• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۲۲۳۰۰
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۸
اقتصادی
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:

تصویب طرح خرید تضمینی محصولات کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز طرح دو فوریتی در خصوص خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی مطرح شد و با رای بالایی هم تصویب شد.

آقای جواد ساداتی نژاد در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، افزود: این طرح بعد از ظهر امروز در کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت.
وی گفت: روز سه شنبه این طرح دو فوریتی در صحن علنی مجلس مطرح می‌شود و اگر جزئیات آن مورد تصویب قرار بگیرد به صورت قانون عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: دراین طرح دو فوریتی قیمت تضمینی کالا‌های اساسی مثل گندم براساس قانون خرید تضمینی سال ۶۸ توسط وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد می‌شود و نهایتاً شورای اقتصاد تعیین قیمت اساسی می‌کند و ابلاغ می‌شود.
آقای ساداتی نژادی گفت: در این بین همیشه مسائلی مطرح بوده که عموماً ​دولت قیمتی را تعیین می‌کند که زیرقیمت واقعی بوده و این باعث می‌شود که تولید گندم و محصولات اساسی کاهش پیدا می‌کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: همیشه رابطه مستقیم بین تعیین قیمت و تولید توسط کشاورزان وجود دارد و در حال حاضر در شرایطی هستیم که قیمت کود توسط دولت ۵ برابر شده و این هزینه تولید را بالا خواهد برد.
وی گفت: در ارقام اساسی که قیمت تضمینی آن را دولت تعیین می‌کند اگر دقت لازم صورت نگیرد و قیمت واقعی تولید لحاظ نشود کشاورز تولید گندم و کالای اساسی را رها خواهد کرد و به سراغ کشت جایگزین می‌رود و یا اینکه از کود استفاده نمی‌کند و باعث می‌شود عملکرد پایین بیاید و نتیجه هر دو این اقدامات این است که تولید گندم افت پیدا می‌کند و در نهایت مجبور می‌شویم به سراغ واردات برویم.
وی افزود: امروز اگر به سراغ واردات برویم نرخ هر کیلو گندم ۶ هزار تومان وارداتش برای دولت هزینه دارد حالا چرا همین پول را به کشاورز خودمان در داخل کشور ندهیم تا تولید کند آن هم در سالی که سال جهش تولید نامگزاری شده است.
وی گفت: قیمتی که در حال حاضر وزیر جهاد اعلام کرده بود برای هر کیلوم گندم ۴ هزار و ۶۰۰ تومان بود، اما شنیده‌ها حاکی از این است که شورای اقتصاد این عدد را می‌خواهد ۳ هزار و ۲۰۰ تومان تعیین کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: به همین دلیل این طرح به مجلس آمد و قرار بر این شد تا یک شورای جایگزین به جای شورای اقتصاد تعریف شود بنام شورای سیاستگزای محصولات اساسی کشاورزی تا در این شورا تصمیمات با دقت بیشتر گرفته شود.
وی گفت: اعضای این شورای از ۴ بخش تشکیل می‌شوند که یک بخش آن کشاورزان هستند که تا الان خود کشاورزان و تولید کنندگان در قیمت گذاری هیچ نقشی نداشتند و ما برای کسانی تصمیم می‌گرفتیم که خودش در جلسه حضور نداشت که در این بخش سه نفر از کشاورزان خبره حاضر خواهند بود.
آقای ساداتی نژاد افزود: دربخش دوم هم سه نفر از دولت حضور دارند که وزیرجهاد، اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور خواهند داشت.
وی در ادامه گفت: دربخش سوم هم یکسری از تشکل‌های کشاورزی مثل سازمان نظام مهندسی، سازمان نظام صنفی کشاورزی اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتحادیه‌های تعاون تولید روستایی و دربخش چهارم هم دو نفر نماینده ناظر از کمیسیون کشاورزی مجلس کمک می‌کنند تا نرخ اصلی و واقعی تعیین شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تلاش ما این است تا بتوانیم نرخ‌ها واقعی باشد تا یک آرامشی درقیمت تضمینی بوجود آید و کشاورزان احساس کنند که حق و حقوق آن‌ها به صورت واقعی دیده شده است.
آقای ساداتی نژاد افزود: ما در کشور این شرایط را داریم که بتوانیم به خوبی تولید کنیم و در زمینه کالا‌های اساسی کشاورزی خودکفا باشیم.
وی ادامه داد: این شوار همه جوانب امر را بررسی خواهد کرد و بعد از تصویب وقتی قانون شود دولت هم موظف به رعایت قانون و این دستورالعمل‌های خواهد بود.
وی در خصوص قاچاق محصولات کشاورزی مثل گندم هم گفت: اگر قیمت گذاری‌ها واقعی نباشد قطع به قاچاق دام خواهد زد و همین امسال که قیمت گندم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود، اما قیمت واقعی آن ۳ هزار و ۵۰۰ تومان بود کشاورزان گندم را به دولت نمی‌فروختند و به کسانی دیگری می‌فروختند و الان هم اگر قیمت واقعی حساب نشود این اتفاق خواهد افتاد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تجلیل از برگزیدگان مرحله استانی جشنواره صالحین در گرگان
افزایش حق عائله مندی و اولاد در بودجه سال آینده
باران و برف در راه آسمان قزوین 
کشف دپوی مواد غذایی در اردبیل
روابط ایران و چین در بالاترین حد خود قرار دارد
پیام تقدیر استاندار کرمان از مردم در سالگرد شهید سلیمانی
نشست مشترک مسئولان استان یزد با بازاریان
پذیرایی بانوان فوتسالیست گلبرگ از صدرنشین لیگ برتر
رالی داکار در عربستان؛ پیشتازی شارینا در موتوربایک و لاته گان در اتومبیل رانی
گرامیداشت یاد و نام ۳۲۷ شهید والامقام انتظامی، مرزبانی و یگان ویژه استان گلستان
پایان اردوی آماده سازی تیم ملی اسکی آلپاین در سپیدان
مروری بر سه برنامه ورزشی از شبکه ورزش
سیل‌بند‌های سعدی مانع تکرار خسارات سیلاب به منازل شهروندان
شهرداری منطقه ۸ رتبه برتر اجرای آرای ماده ۱۰۰ را کسب کرد
آیین بزرگداشت رودکی، پدر شعر فارسی
قهرمانی ورزشکار بافقی در وزن منهای ۹۵ کیلوگرم رقابت‌های قوی‌ترین مردان ایران
توسعه بازار‌های میوه و تره‌بار مشهد با هدف کنترل قیمت‌ها و حذف واسطه‌ها
کشف ۱۳ تُن کالای اساسی احتکار شده در ایرانشهر
پاکستان خواستار مخالفت قاطع با اعزام نیرو به غزه شد
ثبت ملی «مکان‌رویداد قیام ۱۹دی شهر قم»
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باد و برف در راه همدان
نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه آزاد در واحد‌های استانی اعلام شد
جزئیات برگزاری امتحانات پایان ترم دانشگاه‌های کشور
شهادت ۳ نفر از نیرو‌های فراجا در ناآرامی‌های امروز لردگان
رئیس جمهور به بانک‌ مرکزی رفت
تشییع پیکر شهید محمود حقیقت جمعی فردا در زاهدان
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
تمرکز نیرو‌های فراجا باید معطوف بر پیشگیری از اغتشاشات باشد
انتشار عمومی بزرگترین کلان داده قضایی کشور
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
اعتبار کالابرگ هر سه ماه یکبار متناسب با تورم تغییر می‌کند
فرمانده کل ارتش:دشمن در اعتراضات مردم ایران دخالت نکند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
پیگیری حادثه بیمارستان ایلام براساس گزارش هیئت اعزامی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۸ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۲ نظر)
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
گذشت اولیای دم مرحوم خالقی از قصاص قاتل فرزند خود  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران  (۱ نظر)
انتشار کارت ورود به آزمون‌های استخدامی بانک کشاورزی و کمیته امداد  (۱ نظر)
آیت‌الله جنتی: دشمن‌شناسی مردم توطئه‌ها را خنثی می‌کند  (۱ نظر)
توضیحات وزیر ارشاد درباره کاغذ و ارز ترجیحی  (۱ نظر)
کادر فنی صنعت نفت آبادان در حال بررسی چند بازیکن مورد نیاز در نیم فصل دوم  (۱ نظر)
درگذشت معاون سابق اجرایی نیروی زمینی ارتش در همدان  (۱ نظر)
اعلام حکم متخلفان فینال لیگ برتر کشتی آزاد  (۱ نظر)