم سازمان آموزش فنی و حرفهای نقش پر رنگی در توسعه کشور داشته باشد. وی افزود: اگر به مسئله آموزش فنی و حرفهای در کشور توجه شود، بخش بزرگی از مشکلات کشور از جمله کیفیت و تولید بر طرف میشود. جمالی پور گفت: حدود ۶۰ سال است که به صورت جدی در حوزه صنعت ورود کرده ایم، اما وضعیت صنعت درست نیست. استاندار با بیان اینکه نظام آموزش ما مبتنی بر مهارت نیست و آموزش محض به فرزندان ما داده میشود، خاطرنشان کرد: هیچ نگاهی برای شناخت مهارت در فرزندان ما وجود ندارد و این امر نشان دهنده حدر دادن منابع کشور است. جمالی پور با تأکید بر اینکه باید مهارت آموزی را در مدارس آغاز کنیم گفت: امروز در امر توسعه و صنعت سرمایه گذاری کردیم، اما منافع ما همچنان سودمند نیست. وی افزود: مشکل اساسی ما امروز نوع نگاه و ساختار مهارتی است چرا که پول دادن به مردم تحقیرآمیز، اما مهارت یاد دادن به مردم کرامت انسانی را افزایش میدهد.
مددی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان در جلسه شورای مهارت با بیان اینکه ۶۵ مربی رسمی با اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان همکاری میکنند، گفت: ۱۷۰ آموزشگاه فنی و حرفهای در استان قزوین، به مهارت آموزی کارآموزان میپردازند و ۵۵ کارگاه ثابت نیز در استان وظیفه آموزش کارآموزان را بر عهده دارند. وی افزود: امسال ظرفیت دولتی در آموزش فنی و حرفهای به ۳۰ درصد کاهش پیدا کرد تا آموزشگاههای آزاد بتوانند فعالیت بیشتری داشته باشند. به گفته مددی، در آزمونهای هماهنگ قالیبافی و صنایع دستی نیز ۷۴ درصد از کارآموزان استان، نمره قبولی کسب کردند. مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان، خاطرنشان کرد: سرانه آموزشی در استان ۱۰/۴ متر است که در نظر داریم این عدد را به سرانه کشوری و یا حتی بیشتر از آن یعنی به ۱۳ متر برسانیم. مددی افزود: استان قزوین، فاقد کارگاه آموزشی کشاورزی است. مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان همچنین به دلیل وجود ظرفیتهای خوب در استان، بر توجه ویژه به آموزش هتل داری و گردشگری تأکید کرد. وی افزود: کار ساماندهی آموزشگاههای غیرمجاز آغاز شده است و به عنوان نمونه، برای عقد قرارداد با کانون معلولان توانا به تفاهم رسیدیم. مددی تأکید کرد: مراکز فنی و حرفه ای، علاوه بر رویکرد آموزشی، باید کارآفرین هم باشند.
وارثی، مدیرکل بهزیستی استان نیز گفت: عمده رشتههایی که کارآمدی ضعیفی دارند و یا اثرگذار نیستند به بخش خصوصی واگذار شده اند. مدیرکل بهزیستی استان به هزینههای آموزش جامعه معلولان استان اشاره کرد و خواستار پرداخت این هزینهها از محل یارانهها شد. وی افزود: از فضای مجازی محروم هستیم و ورود به این بخش میتواند ما را بسیار توانمند کند.
حق گویان، مدیر کل امداد امام خمینی (ره) استان نیز گفت: در کمیته امداد، از ۶۰ هزار نفر مددجوی تحت پوشش نزدیک به ۲۰ هزار نفر توانایی کار کردن و مهارت آموزی را دارند. وی افزود: اولویت ما مناطق محروم و جلوگیری از مهاجرت و ایجاد اشتغال در آن مناطق است. حق گویان خاطرنشان کرد: با اعتبار بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان در نظر داریم ۵ هزار شغل جدید ایجاد کنیم. وی افزود: سال گذشته بیش از ۳ هزار شغل جدید ایجاد شد که با آموزش و حمایتهای مالی، به پایداری میرسند. مدیر کل امداد امام خمینی (ره) استان گفت: بیش از ۴۰ درصد طرحهای اشتغالزایی در کمیته امداد، مربوط به دامداری و کشاورزی است.