• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۲۰۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
معاون پژوهشی وزیر علوم :

آموزش عالی باید 5 تا 10 سال جلوتر از جامعه حرکت کند

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: اتفاقاتی که در حال رخ دادن است نشان می دهد که تحولات را باید به سرعت ارزیابی کرد و باید چندسال جلوتر از جامعه حرکت کنیم .

آقای مسعود برومند در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در واکنش به رونمایی از سند آینده دانشگاه های ایران (دانشگاه های جامعه محور و کار/افرین) افزود: از چند ماه پیش بحث دانشگاه کار آفرین و جامعه محور به عنوان یکی از سیاست های اصلی وزارت علوم مطرح شد و در این راستا فعالیت های بسیار خوبی صورت گرفت پارک های علم و فناوری و مراکز رشته توسعه خوبی از نظر کیفی داشتند، دانشگاه ها در فعالیتشان به شدت به چالش های اجتماعی و نیاز دستگاه ها توجه کردند اما نکته مهم بعدی که باید رخ می داد این بود که این فکر باید به بدنه دانشگاه های منتقل می شد.
وی افزود: به همین دلیل از سال 97 در قالب سلسه گردهمایی که با سازمان برنامه بودجه برگزار کردیم به سمتی رفتیم که برنامه ها خاصی از جمله طرح تحول در سیستم آموزشی طرح صندوق ملی پژوهشی و فناوری کشور طراحی شود که این برنامه ها شکل گرفت و در طول دو سال گذشته آیین نامه ها و استانداردهای آن تدوین و به دانشگاه ابلاغ شد و زمان اجراییش فرا رسید.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: برای انتقال این مباحث و مفاهیم از سال 97 وزارت علوم سندی را با همه توانایی و قدرت هیات علمی خود تدوین کرد تا سندی تحت عنوان دانشگاه جامعه محور و کار آفرین آماده شد که در این سند به مسیری که دانشگاه ها تا امروز طی کرده اند تا امروز و به وضعیت و روند فعلی دانشگاه های کشور توجه کرده و همچنین روندهای بین المللی را در حوزه آموزش عالی مورد عنایت قرار داده و در نهایت به سیاست ها ارزش های و نوع فعالیت هایی که دانشگاه ها باید به آن بپردازند پرداخته است.
آقای برومند افزود: در این سند برنامه ای به مفهوم اجرا ارائه نشده بلکه هدف تغییر ساختار ذهنی ای است که باید در دانشگاه ها شکل گیرد و این سند امور به دست آقای جهانگیری رونمایی شد امیدواریم که این سند باعث شود که همه ما با یک اصول و هدف مشترک به سمت ایحاد ایران آباد و پیشرفته و توسعه حرکت کند.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: آموزش عالی کشور در طول دوره های حیات خود دوره های متفاوتی را پشت سر گذاشته است و از زمانی که به صورت جدید و مدرن در ایران راه افتاد در قالب تربیت نیروی انسانی فعالیت کرد و این روند تا انقلاب اسلامی ادامه داشت بعد از انقلاب این نگاه به این سمتی رفت که حجم بیشتری از فارغ التحصیلان بتوانند برای کشور آماده شوند بنابراین مهندسان، پزشکان و متخصصان حوزه علوم انسانی و رشته های دیگر فراوانی تربیت شد.
آقای برومند با اشاره به تحولات ده شصت تا هفتاد افزود: همزمان که آرام آرام نیاز جامعه تغییر می کرد و اتفاقاتی که در کشور و جهان رخ می داد دانشگاه ها را به سمت تفکر های جدید میل داد بنابراین بحث پژوهش و فناوری در دهه 60 شکل می گیرد و در دهه هفتاد مباحث توسعه علمی و ایفای نقش مهم در توسعه مستندات و مقالات علمی که نشان دهنده اعتبار جهانی کشور است برجسته می شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: از اوایل دهه هشتاد بحث توسعه فناوری مطرح می شود و پارک های علم و فناوری ایجاد شدند که با دستاوردهای خود بسیاری از مسائل و مشکلات کشور را برطرف کردند و کشور را در بسیاری از حوزه ها از خارج بی نیاز کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خدمت جهادی کاروان نذر خدمت در روستای نیسیان اردستان
تاکید بر عدالت اقلیمی و توجه به تغییرات اقلیمی
مسابقات پاراوزنه برداری غرب کشور به میزبانی کرمانشاه در حال برگزاری است
بدرقه شاعر شادوران (حامد ماکویی) تا آرامگاه ابدی اش
ارسال ۱۰ تانکر آب به مناطق کم برخوردار خراسان جنوبی
دومین گردهمایی فعالان نهج البلاغه در خوزستان
افزایش غلظت آلاینده‌ها در مناطق صنعتی
احداث تصفیه‌خانه فاضلاب بهارستان از اولویت‌های زیست‌محیطی منطقه است
صعود کاله مازندران به رده دوم لیگ برتر بسکتبال
دیدار وزرای ورزش ایران و عربستان در ریاض
از نوآوری تا تجارت؛ مسیر جهانی نانوی ایران
تاکید بر ضرورت حمایت از صنایع کوچک در خوزستان
فراهم شدن دسترسی پایدار اهالی۶ روستای روانسر به آب آشامیدنی سالم
شاگردان مسعود حمیدی، در پی کسب سومین پیروزی متوالی
آشتی ذوب آهن با برد و توقف ملوان مقابل شمس آذر
تصمیم‌های فرمانداران می‌تواند در سطح ملی اثرگذار باشد
ضرورت توجه صنایع خوزستان به تولید ، مسئولیت‌های اجتماعی و توسعه دریامحور
کشف ۲ تن آرد خارج از شبکه در ميام
تأکیداستاندارآذربایجان غربی بر مدیریت بهینه منابع آبی
موفقیت موزه ایرانی در ثبت رکورد گینس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)