• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۴۳۱۷۱
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴
اردبیل » اجتماعی
25 شوال

سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)

امروز 25شوال سالروز شهادت مظلومانه ششمین خورشید پرفروغ سپهر امامت و ولایت و رئیس مذهب جعفری اثنی عشری ، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای از اردبیل امام صادق (علیه السلام) در روز 17 ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه متولد گردید. پدر گرامی آن حضرت، امام محمد باقر (علیه السلام) و مادر ارجمندش ام فروه، دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر می باشد. نام شریفش جعفر و لقب معروفش صادق و کنیه اش ابوعبدالله می باشد. شهادت آن حضرت در 25 شوال سال 148 هجری قمری، در 65 سالگی، به دستور منصور دوانیقی، خلیفه ستمگر عباسی، به وسیله سمی که به آن بزرگوار خوراندند، در شهر مدینه اتفاق افتاد، و محل دفنش در قبرستان بقیع است.

سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)
امام جعفر صادق (علیه السلام) تلاش و کوشش خود را با مساعی علمی آغاز و حوزه فکری و ثمربخش خویش را که بزرگان فقها و متفکران از آن بیرون آمدند، در صفوف امت، افتتاح کرد و با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت برجای گذاشت. بعضی از شاگردان نامی آن بزرگوار عبارتند از: هشام بن حکم و مؤمن طاق و محمد بن مسلم و زرارة بن اعین و ... که هر یک چهره های درخشانی از تربیت شدگان مکتب آن حضرتند. حرکت علمی او آن سان گسترش یافت که سراسر مناطق اسلامی را دربر گرفت و مردم از علم او سخن ها می گفتند و شهرتش در همه شهرها و دیارها پیچیده بود.
جاحظ در مورد امام صادق (علیه السلام) می گوید:«امام صادق چشمه های دانش و حکمت را در روی زمین شکافت و برای مردم درهایی از دانش گشود که پیش از او معهود نبود و جهان از دانش وی سرشار گردید.»هدف امام صادق (علیه السلام) از گسترش برنامه فرهنگی، چاره جهل امت و تقویت عقیده به مکتب اسلام و نیز ایستادگی در برابر امواج کفرآمیز و شبهه های گمراه کننده و حل مشکلات ناشی از انحراف حکومت بود.

سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)
تلاش آن حضرت از طرفی مقابله با امواج ناشناخته و فاسد اوضاع سیاسی عهد امویان و عباسیان بود که انحرافات عقیدتی آن، بیشتر معلول ترجمه کتاب های یونانی و فارسی و هندی و پدید آمدن گروه های خطرناک از جمله غلات و زندیقان و جاعلان حدیث و اهل رأی و متصوفه بود که زمینه های مساعد رشد انحراف را به وجود آورده بودند. امام (علیه السلام) در برابر تمامی آنها ایستادگی کرد و با همه مناظره و مباحثه کرد و خطر افکارشان را برای ملت اسلام افشا نمود و از طرف دیگر، با تلاش های خستگی ناپذیر، مفاهیم عقیدتی و احکام شریعت را منتشر ساخت و آگاهی علمی را پراکند و توده های عظیم دانشمندان را به منظور آموزش مسلمانان مجهز ساخت.
امام صادق (علیه السلام) مسجد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را در مدینه محل تدریس خویش قرار داد و مردم، دسته دسته از دور و نزدیک به آنجا می شتافتند و سؤالات گوناگون خود را مطرح و جواب لازم را دریافت می نمودند. از جمله استفاده کنندگان از محضر آن بزرگوار، مالک بن انس و ابوحنیفه و محمد بن حسن شیبانی و سفیان ثوری و ابن عینیه و یحیی بن سعید و ایوب سجستانی و شعبة بن حجاج و عبدالملک جریح و دیگران بودند.

سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)
امام صادق(علیه السلام) به پیروان خود فرمان داد که به حاکم منحرف پناه نبرند و از داد و ستد و همکاری با او خود داری کنند و به اصحاب و دوستان خود سفارش می کرد که در هر کار، مخفیانه عمل کنند و تقیه را رعایت نمایند و در هر عملی که انجام می دهند توجه کامل داشته باشند که دشمنان و مخالفان شان متوجه آن نشوند. آن حضرت مردم را بر آن می داشت تا در قیامی که زید بن علی بن الحسین (علیه السلام) بر ضد دولت امویان کرده بود، پشتیبان زید باشند. هنگامی که خبر قتل زید به او رسید بسیار ناراحت شد و اندوهی عمیق به او دست داد و از مال خود به خانواده هر یک از یاران زید که با او در آن واقعه آسیب دیده بودند هزار دینار داد و نیز هنگامی که جنبش بنی الحسن (علیه السلام) شکست خورد، امام را حزن و اندوه فرا گرفت و سخت بگریست و مردم را مسؤول کوتاهی در برابر آن جنبش دانست. با این حال، آن حضرت از در دست گرفتن حکومت، خودداری فرمود و این کار را به وقتی موکول کرد که نقش دگرگون سازی امت را ایفا کند و در مجرای افکار امت تأثیر گذارد و انحراف های گوناگونی را که واقعیات سیاسی و اجتماعی روز به وجود آورده بود تصحیح نماید، آنگاه در داخل امت عهده دار تجدید بنا شود و امت را آماده سازد تا در سطحی درآیند که بتوانند حکومتی را که خود می خواهند، تشکیل دهند.
امام صادق در نگاه دیگران
ابوحنیفه، پیشوای مشهور فرقه حنفی، گفته است:«من دانشمند تر از جعفربن محمد ندیده ام.» «لو لا السنتان لهلک نعمان»؛ یعنی اگر آن دو سال (شاگردی من نزد او) نبود، نعمان هلاک می شد. (اسم ابوحنیفه نعمان بن ثابت بوده است). مالک، پیشوای فرقه مالکی، گفته است: «مدتی نزد جعفر بن محمد رفت و آمد می کردم، او را همواره در یکی از سه حالت می دیدم؛ یا نماز می خواند یا روزه بود و یا قرآن تلاوت می کرد، و هرگز او را ندیدم که بدون وضو حدیث نقل کند.»
اکنون از باب تیمن و تبرک و جهت بهره مندی بیشتر، سخنی چند از آن امام بزرگوار را ذکر می کنیم؛
کمال احسان
«لایتم المعروف الابثلاث خصال؛ تعجیله و تقلیل کثیره و ترک الامتنان به» احسان و نیکی کامل نباشد، مگر با سه خصلت؛ شتاب در آن، کم شمردن بسیار آن، و منت ننهادن بر آن.
محاسبه نفس
«حق علی کل مسلم یعرفنا ان یعرض عمله فی کل یوم و لیله علی نفسه فیکون محاسب نفسه، فان رای حسنه استزاد منها، و ان رای سیئه استغفر منها لئلایخزی یوم القیمه» بر هر مسلمانی که ما را بشناسد، سزاوار است که در هر شبانه روز، عملش را بر خود عرضه دارد و خود حسابگر خویش باشد، اگر حسنه دید بر آن بیفزاید، و اگر گناه دید از آن آمرزش خواهد تا اینکه روز قیامت رسوا نشود.
استقامت
«لو ان شیعتنا استقاموا لصافحتهم الملائکه ولاظلهم الغمام و لاشرقوا نهارا و لاکلوا من فوقهم و من تحت ارجلهم و لما سالوا الله شیئا الااعطاهم» اگر شیعیان ما استقامت می ورزیدند، هر آینه فرشتگان با آنها دست می دادند و ابرها بر آنها سایه می انداخت و در روز می درخشیدند و از بالای سر و زیر پای خود روزی می خوردند و چیزی از خدا نمی خواستند مگر اینکه به آنها عطا می کرد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)
سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل ناوگان حمل‌ و نقل عمومی خراسان جنوبی برای سفر‌های تابستانی
تجدید بیعت کهگیلویه و بویراحمدی ها با ایران مقتدر
بازسازی ۹۰ درصدی ناوگان اتوبوسرانی در منطقه ۹
راهیابی «یَل» از اردبیل به جشنواره فیلم کوتاه آلمان
اجتماع باشکوه عاشقان ولایت در یکصد و سی و پنجمین قرار شبانه در خراسان شمالی
تداوم ایستادگی در شب ۱۳۵؛ تجمعات مردمی شهریار برای خونخواهی رهبر شهید
وقوع آتش‌سوزی در ارتفاعات شیراز
آیین بزرگداشت رهبر شهید ایران در شهرستان‌های خراسان شمالی
آزاد سازی ۶ هزار و ۷۰۰ مترمربع زمین به وضعیت زراعی شهرستان خرم آباد
آغاز مرحله شهرستانی مسابقات سراسری قرآن کریم در خراسان جنوبی
آمادگی کامل خراسان شمالی برای برگزاری باشکوه اربعین حسینی
ضوابط حفاظتی برای هفت اثر تاریخی خراسان شمالی ابلاغ شد
تداوم جوی آرام در بیشتر مناطق کشور
انهدام رادار پاتریوت و کنترل هوایی ناوگان پنجم دریایی آمریکا
ازسرگیری پرواز‌های فرودگاه سیرجان پس از چهار ماه وقفه
صعود تیم والیبال نوجوانان ایران به مرحله حذفی قهرمانی آسیا
کاشت ذرت دانه‌ای در ۱۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان ارزوئیه
قاب‌های ماندگار بدرقه رهبر شهید
نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۶،اسپانیا - فرانسه؛ جنگ ستارگان در دالاس
شکاری از پرسپولیس جدا شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان
امروز؛ آغاز توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد
آخرین وضعیت اختلال در خدمات ۴ بانک
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد
وقوع چند انفجار در هرمزگان؛ ۲۲ تیر ۱۴۰۵
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند
نرخ طلا، سکه و نقره در بازار مشهد / دوشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۵
نشست علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد
موافقت مشروط عربستان با پیوستن به توافق سازش
کنایه عراقچی به ترامپ؛ ۲۰ درصد رقم بسیار بالایی است!
حمله سپاه به زیرساخت‌های ارتش آمریکا در عمان و بحرین
مرکز فرماندهی و کنترل پهپادی آمریکا در بحرین ویران شد
ادامه حملات ارتش به پایگاه‌های آمریکا با پهپاد‌های انهدامی
به هیچ عنوان نمی‌گذاریم آمریکا در تنگه هرمز دخالت کند
نهایی شدن بندهای اصلی قرارداد گاز ایران و روسیه
پیام رهبر انقلاب به مناسبت تشییع و تدفین پیکر رهبر شهید  (۸ نظر)
مرگ لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب آمریکا  (۴ نظر)
تعویق یا تغییری در زمان‌بندی امتحانات نهایی دانش‌آموزان وجود ندارد  (۳ نظر)
سپاه: پایگاه پرنس حسن اردن درهم کوبیده شد  (۳ نظر)
گوترش: ایران و آمریکا مذاکره را از سرگیرند  (۲ نظر)
آغاز فعالیت مواکب اربعین حسینی در مرز‌های خوزستان از ۲۹ تیرماه ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تایید خبر شهادت ۲ بسیجی تامین امنیت در مشهد  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی دشمن به ۸ شهر خوزستان  (۱ نظر)
واریز مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی در تیر ماه  (۱ نظر)
کاخ سفید دیگر برای ترامپ امن نخواهد بود!  (۱ نظر)
جدول قطعی برق ۲۲ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
قیمت‌های جدید نان در البرز اعلام شد  (۱ نظر)
باج به دشمن، سایهٔ جنگ را دور نمی‌کند  (۱ نظر)
ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ آغاز شد  (۱ نظر)
سامانه یکپارچه خدمات مشترکان شرکت‌های برق منطقه‌ای عملیاتی شد  (۱ نظر)