به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از المیادین، دستیار ارشد وزیر امور خارجه ایران که نشست های کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو را پیگیری می کند، با اشاره به نقش آمریکا در تعمیق بحران سوریه، تاکید کرد آمریکا امروز منزوی ترین کشور در جهان است.
علی اصغر خاجی در مصاحبه با شبکه المیادین، گفت: هر نوع دخالت در کار کمیته قانون اساسی سوریه قابل قبول نیست و نقش واشنگتن هرگز مثبتی نبوده و عامل تعمیق بحران در سوریه است.
خاجی با ابراز امیدواری درباره موفقیت کار کمیته قانون اساسی سوریه افزود: ادعاهای آمریکا درباره اینکه ایران سلاح در اختیار بعضی طرف ها در سوریه قرار می دهد، یک ادعای دروغین است. جمهوری اسلامی در امور سوریه دخالت نکرده است و دخالت نخواهد کرد. حضور جمهوری اسلامی در سطح مستشاران در اینجا بر اساس دعوت دولت سوریه است.
وی خاطر نشان کرد: در توافقنامه اخیر که بین دو کشور امضا شد، مقامات سوری در مبارزه با تروریسم تاکید کردند. ما همواره با تروریست ها مقابله کرده ایم و خون هایی در این مسیر دادیم. اگر حضور ما و نیروهایمان نبود، منطقه امنیتی را که امروز از آن برخوردار است، به دست نمی آورد. به همین علت، سخن آمریکاییها درباره دخالت ما و تامین سلاح برای بعضی گروه ها، یک ادعای دروغین است. همه جهان می فهمد که تحرکات آمریکا با اهداف و منافع ملت سوریه تناقض دارد.
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: آمریکا در انزوای کامل قرار دارد و اروپاییها که همواره در حمایت از آمریکاییها اتخاذ می کردند، هم اکنون برای فاصله گرفتن از آن تلاش می کنند. آمریکاییها از دو طرف داعش و رژیم صهیونیستی در منطقه حمایت می کنند. شما شاهد آن بودید که داعش در برابر شهادت فرمانده شهید سلیمانی چه برخوردی داشت و این موضوع بیانگر رویکرد واقعی آمریکاییهاست. آمریکا منزوی ترین کشور در جهان است و در گذشته هرگز شاهد چنین انزوایی نبوده است. آمریکا در این چارچوب در شورای امنیت تنها ماند. به همین علت به شما می گویم سیاست های آمریکا باید تغییر کند، در غیر این صورت ملت آمریکا به علت سیاست های افراطی دولت این کشور، متحمل آسیب ها و زیان های بیشتری خواهد داشت.
خاجی افزود: در نخستین روز نشست ها در ژنو فضای مثبتی برقرار بود و برنامه های این دوره ارائه شد. در کمیته قانون اساسی، فرآیند آستانه مطرح است و کشورهای ضامن آن، اراده منسجمی درباره اهمیت دستیابی به نتایج مثبت دارند. تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه بر اساس توافق های سوری - سوری و نشست ها در سوچی صورت گرفت. جیمز جفری پیش از آنکه به ژنو بیاید، در کار کمیته قانون اساسی سوریه دخالت می کرد. ما در فرآیند آستانه بر حاکمیت ملی سوریه تاکید کردیم.