به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم؛ سونامی کرونا چند روزیست که وارد موج سوم شده، نمودار سینوسی این ویروس چموش میگوید که در موج اول و دومش فراز و نشیبهای بسیاری داشتیم، اما حالا در موج جدید شیب شیوع تندتر شده و هر روز بر برگ ریزان پاییزی مردم شهر میافزاید.
با رئیس دانشگاه علوم پزشکی در مقر فرماندهی کرونا در قم، گفتگو کردم، دکتر قدیر میگفت: تعداد روزانه فوتیها به ۲۰ نفر رسیده و این یعنی یک فاجعه.
او به درگذشت یکی از نیروهای مرکز بهداشت قم، هم اشاره کرد و افزود: مرگ فاطمه فیروزی خزان پاییزی را زودتر از هوای این روزها برایمان نمایش داد، روزهایی که مدافعان سلامت در پی شکست این ویروس منحوس و ناخوانده هستند، اما عدهای از مردم بی خیال به جاده میزنند، تجمع به راه میاندازند و مراسم تشییع و تدفین میگیرند و در بازار جولان میدهند، بی آنکه بدانند عواقبش میشود، تاختن سریع و خشن موج سوم در کوچه پس کوچههای شهر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم میگفت: ۲۰ درصد مبتلایان در مراکز درمانی وضعیت وخیم و بد حالی دارند.
بنا بر اعلام مسئولان بهداشت، میزان تغییر رفتار کرونا و سرایت آن بیشتر شده و کسانی که در معرض افراد کرونایی هستند، مبتلا میشوند و به صورت خانوادگی درگیر میشوند.
وقتی برای کرونا دست به قلم شوی، به ناچار باید پا در مراکز درمانی بگذاری و شاهد صحنههایی باشی که خیلیها در کوچه و خیابان از آن غافل اند.
بیمارستان امیرالمومنین این روزها میزبان بیش از ۹۰ بیمار کروناییست، ۱۵ نفر از این بیماران بد حال اند و گرفتار بخش مراقبتهای ویژه ، ۲۰۰ نفر از بیماران هم در بخشهای مختلف بیمارستان شهید بهشتی بستری اند.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی میگفت: با توجه به شرایطی که وجود دارد، تلاش میکنیم بیماری که به شرایط نسبی بیماری رسیده را مرخص کنیم تا بتوان از تختها برای سایر بیماران استفاده کرد، در یک ماه گذشته ابتلاها رو به افزایش بوده است هر چند هنوز به قله پیک جدید نرسیده ایم که حتما بیماران بیشتری به ما مراجعه میکنند.
از بیمارستان که خارج شدم سری به سطح شهر زدم، به دنبال کسانی بودم که نسبت به این ویروس منحوس در بی خیالی کامل به سر میبرند، نمونه اش، آبمیوه فروشی که همه چیز برایش عادیست.
او که محمد صدایش میزدند میگفت: من کرونا نمیگیرم به همین خاطر ماسک نمیزنم.
از او پرسیدم که اطرافیانت دچار این بیماری نشدند؟، گفت: مادر و پدرم هر دو درگیر شده اند، گفتم خب چرا فکر میکنید که شما دچار نمیشوید، مکثی کرد و گفت ببخشید باید رعایت میکردم.
کرونا دیگر فقط میانسالان و سالخوردگان را درگیر نمیکند، بلکه در پیک جدید با جهش ۱۲ برابری اش جوانان را هم درگیر میکند.
از فرق سر تا نوک پااین بار به بیمارستان فرقانی رفتم، تا با رئیس آن آقای شفیعی گفتگو کنم، امکان ابتلا برای من در آن وضعیت با آن همه بیمار بد حال وجود داشت؛ با رعایت موارد لازم همراه با آقای شفیعی به بخشهای بیمارستان رفتیم، او میگفت: ویروس کرونای جدید تنها به ریهها حمله نمیکند؛ قلب، کلیهها، مغز، عروق، اعصاب و پوست بدن از دیگر اندامهایی هستند که تاکنون تأثیر ویروس جدید بر آنها و عملکردشان مشاهده شده است.
او میگفت: مسئولان بهداشت استان، از هر برنامه و بهانهای استفاده میکنند تا به مردم هشدار بدهند اوضاع خوب نیست، وضعیت قم قرمز است ماسک بزنید، از تردد غیر ضروری خودداری کنید، و فاصله اجتماعی را رعایت کنند، اما کو گوش شنوا!
آقای محبی رئیس مرکز بهداشت استان هم میگوید: با هیچ کس شوخی نداریم، با هر صنفی که موارد را رعایت نکند برخورد میکنیم، نمونه اش پلمپ یک فروشگاه بزرگ زنجیره ای، سه مکان ورزشی و ۹ گیم نت و البته اخطار به بسیاری از صنوف.
اعمال محدودیتهای جدید کرونایی در قمبا این وضع حالا ستاد فرماندهی پاسخ به بحران به ریاست استاندار قم آقای سرمست، محدودیتهایی را در شهر اعمال کرده، محدودیتی یک هفتهای برای اصناف، مکانهای ورزشی، مراکز آموزشی، مساجد، حسینیهها، تکایا، و... که حالا یک هفته دیگر تمدید شده.
او میگوید: با هر کسی که این محدودیتها را اجرایی نکند، به شدت برخورد میشود و اگر وضع اینگونه بماند محدودیتها باز هم تمدید میشوند.
سنگینی بار کرونا بر معیشت خانوادههاطبق آنچه مرکز آمار ایران منتشر کرده رشد اقتصادی در بهار ۹۹ به منفی ۵/ ۳ درصد رسید، و این یعنی امرار معاش در این روزها سخت شده، گرانی کالاهای اساسی زندگی، قیمت دلار، شاید تحریم ها، و حالا هم کرونا به این گرانیها بار شده است تا کاسبان از پس چک، بدهی و قرضهای خرد و کلانشان بر نیایند، هر چند برای هر مشکلی همواره راهکار وجود دارد.
خدا رو شکر دورکاری، بیرون بری کالاها و محصولات و فضای مجازی، به کمک آمده تا اصناف هم بتوانند از پس زندگی شان بر آیند هر چند مختصر.
اما آنچه مردم ما را از همه جهان متمایز میکند، مواسات و همدلی شان است، آنجایی که خانه به خانه مواد غذایی را به نیازمندان میرسانند.
عبور از پاییز مرگ بار، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی.اما آنچه نگران کننده شده، عادت به شنیدن روند افزایشی مبتلایان است؛ در بهشت معصومه مادری را دیدم که برای جوان از دست رفته اش مویه و ناله سر داده بود، و پدری که در حسرت دیدار دوباره لبخند دخترش را اشک میریخت.
برگ ریزان پاییزی امسال میتواند همچون سالهای گذشته زیبا و رنگارنگ باشد؛ اگر بی توجهی به استفاده از ماسک که در همین شهریور ۱۶.۵ درصد مصرفش کاهش یافته دوباره رونق بگیرد، سفر غیرضروی اتفاق نیفتد، و دستورالعملهای بهداشتی رعایت شود، در غیر این صورت امسال برایمان پاییز سیاه است و مرگبار.
حالا و با این اوضاع که وضعیت همه شهرهای کشور هشداریست و قرمز، یک مناسبت مهم برای همه شیعیان و عاشقان اباعبدالله هم در راه است، مناسبتی که نامش که میآید دلت بند قدمهای جابر میشود و تا خود کربلا سِیر میکنی برای همراهی زینب در فراق برادر؛ اما چه کسی گفته که امسال خبر از هیاهوی اربعین نیست، قمیها موکبی به راه انداخته اند تا با توزیع نذورات خود به بیمارستان ها، نذر خود را ادا کنند.
یکی از آنها علی آقا بود که با بغض و دلتنگی برایم گفت: پارسال این موقع در کربلا به زائران خدمت میکردیم، اما به دلیل شرایط موجود ترجیح دادیم در کنار مدافعان سلامت باشیم.
آقای پارچه باف مسئول این موکب هم با اشاره به اینکه عزاداری ما برای سید الشهدا تعطیل نمیشود، گفت: تنها نحوه و شکل این عزاداری عوض شده و ما به بیماران کرونایی کمک میکنیم.
توزیع روزانه ۵۰۰ تا هزار بطری آبمیوه تازه به بیمارستان ها، توزیع 2 هزار غذای گرم در منازل و توزیع ۲۲ هزار بسته معیشتی از ابتدای کرونا تاکنون از جمله کارهای آن هاست.
فاطمه یکی از آنهاست که هر سال در مسیر پیاده روی اربعین حضور داشت، او میگفت: امسال همراه با همان کوله پشتیهای خود در مسیر دیگری قدم بر میداریم، به جای عمودهای نجف تا کربلا خانه به خانه میرویم و بسته معیشتی به خانوادههایی که شناسایی کرده ایم میدهیم.
این تدبیر عاقلانه ایست که شور حسینی را با شعور حسینی توامان در این روزها پیاده کرد، چرا که به گفته دکتر قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، شاید حالا حالاها واکسن کرونا به بازار نیاید؛ و پایان سخن اینکه اگر رعایت نکات بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و ماسک زدن در میان نباشد، با این اوضاع، کرونا جولان بیشتری در کشور خواهد داشت، و این بار و شاید در موج بعدی خود به سراغ کودکان و خردسالان برود، فرزندانی که میوه دل مادران و پدرانند و حاضرند جان خودشان به خطر بیفتد، اما مویی از سر فرزندانشان کم نشود، اما اگر اینگونه پیش برویم و رعایت نکنیم همین والدین باید فرزندانشان را روی همان تختهایی ببینند که روزی پدربزرگها و مادربزرگ هایشان جانشان را از دست دادند.
سمیه حاجی احمدی_ خبرگزاری صدا و سیما_ قم.