پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت راه آهن گفت: فروش بیش از ۵۰ درصد ظرفیت هرکوپه، به مسافران ممنوع است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعید رسولی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، حفظ سلامتی و ایمنی هموطنان را اولویت اصلی راه آهن دانست و افزود: برغم شیوع ویروس کرونا و کاهش درآمد شرکتهای ریلی، رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامت مسافران با انجام شیوه نامههای بهداشتی، در اولویت این شرکت است.
وی با بیان اینکه قطارهای مسافری باهدف حفظ سلامتی هموطنان موظف شده اند تنها ۵۰ درصد ظرفیت هرکوپه را بفروشند، گفت: البته اگر خانوادهای خودش بخواهد این محدودیت اعمال نخواهد شد.
مناسب سازی ۵۰ ایستگاه راه آهن برای مسافران کم توان
آقای رسولی همچنین مناسب سازی ۵۰ ایستگاه راه آهن برای مسافران کم توان و جانبازان و سالمندان و ... را از دیگر اقدامات شرکت راه آهن برشمرد و افزود: این مناسب سازی که طی دو ماه انجام شده، حدود ۹۵ مقاصد مسافران ریلی را تشکیل میدهد.
آقای رسولی، ویلچر مناسب قطار، رمپهای ثابت و سیار، پارکینگ اختصاصی، آب خوری اختصاصی و سرویسهای بهداشتی اختصاصی را از جمله امکانات پیش بینی شده برای افراد کم توان برشمرد و گفت: تغییراتی هم در سیستم رزرواسیون ایجاد کردیم و مسافران میتوانند هنگام خرید بلیت، درخواست ویلچر و کمک برای سوار شدن و پیاده شده در قطار را بدهند.
افزایش توان جابجایی بار در شبکه ریلی
مدیر عامل شرکت راه آهن افزایش توان جابجایی بار در شبکه ریلی را از دیگر برنامههای راهبردی این شرکت اعلام کرد و افزود: سال ۹۸ با حدود ۱۱ هزار ۶۰۰ کیلومتر خطوط اصلی و ۲۵۰۰ کیلومتر خطوط فرعی راه آهن، ۴۸ میلیون تن بار در شبکه ریلی جابجا شد.
وی با تاکید بر اینکه بعد از ایمنی، افزایش بهره وری در اولویت است، گفت: مصرف سوخت در شبکه ریلی، حدود یک هفتم حمل و نقل جاده ای، است و تقریبا به همین میزان در کاهش آلایندههای زیست محیطی، تصادفات و تلفات جادهای موثر است.
آقای رسولی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر ۵۷ درخواست اتصال به شبکه ریلی از سوی سیلوها، معادن و صاحبان صنایع بزرگ به راه آهن ارسال شده است، افزود: این موضوع نشان میدهد شبکه ریلی مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اعلام اینکه شرکت راه آهن در مجموع ۱۰۸ پروژه شامل ۸۲۴ کیلومتر خطوط ریلی در دست بررسی و اقدام دارد، گفت: این ۸۲۴ کیلومتر خط جدید میتواند ۱۱۸ میلیون تن، یعنی حدود سه برابر ظرفیت ۴۸ میلیون تن فعلی، توان حمل بار شبکه ریلی را افزایش دهد.
تقویت ناوگان ریلی با ورود ۷۰ لوکوموتیو و واگن باری و مسافری
معاون وزیر راه همچنین با اشاره به راه اندازی سامانهای برای رونق تولید و تامین نیازهای صنعت ریلی، اضافه کرد: بزودی ۷۰ محصول از انواع لوکوموتیو، واگن باری و مسافری که با توان داخلی و سرمایه گذاری ۷۳ میلیارد تومان تولید شده اند، وارد شبکه راه آهن میشود.
آقای رسولی همچنین موضوع افزایش بهره وری را از دیگر اولویت شرکت راه آهن خواند و گفت: در مدت زمان کوتاهی در مرکز جهادی راه آهن، اقدامات خوبی درخصوص افزایش توان تولید داخلی، کاهش زمان توقف قطارها و افزایش ظرفیت حمل بار، و افزایش بهره وری ناوگان صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه در ۵ ماهه نخست سال ۹۹, شرکت راه آهن در بهره وری لوکوموتیو شانزده درصد و در بهره وری واگنهای باری, ۹ درصد رشد داشته افزود: قطارهای های باری برنامه ای، نیز ۶ درصد رشد داشته است که از اهمیت ویژهای برای صاحبان کالا دارد.
ساخت ۳۰ آمبولانس ریلی
مدیر عامل راه آهن همچنین با اشاره به امضای تفاهمنامهای با سازمان اورژانس، گفت: ۳۰ آمبولانس ریلی با توان داخل برای ماموریتهای امداد رسانی و نجات ساخته خواهد شد.
آقای رسولی با اشاره به اینکه نمونه اولیه این آمبولانسها با همکاری متخصصان اورژانس در دست ساخت است، افزود: آمبولانسهای ریلی به اتاق عمل، و بخشهای مراقبت و نگهداری تجهیز میشوند.
وی با بیان اینکه احداث پایگاههای امداد و نجات در ایستگاههای راه آهن نیز در دست اقدام است، گفت: نخستین پایگاه امداد در ایستگاه خرم دره افتتاح شد و ایستگاههای اورژانس شیراز، سمنان و قم هم آماده افتتاح است.
وی موضوع مکانیزه کردن بلیت قطارهای حومهای را از دیگر اقدامات انجام شده برای افزایش سطح بهداشت و تسهیل تردد هموطنان خواند و افزود: صدور بلیتهای مکانیزه یکپارچه سفرهای حومهای و شهری هم با همکاری شهرداری تهران در دست اقدام است که پس از این مسافران میتواند با یک بیلت هم از مترو و هم از قطارهای حومهای استفاده کنند.
نوسازی ناوگان ریلی با افزایش توان داخل
مدیرعامل راه آهن در ادامه، داخلی سازی ناوگان را یکی از سیاستهای اصلی شبکه ریلی برشمرد و گفت: سال گذشته حدود ۷۷۸ دستگاه انواع لوکوموتیو، واگن باری، مسافری و خودکشش با همت متخصصان داخلی وارد شبکه ریلی شد.
آقای رسولی همچنین با بیان اقدامات خوب متخصصان داخلی درساخت داخل و اجرای ۴ مرحله از بهره بردای از ناوگان داخل افزود: از ابتدای سال تاکنون درمجموع ۳۲۹ دستگاه انواع واگن باری، مسافری و لوکوموتیو با سرمایه گذاری ۵۶۷ میلیارد تومان در کشور تولید شده است.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه جامع رونق تولید در راه آهن گفت: این سامانه دو بخش دارد در بخش نخست، همه قطعات داخلی سازی شده راه آهن با درج مشخصات فنی و نام سازنده در این سامانه مشخص شده است و در بخش دیگر قطعات مورد نیاز که هنوز ساخته نشده، نمایش داده شده تا تولیدکنندگان و شرکتهای دانش بنیان داخلی بتوانند مشاهده و برای داخلی سازی آن اقدام کنند.
مدیرعامل راه آهن همچنین از راه اندازی قطارهای ۵ ستاره در مسیر دو شهر خبر داد و افزود: برای هموطنان در مسیر رشت - مشهد، و اراک - مشهد، قطارهای ۵ ستاره راه اندازی خواهد شد.
آقای رسولی درخصوص طرحهای افزایش بهروی هم از برنامه ریزی اجرای سه طرح خبر داد و اضافه کرد: یکی از طرح ها، مدیریت استعدادها با هدف کشف، شناسایی و ارزیابی استعدادهای سرمایه انسانی خانواده راه آهن است، طرح دوم مدیریت داراییهای موجود و استفاده از آنها برای طرحهای مولد و طرح سوم مدیریت دانش است که میتواند با کاهش هزینه و خطاها، ارزش افزوده مناسبی ایجاد کند.
مدیر عامل شرکت راه آهن درخصوص افتتاح طرحهای شبکه ریلی در هفته دولت هم گفت: ۶۳ پروژه با اعتباری بیش از ۵۵۵ میلیارد تومان در شبکه راه آهن کشور افتتاح شد.
وی با تاکید براینکه از سال ۹۸ حتی یک دستگاه واگن یا لوکوموتیو هم واردنشده است، افزود: همه نوسازی سالهای اخیر، با توان داخلی متخصصان ایرانی بوده است.