نگرانی از نبود زیرساخت ها برای بازگشایی مدارس
کمبود شدید پرستار در مدارس آمریکا
برای هر ۵۰۰ دانش آموز در مدارس آمریکا، فقط یک پرستار وجود دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، مدارس آمریکا با کمبود پرستارانِ مستقر در مدرسهها مواجه هستند، زیرا آمار نشان میدهد که برای هر ۵۰۰ دانش آموز در مدارس آمریکا، فقط یک پرستار وجود دارد.
ایالتهای آمریکا برای بازگرداندن بیش از ۵۰ میلیون دانش آموزان به مدارس در سراسر این کشور به تقلا افتاده و همچنان با چالشهای فراوانی مواجه اند. برخی از ایالتها تصمیم گرفته اند که سال جدید تحصیلی را با آموزشهای مجازی آغاز کنند، اما برخی دیگر از ایالتهای آمریکا خواستار برقراری تمامیِ کلاسهای مدارس به صورت حضوری شده اند. هزاران پرستار مدرسه در خط مقدم مقابله با شیوع کرونا به منظور ایمن و سلامت نگه داشتن کودکان و نوجوانان در مدارس آمریکا قرار دارند. در شهر نیویورک، بیل دِ بلازیو، شهردار این شهر، قول داده است در هر یک از مدارس این شهر، هنگامی که پس از چند هفته بازگشایی خواهند شد، یک پرستار قرار دهد. بیانا اولدریگا، خبرنگار سی ان ان، در این خصوص گزارش میدهد.
خبرنگار سی ان ان در ابتدای این گزارش، بخشی از مصاحبه اش را با خانم «دِنین دِرای» پرستار یکی از مدارس آمریکا، پخش کرد. درای گفت: این (بازگشایی مدارس در بحبوحه همه گیری کرونا) راهی طی نشده است که ما هیچ تجربهای درباره آن نداریم. ما هرگز مجبور نبوده ایم با چنین شرایطی در مدارس آمریکا (بحران کرونا) مواجه شویم و این عدم اطمینان، در واقع بسیار وحشتناک است.
دنین درای، مدت ۹ سال است که در بخش «باکس» در ایالت پنسیلوانیای آمریکا، یک پرستار بوده است. وی زمانِ کاریِ خود را میان دو مدرسهِ متوسطه در کانتوی (بخشِ) باکس در این ایالت تقسیم میکند. در عین حال، وی گفت: فقط پس از این همه گیری است که مردم شغلِ آنها (پرستاران مدارس) را به حدی که شایسته است، به رسمیت شناخته و قدردان این پرستاران شده اند.
دنین درای گفت: همواره پرستاری، یک نهاد فراموش شده در مدارس بوده است. این در حالی است که اکنون اگر یک دانش آموز آب ریزشِ بینی پیدا کند یا سرفه کند، بلافاصله از ما میخواهند به این موضوع رسیدگی کنیم و کاری کنیم که همگان در مدرسه بار دیگر احساس امنیت کنند.
خبرنگار اضافه کرد: درای و هزاران پرستارِ مشابهِ وی در سراسر کشور (آمریکا) در خط مقدم دفاع در برابر بیماری کووید-۱۹ قرار دارند.
درای گفت: این یک مسئولیت پرچالش است و در برخی از مواقع، سنگینی این مسئولیت که ما آنرا روی شانههای خود احساس میکنیم، بیش از حد است.
خبرنگار افزود: آموزش و آمادگیِ (پرستاران مدارس) شامل پیروی از رهنمودهای ایالتی و محلی میشود که در بسیاری از حوزههای آموزشی، همچنین شامل اندازه گیری دمای دانش آموزان، معلمان و کارکنان، به انضمامِ داشتن اتاقی مخصوص قرنطینه در هر مدرسه است. هر دانش آموزی که احتمال میرود به ویروس کرونا آلوده شده باشد، باید در آن اتاق، قرنطینه شود. در عین حال، درای اذعان دارد که آموزشها برای پرستاران مدارس، فقط به صورتی محدود، مؤثر خواهد بود.
درای گفت: من فکر نمیکنم تا زمانی که آن (بازگشایی مدارس) عملاً اتفاق بیافتد، من (برای این مسئولیتِ بزرگ) آمادگی کافی داشته باشم.
خبرنگار در ادامه گفت: انجمن ملی پرستاران مدارس آمریکا هشدار داده است که مدارس این کشور برای همه گیری کووید آماده نیستند که دلیل اصلیِ آن نبود منابع مالیِ کافی و کمبود پرستاران است.
اِمیلی آستِر، اقتصاددان در دانشگاه براونِ آمریکا، گفت: اینطور نیست که هر مدرسه در آمریکا یک پرستارِ تمام وقت داشته باشد که مثلاً دفتر کاری اش تهِ راهرو قرار داشته باشد تا بتواند به این موضوع (مقابله با شیوع کرونا در مدرسه) رسیدگی کند.
خبرنگار افزود: نزدیک به یک چهارم تمامی مدارس آمریکا که دارای پایههای «پیش دبستانی تا سال آخر دبیرستان» هستند، فاقد یک پرستار دارای مجوز اند. ۳۵ درصدِ دیگر از مدارس آمریکا پرستاران نیمه وقت استخدام میکنند. حتی نگران کنندهتر از این مسئله، این است که بر اساس آخرین آمار و ارقام، برای هر ۵۰۰ دانش آموز، فقط یک پرستار وجود دارد.
بیانا گلودریگا، تحلیلگر ارشد امور بین الملل، از اِمیلی آستِر، اقتصاددان در دانشگاه براون، پرسید: آیا پرستاران به صورت کلی، آمادگی کافی دارند و برای انجام چنین وظیفهای مجهز هستند و آیا ما بیش از حد، به آماده و مجهز بودنِ آنها (پرستاران مدارس) متکی هستیم؟
گلودریگا پاسخ داد: من در برنامهها و طرحهایی که تاکنون دیده ام، مشاهده نکرده ام که توجه زیادی در آن برنامهها و طرحها به مسئله پرستاران مدارس شده باشد، جز این که اشاره شده است که این پرستاران باید تجهیزات محافظتی شخصی (مانند ماسک ها) را باید میان دانش آموزان و معلمان توزیع کنند.
خبرنگار افزود: دست کم، یکی از پرستاران مدارس آمریکا، به نام خانم اِیمی وِستمورلند در بخش پالدینگ در ایالت جورجیا، به این علت که مقامات این بخش از ایالت جورجیا از این که ماسک زدن را اجباری کنند، امتناع ورزیده اند، از کارِ خود به عنوان پرستار مدرسه، استعفا کرده است.
وستمورلند در این خصوص گفت: آنها (مقامات بخش پالدینگ در ایالت جورجیا) تصمیم گرفته اند که زدن ماسک را "یک تصمیمِ شخصی" (نه الزامی) اعلام کنند. این مقامات همچنین گفته اند که حفظ فاصله گذاری اجتماعی در مدارس، اصولاً عملی نیست!» در اینجا تصویری از راهروِ یک دبیرستان در بخش پالدینگ پخش شد که نشان میدهد شمار بسیار زیادی از دانش آموزان در آن راهرو تجمع کرده و در حال رفتن از یک کلاس، به کلاسی دیگر هستند و اکثرِ آنها ماسک به چهرهِ خود نزده اند. یکی از دانش آموزان این دبیرستان که این عکس را با گوشی همراهش گرفته و آن را در پایگاه اینترنتی توئیتر بارگذاری کرده بود، به طور موقت از این دبیرستان اخراج شده است.
خبرنگار افزود: انجمن ملی پرستاران مدارس آمریکا طی نامهای به کنگره این کشور، از اعضای کنگره درخواست کرده است که حداقل ۲۰۸ میلیارد دلار بودجه به حوزههای آموزش و پرورش در ایالتهای آمریکا تخصیص دهند تا امنیت و سلامت دانش آموزان، معلمان و سایر کارکنان مدارس را در اولویت قرار داده باشند. یکی از اهداف اختصاص دادن این بودجهِ قابل توجه از سوی کنگره، این مسئله عنوان شده است که اگر چنین بودجهای در دسترس ایالتهای آمریکا باشد، آنها میتوانند هزاران پرستارِ بیشتر را برای مدارسِ ایالتهای خود، استخدام کنند.
خبرنگار سی ان ان در خاتمه افزود: یکی دیگر از مشکلات این است که آمار سال ۲۰۱۵ نشان میدهد که میانگین سن پرستاران مدارس در آمریکا، بین ۴۷ و ۵۵ سال است. این بدان معناست که خودِ این پرستاران در سنینی قرار دارند که احتمال ابتلای شان به بیماری کووید-۱۹ بسیار بالاست. خانم دنین درای نیز سن اش بین ارقام یاد شده (۴۷ تا ۵۰ ساله) است.
درای در این خصوص گفت: من هر روز با خودم کلنجار میروم که آیا با بازگشایی مدارس، به مدرسه (سرِ کارم) بازگردم یا خیر. آن بخشِ پرستار در وجودِ من میخواهد آنجا (در مدرسه) حضور داشته باشد تا بتواند به همه کمک کند، اما بخشِ مادر و مادر بزرگ بودن در وجودِ من میخواهد خانواده ام را در امنیت و سلامت نگه دارد و نمیخواهد که من احتمالاً این بیماری را (از مدرسه) به خانهِ خود منتقل کنم.