• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۷۱۴۳۷
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون
ارمغان جدید سیما

شوتبال؛ مسابقه‌ای مثل زندگی!

مدت‌ها بود که جای مسابقات میدانی و مهیج در تلویزیون خالی بود؛ مسابقاتی که هم تحرک داشته و پرهیجان باشند و هم فرهنگ سازی کنند.

شوتبال؛ مسابقه‌ای مثل زندگی!به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما، این در حالی است که آغاز فصل تابستان و اوقات فراغت طولانی مدت گروه‌های سنی جوان و نوجوان، نمایش این نوع برنامه‌ها را ایجاب می‌کند.
«شوتبال» عنوان مسابقه‌ای با محوریت هوش هیجانی و مشارکت قهرمانان ورزشی و نخبگان علمی و روایت سرگذشت متفاوت و پندآموز آن ها، ارمغان جدید سیما برای پر کردن این جای خالی و پاسخ به نیاز این روز‌های مخاطب، از شبکه نسیم پخش می‌شود.
فصل اول این مسابقه، سال قبل پخش شده بود، اما فصل جدید آن با تغییراتی به پخش رسیده است و ضمن افزایش تنوع و نوآوری، رویکرد محتوایی و فرهنگی هم یافته است.
فصل دوم مسابقه «شوتبال»، برخلاف نام و ظاهر ساده و سرگرم کننده اش، مسابقه‌ای با جزئیات و محتوایی منحصر به فرد است. حتی تولید آن هم پیچیدگی‌هایی خاصی دارد. به ویژه در شرایط شیوع کرونا، این پیچیدگی بیشتر شده است. چون مسابقاتی که محور اصلی آن‌ها تحرک و هیجان است، با حضور پرشور تماشاگران و تشویق و هیاهوی آن‌ها معنا و فضا پیدا می‌کند. خوشبختانه و به رغم خطرات موجود، اما با تمهیدات به کار رفته، این مسابقه با حضور این تماشاچی‌ها همراه شده است. اغلب مسابقات بر اطلاعات عمومی یا قدرت جسمانی تکیه دارند، اما «شوتبال» مسابقه‌ای است که هوش هیجانی شرکت کنندگانش را محک می‌زند.
اولین اتفاق ویژه‌ای که در فصل جدید مسابقه «شوتبال» رخ داده است، شرکت بانوان در این مسابقه است. این نخستین مسابقه میدانی بانوان در تلویزیون است. یعنی یک قسمت، با حضور شرکت کنندگان خانم و یک قسمت هم با حضور شرکت کنندگان آقا تولید و پخش می‌شود. «شوتبال» با این تمهید، زنان کشورمان را به ورزش تشویق و ترغیب می‌کند. برخی از مسابقه دهندگان زن نیز خطاب به بانوانی که این مسابقه را می‌بینند، می‌گویند که هیچ محدودیتی برای تحرک جسمی و ورزش بانوان وجود ندارد و خود آن‌ها نیز توانسته اند در رشته‌های ورزشی مختلف، به قهرمانی یا موفقیت‌هایی برسند.
اتفاق جدید دیگری که در فصل جدید «شوتبال» به چشم می‌خورد، استفاده از ظرفیت قهرمانان و شخصیت‌های خاص و موفق است؛ هم ورزشکاران نامی و دارای عناوین قهرمانی می‌آیند و هم نخبگان دانشگاهی و علمی و هم افرادی که در زندگی خودشان توفیقات بزرگی را به دست آورده اند و می‌توانند الگوی جوانان و نوجوانان باشند. از دانشجویان و رتبه‌های برتر دانشگاه‌های شریف و امیر کبیر گرفته تا برنده مدال طلای المپیک و ... یکی از جاذبه‌های ویژه «شوتبال» این است که میدان رقابتی سالم و مهیج را با حضور چنین چهره‌های پرفروغی فراهم کرده است.
«شوتبال» در همان قسمت اول از فصل جدیدش، نشان داد که در پی اهداف فرهنگی و اجتماعی هم هست. همچنان که در آن قسمت، گروهی از رها شدگان از بند اعتیاد نیز در این مسابقه حضور یافتند. حضور آن‌ها وقتی جذاب‌تر شد که گروه رقیبشان، تحصیل کردگان یک مدرسه تیزهوشان بودند. رقابتی که نشان داد، هوش هیجانی همه افراد، اگر میدان و فضای بروز پیدا کند، شکوفا‌تر می‌گردد.
اتفاق ویژه دیگر در فصل دوم مسابقه «شوتبال» این است که زندگی محور است؛ این مسابقه درواقع، راوی دو رقابت موازی است؛ هم زندگی دشوار و پرتلاش شخصیت‌های خاص حضور یافته در مسابقه را روایت می‌کند و هم مبارزه آن‌ها برای موفقیت در این مسابقه را به تصویر می‌کشد. طوری که هر گروه و هر فردی که در رقابت «شوتبال» حضور پیدا می‌کند، دارای یک قصه زندگی است و مخاطب می‌تواند با دیدن این مسابقه و در طول مسابقه، با یک تجربه جدید در عبور از سختی‌ها و رسیدن به موفقیت آشنا گردد و به درک تازه تری از زندگی برسد. باز هم افراد موفقی که پا به این میدان می‌گذارند، طیف متنوعی را در بر می‌گیرند؛ از افرادی که در علم و تحصیل موفق شده اند، تا قهرمانان ورزشی و حتی افرادی که در زندگی شخصی خودشان، پیروز شده اند؛ مثل جوان خلافکاری که متحول شده یا معتاد سابقی که نه تنها از بند اعتیاد رها شده که امروز یک فرد مثبت است و زندگی شکوفا و موفقیت آمیزی دارد و ...
به همین دلیل هم در «شوتبال» سرگرمی و هیجان، یک ظرفیت هستند، نه هدف. هدف اصلی از تولید و پخش این مسابقه، فرهنگ سازی و الگوسازی در زندگی و موفقیت است. افراد شرکت کننده در این مسابقه در کنار هم یک جامعه کوچک را تشکیل می‌دهند، اجتماعی که در آن هر فردی، مثل زندگی روزمره، در یک رقابت قرار دارد که فرصت دست یابی به موفقیت را دارد، اما به شرط اینکه همه تلاش خود را به کار ببرد.
این فصل از مسابقه تلویزیونی «شوتبال» تا آغاز ماه محرم، هر شب روی آنتن شبکه نسیم سیما می‌رود. پس از پایان ایام عزاداری محرم و صفر، فصل بعدی مسابقه «شوتبال» در ۶۰ قسمت تولید و پخش خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور دوچرخه سوار تبریزی در مسابقات کاپ آزاد آسیایی مالزی
تبیین سیاست های اقتصادی دولت نیازمند همراهی دانشگاه هاست
اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره فیلم منتشر شده از اتفاقات اطراف بیمارستان سینا
احیای قنات مصرآباد خدابنده با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد ریالی
آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در ورزش دارد
تخصیص ۱۲۷ هکتار زمین برای طرح های تجدیدپذیر در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ دی ۱۴۰۴
دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در کرمان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
الحاق اراضی در تمام شهرستان‌های استان زنجان در دست انجام است
اوقات شرعی اهواز، ۱۷ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۴ به افق قم
موفقیت علمی زمانی ماندگار است که با اخلاص همراه باشد
محبت به امیرالمومنین حقیقتی برخاسته از معرفت
برخورد قطار خاش–زاهدان با واگن باری
دلایل اصلی دشمنی دشمنان ایران اسلامی چیست؟
محوریت بازرسی در بازار
کشف احتکار ۴۵ تن روغن در خاش
برگزاری همایش خادم یاران رضوی در تبریز
کشف چوب قاچاق در تالش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
افزایش آلودگی هوا شهرهای صنعتی؛ وضعیت قرمز در ارومیه و مشهد
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)