• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۱۸۸۶
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۱
بین الملل » تحلیلی
سخنان اسقف أعظم روم ارتدوکس به مناسبت روز جهانی قدس

قدس‏، پایتخت فلسطین بوده و خواهد بود

اسقف اعظم روم ارتدکس: تمام طرح های توطئه آمیز که شهر قدس را به طور خاص و موضوع فلسطین را به طور عام مورد حمله قرار داده اند، شکست خواهند خورد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از شبکه تلویزیونی المنار؛  اسقف أعظم روم ارتدوکس طی سخنرانی در مراسمی که به صورت مجازی از سوی کمیته جهانی بزرگداشت روز قدس برگزار شد ضمن قدردانی از همه کسانی که در راه دفاع از فلسطین و قدس تلاش می کنند گفت: فلسطین دچار ویروس اشغالگری شده اما این ویروس هم روزی از بین خواهد رفت.
اسقف عطا الله حنا گفت: برادران و خواهران عزیز، خرسندم که از شهر قدس در آستانه روز جهانی قدس شما را مخاطب قرار می دهم و به همگی شما از طرف شهر قدس که مهمترین مکان مقدس اسلامی-مسیحی را در خود جای داده درود می فرستم. شهری که محل وحدت اسلامی–مسیحی در مبارزه با اشغالگران و استعمارگران و مستبدان است.
وی خاطر نشان کرد: از پایتخت معنوی و ملی مان به شما و از طرف شما به تمام کسانی که این روز بزرگ را زنده نگه داشتند، روزی که از قدس دفاع می کنیم این پیام را می فرستم که قدس آزاد خواهد شد و تمام طرح های توطئه آمیز که شهر قدس را به طور خاص و موضوع فلسطین را به طور عام مورد حمله قرار داده اند، شکست خواهند خورد.
اسقف أعظم روم ارتدوکس در ادامه افزود: به تمام امت عربی و آزادگان این امت که همیشه مساله فلسطین را در اولویت خود قرار داده اند درود می فرستم و همچنین به برادران مسلمانمان ماه رمضان را و پیشاپیش روز عید سعید فطر را تبریک گفته و به مسیحیان سراسر جهان نیز درود می فرستم. مساله قدس به ما به عنوان مسیحی ها و مسلمانان جهان به طور مستقیم مربوط است و باید برای دفاع از قدس همیشه متحد باشیم زیرا تجاوز به قدس، تجاوز به همه ارزشهای ایمانی و تاریخی و میراث و اصالت وجودی و تعلق ریشه ای ما به این سرزمین مقدس است.

وی همچنین تاکید کرد: از طرف اهالی قدس و فلسطین می گوییم که علی رغم همه توطئه ها که از گوشه و کنار جهان ما را احاطه کرده است، از قدس که پایتخت فلسطین بوده و خواهد بود، چشم نمی پوشیم. هیچ نیرویی در جهان نمی تواند مظاهر و نمادهای قدس را از بین ببرد یا تاریخ آن را نابوده کند یا جایگاهش را تضعیف کند. قدس در این جهان، برای ما پایتخت و قبله و محل مقدس است و به عقیده ما تکه ای از آسمان بر روی زمین است و برای همین ما در روز جهانی قدس از تمام امت اسلامی و مسیحی در سراسر جهان می خواهیم تکلیف معنوی و انسانی و تمدنی خود در قبال قدس را انجام دهند و شهر قدس را تنها به حال خود رها نکنند زیرا صهیونیست ها هر روز و هر ساعت به قدس تجاوز کرده و برای از بین بردن تاریخ و ماهیت آن تلاش می کنند. این شهر را رها نکنید و همیشه از آن دفاع کنید.
اسقف أعظم روم ارتدوکس در ادامه افزود: روز جهانی قدس، روز یادآوری است. یادآوری به تمام کسانی که نیاز دارند تا واجب ملی و انسانی و اخلاقی خود را در راه قدس یاد آور شوند تا شهر قدس در آغوش تاریخ و میراث و ریشه ما باقی بماند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: شهدای زیادی برای دفاع از قدس جان و خون پاکشان را فدا کردند و ما هرگز شهدا را فراموش نمی کنیم و هرگز خونهای پاکی را که برای قدس ریخته شده تا این شهر، یک شهر عربی فلسطینی با مقدسات اسلامی و مسیحی باقی بماند نادیده نمی گیریم. شهدایمان را به یاد می آوریم و نسبت به جانفشانی آنها وفادار بوده و به اسیرانمان در زندان های اشغالگران درود فرستاده؛ آنهایی که آزادی شان را فدای آزادی وطن کردند و آنهایی که آزادی شان را در راه قدس و مقدسات فدا کردند. اسیران ما قهرمانان و رمز آزدی و کرامت هستند.
اسقف عطا الله حنا گفت:  فلسطینیان، ای دوستان ما در شهر قدس و فلسطین از همه شما تشکر می کنم، از تمام کسانی که کلام حق را در زمانی خطرناک که در آن طرح های مشکوک و عادی سازی روابط توطئه گران وشرم آوران زیاد شده، به زبان می آورند و از حق دفاع می کنند، تشکر و قدردانی می کنم. به تمام نداهای شجاعانه که به روشنی از حق و عدالت و قدس دفاع می کنند درود می فرستم. برای این امت بدون قدس و بدون بازگشت قدس به صاحبانش شرافتی وجود ندارد. این شهر باید شهر صلح و پایتخت فلسطین و پایتخت معنوی و ملی ملت های مسیحی و مسلمانان باقی بماند.
وی با بیان این که شیوع کرونا باعث شد که دنیا به یک روستای کوچکی تبدیل شود افزود: تمام جهان از این ویروس رنج می برند – این ویروس به کشورها و به منطقه ما رسیده و ما بر این ویروس پیروز خواهیم شد. کرونا از کشورهای ما خواهد رفت ولی ویروسی خطرناک تر از کرونا؛ یعنی ویروس اشغالگری، باقی مانده است و این ویروس نیز یقینا از بین خواهد رفت تا فلسطینی ها با آزادی تمام در سرزمینشان و در خاک مقدسشان حرکت کنند. در این روزها هنگامی که از قدس صحبت می کنیم روز نکبت و آوارگی را به یاد می آوریم، آوارگان فلسطینی در اردوگاهایشان را که کلیدهایشان را در دست دارند به یاد می آوریم. آنهایی که باید به سرزمین غصب شده شان باز گردند. هنگامی که از قدس دفاع می کنیم باید از حق بازگشت نیز دفاع کنیم. قدس که ما خواهان آن هستیم، قدس عربی فلسطینی برای ملت فلسطین است و فلسطینی ها صاحبان این سرزمین هستند نه آن استعمارگرانی که به این جا آمده اند.
اسقف عطا الله حنا گفت: در روز جهانی قدس به یاد آوارگان فلسطین در سراسر جهان می افتیم و به آنها می گویم، کلیدهای بازگشت را در دست داشته باشید که شما باز خواهید گشت... بازخواهید گشت... باز خواهید گشت. قدس و فلسطین در انتظار شماست تا با هم آزادی و کرامت و بازپس گیری قدس و برافراشتن پرچم آزادی بر فراز کلیساها و مساجد و دیوارهای بیت المقدس را جشن بگیریم.
وی در پایان گفت: از شهر قدس، به شما ای دوستان در هر جا که هستید و حضور دارید درود می فرستم. شما امروز از شهر قدس سخن می گویید و از این شهر در روز جهانی قدس حمایت و دفاع می کنید. زنده باد قدس پایتخت فلسطین و زنده باد فلسطین به پایتختی قدس و زنده باد آزادگان امت عربی مسلمان و مسیحی در سراسر جهان؛ آنهایی که از ارزشهای آزادی و کرامت بشری و عدالت دفاع می کنند؛ آنهایی که دفاع از عادلانه ترین مساله در تاریخ مدرن بشری یعنی مساله فلسطین را برعهده دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار در خصوص آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در چهارمحال و بختیاری
رونمایی از دو کتاب پژوهشی–آموزشی در حوزه موسیقی دستگاهی ایران
بیش از ۳ هزار دانش‌آموز دختر یزدی میهمان باغ‌موزه دفاع مقدس شدند
هزینه واردات بنزین در لایحه بودجه ۱۴۰۵ معادل کل یارانه کالا‌های اساسی است
خدمات سلامت رایگان قرارگاه جهادی سجادیه به اهالی خودنکلا
سانحه رانندگی با یک جانباخته در بزرگراه شهید چراغچی مشهد
پخت و توزیع نان سورک در تفت
برگزاری آزمون نظام مهندسی در کهگیلویه و بویراحمد
پیکر مرحومه بی بی نزاکت گلستانی مادر شهید جاوید الاثر «بهرام درود» بر دستان مردم قدرشناس گچساران تشییع و در قطعه صالحین بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
درخشش هنرمندان صداوسیمای آبادان در جشنواره‌ی ابوذر
مراسم محوری نه دی در مسجد انقلاب بجنورد برگزار می‌شود
اعزام کاروان بانوان فرهنگی شهرستان بهمئی به مناطق عملیاتی
برد استقلال خوزستان پس از ۳ ماه
عراقچی: وزارت خارجه حامی صادرات محصولات فناورانه است
پدر شهید والامقام مهرداد هدایتی به فرزند شهیدش پیوست
اعزام کاروان فرهنگیان شهرستان لنده عازم مناطق عملیاتی جنوب کشور
کاروان خانوادگی قهرمان من عازم کرمان شد
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از پروژه هتل سه‌ستاره اشنویه
رویداد‌های فرهنگی و هنری قزوین؛ از ثبت آثار ملی تا رونمایی از اشعار محلی
دستگیری ۳ مخل نظم و امنیت در خلیل‌ آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
توافق جدید ایران، روسیه و آذربایجان برای تثبیت نرخ‌های کریدور شمال-جنوب
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)