پخش زنده
امروز: -
۱۷ مورد حریق از ابتدای امسال در سطح مراتع و منابع طبیعی شهرستان قوچان رخ داده که منجر به نابودی ۲۶۸ هکتار عرصه منابع طبیعی شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس منایع طبیعی و آبخیزداری قوچان تعداد آتشسوزی در منابع طبیعی قوچان را ظرف مدت مشابه پارسال صفر اعلام و بیان کرد: تمام حریق هایی که امسال در سطح زمین های منابع طبیعی این شهرستان رخ داد، سهوی و ناشی از خطای انسانی توسط گردشگران و یا چوپانان بوده است.
امیر زمانی مقدم طعمه بیشتر آتشسوزی های رخ داده را بقایای خشک شده گیاهان ذکر کرد و گفت: گرما باعث هیچکدام از این موارد نبوده و علت توسعه حریق در برخی مناطق نیز سخت گذر بودن ناحیه حادثه و وزش باد بود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان همچنین نسبت به کمبود نیروی انسانی و فعالیت تنها دو نفر در یگان حفاظت منابع طبیعی این شهرستان، ابراز ناخرسندی کرد و افزود: هنگام بروز آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی نیروهای دیگر ارگان ها به کمک یگان حفاظت منابع طبیعی قوچان میآیند.
وی تصریح کرد: اخیرا برای رفع کمبود نیروی انسانی در این حوزه قراردادی استانی با نیروی مقاومت بسیج بسته شد و به این ترتیب دو نفر در این زمینه کمکرسان نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی قوچان خواهند بود.
زمانی مقدم ادامه داد: امکانات کنونی در حوزه سختافزاری و ادوات برای اداره و یگان حفاظت منابع طبیعی قوچان کافی است اما اطفای حریق و جلوگیری از گسترش آتش در عرصههای منابع ملی باید با تجهیز جوامع محلی به تجهیزات و امکانات فردی و کاربردی همچون بیل، آتش کوب، فلکس بک (سیستم اطفای حریق) و ... باشد.
وی گفت: چهار نقطه بحرانی در سطح شهرستان قوچان در زمینه حریق احتمالی شناسایی و دو ایستگاه شامل روستای عمارت و شهری مرزی باجگیران با کمک مسوولان به امکانات فردی تجهیز شدهاند.
به گفته وی، همچنین دو نقطه در منطقه محمدبیگ با کانونیت روستای سراب و بهارکیش هم نیازمند تجهیز هستند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان همچنین به دستور فرماندار این شهرستان به دهیاران مبنی بر مدیریت بحران هنگام بروز حوادث در حوزه استحفاظی خود اشاره کرد و گفت: قرار بود به منظور پیشگیری از حریق، کلاس های آموزشی برگزار شود؛ اما بحران کرونا این برنامه را لغو کرد، با این وجود از طریق شبکههای مجازی این آموزشها در حال اجرا است.